Wki

Hur man drar en hästens man

Dra en manen är en metod för gallring och förkorta manen. Det är inte nödvändigt häst vård, men en drog mane är lättare att ta hand om och fläta för uppvisningar.
För de flesta visar hästar, är en drog mane ett måste. Det ser snyggt och prydligt när ned, och gör fläta och banding ton lättare, samt hjälper komplimang en häst med en attraktiv hals, eller göra en tunn hals ser tjockare. Det kräver övning och tålamod, men om du är långlivade, har du en proffsig häst på nolltid! Här är hur.

Steg

Hur man drar en hästens man. Separera en del av din hästens man dras - Om tre inches.
Hur man drar en hästens man. Separera en del av din hästens man dras - Om tre inches.
 1. 1
  Separera en del av din hästens man dras - Om tre inches. Ta den återstående manen, om du tror att det kommer att vara i vägen, och fäst den med antingen en klämma eller stor gummi band.put den andra manen åt sidan.
 2. 2
  Ta del av manen som du drar i ena handen, håller de längsta hårstråna i avsnittet. Med kammen, kamma håret i motsatt riktning mot tillväxt - uppåt, mot halsen, så att de flesta av det klasar upp.
 3. 3
  Ta unbunched delen och linda den runt kammen, vilket ger en bra, fast drag där man vill förkorta det så att håret dras ut vid rötterna.
 4. 4
  Borsta hela avsnittet igen, och upprepa tills alla hår i det avsnittet är den önskade längden.
 5. 5
  Upprepa med resten av manen, och se till att borsta ut det varje så ofta för att kontrollera att det är ännu i längd.
 6. 6
  Kom ihåg att berömma din häst för att vara så tålamod!

Tips

 • Pulled manar är bäst på show-typ hästar såsom Quarter Horses, fullblod, färg, Appaloosas, ponnyer etc. Arabians Saddlebreds, Morgans, etc., traditionellt har långa, flödande manes. Så gör en del forskning innan du drar för att se till att en kort mane är den bästa leta efter din häst.
 • Dra manen efter att du har arbetat din häst så att hans porer kommer att vara öppen, vilket gör det lättare att dra i manen.
 • Om du har att göra en stor förändring på längden eller tjockleken av manen, är det en bra idé att dra hela manen en liten summa, och sedan komma tillbaka och dra det igen. Detta sätt, om du måste sluta hur extrajobb igenom, du är inte kvar med en riktigt tydlig skillnad. Dessutom blir det hästar halsen inte riktigt ont på ett ställe från stora mängder drar - utan det blir utspridda längs krönet och huden har en chans att lösa innan du kommer tillbaka för att ta bort den nästa lilla mängden.
 • Vissa hästar ogillar med deras mane drog. Det finns speciella kammar som har ett blad som kan användas istället för att dra. Följ instruktionerna ovan, men i stället för att dra hårstrån ut, skär dem med hjälp av kammen.
 • Regelbundet kamma manen igenom och ett steg tillbaka och ta en titt på ditt arbete.
 • Om din häst är känslig för att ha hans man drog, göra små delar vardagen och bara dra ut en liten mängd hår med varje ryck.
 • Ge hästen en hö nät att stoppa honom att bli uttråkad.
 • Och kom ihåg att less is more! Alltid trimma manen lite längre än du vill den färdiga produkten vara. Du kan alltid gå tillbaka och trimma mer, men du kommer att ha svårt att odla det!
 • Ett bra tips är att lyfta håret du drar ut "upp" snarare än att dra den nedåt mot hans hals. På så sätt, du drar i den riktning i manen växer, istället för mot riktningen. Många hästar hittar mycket mer bekväm.
 • Om du måste dra ditt hästens man i en kort tid, sätta lite grönt Cool (eller relaterad produkt) på krönet av manen, sedan dra. Det kommer att göra processen mindre smärtsam för din häst. * OBS: hästar kan inte känna håret dras ut. Allt de känner är att du drar halsen fram och tillbaka när du tar bort håren. *
 • Dra en häst med en särskilt tjock eller lång mane? Trimma den med sax, eller tunna det med gallring sax avsedda för manar, innan du drar. Vid skärning med sax, alltid lämna det tre inches längre än du vill att det ska vara efter att dra. Och alltid skära bort från hästar halsen. Om din häst spöken och flyttar oväntat, måste du se till att saxen inte kommer att skära eller genomborra dem!
 • Neaten manen ofta så bara lite behov att göra varje gång.

Varningar

 • Manen ger ett visst skydd mot kyla och flugor, så om din häst egentligen inte behöver hans man drog, gör det inte.
 • Många hästar emot att ha den övre manen (nära öronen) drog, även om de är fullt nöjda med att ha lägre mane gjort. Närma detta område med försiktighet.
 • Hästar är väldigt stora varelser och kan lätt skada människor, särskilt de som inte behandlar dem med försiktighet och respekt. Se alltid till att du vet vad du gör när du agerar runt en häst.
 • Om hästen börjar blöda Stanna omedelbart och inte försöka igen förrän området har läkt. Granska din dra Teknik och försök igen med små mängder av hår.

Saker du behöver

 • Metal mankam eller dragverktyg
 • Hårklämma
 • Ömhet Reliever