Wki

Hur man betala din avseenden när någon du känner dör


Inför döden av en nära vän eller familjemedlem, är alltid svårt. Det finns saker som vi känner att vi vill säga eller göra, men inte säker på om de är hur vi ska reagera. Det är alltid trevligt att erbjuda tröst till dem som sörjer. Vi kan aldrig gå fel med det.

Steg

Hur man betala din avseenden när någon du känner dör. Var inte rädd för att göra besöket.
Hur man betala din avseenden när någon du känner dör. Var inte rädd för att göra besöket.
 1. 1
  Var inte rädd för att göra besöket. Om du är uppriktig i din önskan att minnas en vän eller trösta familjen, kommer din närvaro att uppskattas.
 2. 2
  Inte komma fram innan den angivna besökstider och inte stanna längre än dem.
 3. 3
  Klä sig korrekt. Svart är inte nödvändigt, och definitivt inte krävs. Men, det är inte tid att bära den ljusaste sak du äger heller. Något subtil, brunt, blått, subtil vit, etc.
 4. 4
  Säga vad alla säger: "Jag är så ledsen." Det är lätt att komma ihåg och trevligt att säga. Lägga "för din förlust" kan hjälpa, men kan göra folk ännu mer ledsen.
 5. 5
  En kram är bra.
 6. 6
  Om du gjorde känner personen, säga något trevligt också, liksom "han var en god människa." eller säga något fint de gjorde för dig en gång, som gav dig en katt och han är den bästa katten du någonsin har haft. Något trevligt.
 7. 7
  Göra en del efterforskningar. Om det är en sed som du inte är van vid, till exempel, att du är katolik och uppmanas att sitta shiva (en vanlig judisk praxis), ta reda på vad du kan på internet och / eller bibliotek. Se vad det skulle innebära och vad du förväntas göra som gäst.
 8. 8
  Hjälpa till där du kan. Tänk på att tider kan vara svårt på familjen, och, i fallet med en tonåring drogmissbruk eller rattfylleri död, kan det vara en riktig rysare att familjen inte är beredd på. Ibland är familjen alltför upprörd för att laga mat eller städa. Ibland föra en täckt skål eller hjälpa till runt huset efteråt kan hjälpa.
 9. 9
  Var artig, förstås. Var hjärtlig och inte bli upprörd om folk gråta eller skratta, det är naturligt.

Tips

 • Det är trevligt att säga, "Jag är här för dig när du är redo att prata." om du menar det. Om du tenderar att bli otålig när man hör samma historia för tredje gången, kan detta inte vara det bästa sättet för dig att erbjuda stöd.
 • Kom ihåg att du kan bli nedläggning, men för dem nära till den person som dog, det är bara början. Om du har fotografier eller en historia att dela, ringa några veckor senare och be att stoppa genom.
 • Var medveten om andras känslor. Gråt, skratta, och andra utbrott av känslor är normala. Trösta dem, men vara försiktig, inte alltför tröstande.
 • Förstå att känslan av sorg kan pågå under mycket lång tid, och är olika för varje person. Vissa människor vill prata om sina nära och kära, andra kommer att vara i ett tillstånd av chock för en lång stund.
 • Ta vissa vävnader.
 • Om du inte är en mycket nära familjemedlem eller vän, är du där för att trösta familjen. Gör en insats för att prata med de andra gästerna. Om du inte vet var du ska börja, fråga hur de känner den avlidne.

Varningar

 • Bär inte ljusa kläder. Håll kläderna låg nyckeln. Kom ihåg att du inte är i centrum här. Det är den personens död att du sörjer.
 • Innan man går in i kyrkan, begravning hemma, eller familjens hem, förvandla din mobiltelefon avstängd eller lämna den i bilen.
 • Begärt familjemedlemmar saker som, "Vad ska du göra med huset / bilen / kläder?" kan verkligen ont. Människor i sorg kommer ofta hänga på de personliga konsekvenserna av deras avlidna älskade långt efter folk på utsidan skulle finner lämpliga. Även om det är viktigt för alla att gå vidare efter en förlust, tar det olika människor olika lång tid att återgå till vardagen.
 • Inte erbjuda dina sympatier i form av låten. Det kan tyckas lämpligt, även lugnande, men respektera det faktum att familjen fortfarande sörjer. Att ge ett budskap om sympati i form av rap kan också anses vara olämpligt av många. Det är bäst att hålla sig med att bara tala i de flesta fall.
 • Fraser som, "Åtminstone du fick tillbringa tid med dem innan de dog", eller "Åtminstone de befrias från sin smärta", kan vara svårt för människor att höra, särskilt om deras älskade dog efter att ha lidit en hel del. De sista dagarna av någon med en terminal sjukdom är ofta mycket svårt för anhöriga att gå igenom, och är inte dagarna som nödvändigtvis är fyllda med minnen.
 • Aldrig berätta en sörjande familj som du vet precis hur de känner, även om du också har förlorat en nära anhörig.
 • Överväga att skriva ett brev till familjen efteråt, dela dina minnen av sin älskade. Detta kommer att vara särskilt uppskattat om den avlidne var din medarbetare. Du kände honom eller henne på ett sätt som familjen inte gjorde. Var inte rädd för att inkludera humoristiska anekdoter. "Jag kommer aldrig att glömma den tid Bob misstag backade hans lastbil in i chefens bil!"
 • Var inte rädd för att visa dina känslor. Andra kommer att vara där tillsammans med dig.