Wki

Hur man använder en minigrävare

Minigrävare ansågs leksaker av tung utrustning operatörer för några decennier sedan när de först infördes, men de har förtjänat respekt för byggentreprenörer nytta och plats professionella arbetar med sin användarkomfort, små fotavtryck, låg kostnad, och exakt drift. Tillgänglig för villaägare att använda från uthyrning företag, kan de göra lätt arbete av en helg landskapsarkitektur eller utility projekt. Här är grunderna för att driva en mini.

Steg

Hur man använder en minigrävare. Välj en maskin för ditt projekt.
Hur man använder en minigrävare. Välj en maskin för ditt projekt.
 1. 1
  Välj en maskin för ditt projekt. Minis kommer i en mängd olika storlekar, från superkompakt väger mindre än 4000 pounds, med tungviktare som nästan klämma in i standard grävmaskin klassen. Om du bara gräva ett litet dike för en DIY-bevattning projekt, eller din utrymmet är begränsat, gå för den minsta storlek som finns tillgänglig på ditt verktyg uthyrningsverksamhet. För stora landskapsarkitektur projekt, en 3 eller 3,5 tons maskin som en Bobcat 336 kanske bättre lämpade för jobbet.
 2. 2
  Jämför hyreskostnaden kontra arbetskostnad innan du investerar i en helg uthyrning. Typiskt, minigrävare hyra för cirka 150 dollar (US) per dag, plus leverans, plocka upp, bränslekostnader och försäkringar, så för en helg projekt du kommer att spendera cirka 250-300 dollar (US).
 3. 3
  Kolla in utbudet av maskiner hos din uthyrningsverksamhet, och fråga om de gör demonstrationer och ger kunderna möjlighet att bekanta sig med maskinen i sina lokaler. Många stora skidutrustning företag har en underhållsplan område där de kommer att tillåta dig att få känslan av maskinen med några erfarna handledning.
 4. 4
  Titta över bruksanvisningen för att vara säker på att vara bekant med platsen och exakt beskrivning av kontrollerna. Denna guide referenser mest vanliga minis, inklusive Kobelco, Bobcat, IHI, mål, och Kubota, men det finns små skillnader, även mellan dessa tillverkare.
 5. 5
  Titta på varningstexter och klistermärken postat runt maskinen för andra specifika varningar eller instruktioner på viss maskin du ska hyra eller använda. Du kommer också att märka underhåll, sjökort specifikation, och annan relevant information samt en tillverkares etiketten för referens när du beställer delar med maskinens serienummer och uppgifter om var den gjordes.
 6. 6
  Har grävmaskin levererad, eller ordna att plocka upp från uthyrningsverksamheten om du har tillgång till en lastbil med en tunga släp. En fördel med en minigrävare är att den kan bogseras på en släpvagn med en vanlig pickup, förutsatt bruttovikt maskinen och släpet inte överstiger truckens kapacitet.
 7. 7
  Hitta en nivå klart område att prova maskinen i. Minis är stabila, med en mycket god balans och ganska brett fotavtryck för sin storlek, men de kan vältas, så börja på jämn och fast mark.
 8. 8
  Ta en titt runt maskinen för att se om det finns några skadade eller lösa delar som gör operativsystem det farligt. Leta efter oljeläckage, andra vätskor droppande, lösa kablar kontroll och kopplingar skadade spår eller andra potentiella problem. Hitta din plats brandsläckare och kontrollera motorns smörjmedel och nivåer kylvätska. Dessa är standardrutiner för att använda någon del av anläggningsmaskiner, så gör en vana att ge någon maskin du driver, från en gräsklippare till en bulldozer en gång över innan det vevas.
 9. 9
  Montera din maskin. Du hittar armstödet / kontroll montering på vänster (från förarstolen) sidan av maskinen fälls upp och ur vägen för att komma till sätet. Dra spaken (eller handtag) på den främre änden (ej styrspaken ovanpå) upp, och det hela kommer att svänga fram och tillbaka. Ta tag i handtaget fäst vid rollover ram, steg på banan, och dra dig upp till däck, sedan svänga in och få en plats. Efter att sittande, dra vänster armstöd tillbaka ned, och skjut spaken för att låsa den på plats.
 10. 10
  Sitt i förarstolen och titta runt för att bekanta dig med kontrollerna, mätare och operatörens fasthållningsanordningen. Du bör se startnyckeln (eller knappsatsen för digitala startmotorer system) på konsolen på höger sida, eller overhead på höger sida. Gör en mental anteckning att hålla ett öga på motorns temperatur, oljetryck och bränslenivå när maskinen används. Säkerhetsbältet är där för att hålla dig säker i maskinens skyddsbur om den välter. Använd den.
 11. 11
  Gripa styrspakar, och flytta runt dem lite, för att få känslan av deras rörelse. Dessa pinnar styr skopan / bommen, även känd som hacka (därav namnet trackhoe för varje spår carriaged grävmaskin) och maskinen roterande funktion, som svänger den övre delen (eller cab) i maskinen runt när de används. Dessa minnen kommer alltid att återgå till ett neutralt läge när de släpps, stoppa alla rörelser som orsakas av deras användning.
 12. 12
