Wki

Hur man fångar en gnagare i ditt hus

Om du har husdjur, är chansen att de kommer att medföra några oönskade, levande "gåvor" i huset då och då. Här är ett effektivt sätt att fånga och släppa dessa besökare på ett säkert och humant sätt.

Steg

Hur man fångar en gnagare i ditt hus. Välj ett rum med ett fönster som ska användas som fällor rummet.
Hur man fångar en gnagare i ditt hus. Välj ett rum med ett fönster som ska användas som fällor rummet.
 1. 1
  Välj ett rum med ett fönster som ska användas som fällor rummet. En små rum med ett fönster som fungerar bäst.
 2. 2
  Öppna fönstret i rummet, och stäng alla andra i huset. Djuret kommer att höra omgivningens ljud och kommer att gå in i det där rummet som söker utanför.
 3. 3
  Ta skärmen ut genom fönstret, så länge det är ett marknära fönster och du inte har något emot buggar som flyger in i ditt hus. Djuret kommer så småningom hitta sin väg till rummet och kommer undan.
 4. 4
  Om fönstret är över marknivå, eller om du inte vill ta skärmen ut, placera en levande fälla i det valda rummet och bete den med en glob av jordnötssmör. Ingen gnagare kan motstå dragningen av jordnötssmör!
 5. 5
  Gå ut och göra något annat. Om du behöver stanna hemma, göra något tyst på andra sidan av huset. Så småningom djuret kommer att gå in i rummet med det öppna fönstret och kommer att lukta jordnötssmör och gå i fällan. Voila! Tagna gnagare!
 6. 6
  Ta gnagare utanför och låta det gå. Det kan vara bäst att släppa den längre bort, så att det inte kommer att bli en återkommande kund.

Tips

 • Det är en bra idé att kolla fällan varje timme eller så. Den stackars nötkreatur bör inte i fällan något mer än det behöver vara.

Varningar

 • Om du har en gnagare i ditt hus, kan detta vara ett tecken på att de har skrivit och angripna vinden
 • Inser att föra det fångade djuret till en lokal park är tekniskt "flytta vilda djur" som är i strid med många lagar. Och, kanske den plats du tar detta djur uppskattar inte hans närvaro heller.

Saker du behöver

 • Live fälla (a Hav-a-hart eller annan typ) av lämplig storlek för djuret du försöker fånga.
 • Victor professionella råtta fällor för att fånga möss och råttor
 • Jordnötssmör som bete för ekorrar, hundmat som bete för råttor och möss