  Titta ner mellan dina ben, och du kommer att se två långa stålstänger med handtag fäst på toppen. Dessa är kör / styr kontrollerna. Varje styr rotationen av spåret på den sida den ligger på och driver dem framåt gör att maskinen rör sig framåt. Skjut en enskild pinne framåt gör att maskinen att svänga i motsatt riktning, dra en pinne bakåt blir maskinen i riktning mot pinnen dras, och motroterande (trycka på en pinne samtidigt som du drar den andra) spåren gör att maskinen att snurra på ett ställe. Ju längre ditt skjutande eller dragande dessa kontroller, desto snabbare kommer maskinen att röra sig, så när det är dags att skruva upp och gå, driva dessa kontroller långsamt och mjukt. Se till att du är medveten om vilken riktning spåren pekas innan du reser. Bladet är på framsidan. Pushing spakarna från dig (framåt) kommer att flytta spåren framåt men om du har roterat cab det kommer att kännas som att du är ute och reser bakåt. Detta kan orsaka en oväntad bieffekt. Om du försöker att gå vidare och att maskinen flyttar tillbaka din tröghet kommer att tendera att du lutar dig framåt, skjuta kontrollerna hårdare. Detta kan vara liknande till hur du ska ändra din styrningen när man kör bil i omvänd, kommer du lära dig med tiden.
 13. 13
  Titta ner på durken, och du kommer att se två, mindre använda kontroller. Till vänster ser du antingen en liten pedal eller en knapp manövreras med vänster fot, är detta den höga hastighetskontroll, som används för att öka drivpumpen och snabba maskinens resor när den flyttas från en plats till en annan. Den här funktionen bör bara användas på slätt, jämnt terräng på en rak väg. På höger sida är en pedal täckt med en ledad stålplåt. När du fäller upp locket, kommer du att se en tvåvägs pedal. Denna pedal svänger maskinens hacka vänster eller höger, så att maskinen inte behöver svänga för att nå den plats du behöver skopan i. Detta bör användas sparsamt och endast på en stabil, plan mark eftersom belastningen inte blir uppradade med motvikten så att maskinen kan välta mycket lättare.
 14. 14
  Titta på höger sida, framför kombiinstrumentet och du kommer att se ytterligare två spakar eller pinnar kontroll. Den bakre är den gas, som ökar i motorns varvtal, oftast längre bak den dras, desto snabbare motorvarvtalet. Den större Handtaget är det främre bladet (eller schaktblad) kontroll. Dra denna spak lyfter bladet, trycka handtaget sänker det. Bladet kan användas för klassificering, skjuta skräp, eller fylla hål, precis som en bulldozer på en mycket liten skala, men används också för att stabilisera maskinen samtidigt gräva med hacka.
 15. 15
  Starta motorn. Med motorn igång, måste du vara noga med att undvika att oavsiktligt stöta någon av styrspakarna som beskrivits tidigare, eftersom varje förflyttning av någon av dessa kontroller kommer att orsaka en omedelbar reaktion från din maskin.
 16. 16
  Börja manövrera maskinen. Kontrollera den främre bladet och hacka bommen är både upp och tryck spakarna styrspaksaxlarna framåt. Om du inte planerar att göra något betygssystem arbete med maskinen, med schaktblad i rörelse, kan du styra en pinne med varje hand. Pinnarna är belägna mycket nära varandra så att de båda kan greppas med en hand, som sedan vrids för att skjuta eller dra pinnarna i rörelse, vilket gör att din högra hand för att vara fri att höja eller sänka schaktblad, så att det kan hållas i rätt höjd för det arbete du gör.
 17. 17
  Promenera runt med maskinen lite, svarvning och stödja det att vänja sig vid hantering och hastigheten på det. Alltid titta efter faror som du flyttar maskinen, eftersom bommen kan vara längre bort än du tror, ​​och kan orsaka allvarliga skador om den träffar något.
 18. 18
  Hitta en lämplig plats i din praktik område att prova gräva maskinens funktion. De joysticks på armstöden styr bommen, pivot, och skoprörelsen, och de kan användas i ett av två lägen, som brukar kallas traktorgrävare eller trackhoe läget, som väljs med en omkopplare bakom eller på vänster sida av sätet på golvbrädan. Vanligtvis är dessa inställningar märkta A eller F, och beskrivningarna av pinnen verksamheten i den här artikeln är i A-läge.
 19. 19
  Sänk schaktblad driva kontroll handtaget på framsidan av konsolen på höger tills den sitter stadigt på marken. Grip båda styrspakar, försiktigt så att inte röra dem förrän du är klar. Du kommer att vilja börja med att höja och sänka huvud (inombordare) bomsektionen först. Detta görs genom att dra den högra styrspaken rakt bakåt för att höja den, skjuta den framåt för att sänka den. Flytta samma joysticken åt höger eller vänster antingen drar skopan i (skopa) genom att flytta spaken till vänster, eller kastar skopan ut (dumpning) genom att flytta den åt höger. Höj och sänk bommen några gånger, och rulla skopan in och ut för att se hur de mår.
 20. 20
  Flytta den vänstra styrspaken framåt, och den sekundära (yttre) bom-segmentet kommer att svänga uppåt (bort från dig). Dra spaken på att svänga vipparmen tillbaka mot dig. En vanlig kombination för ösa smuts från ett hål är att sänka skopan i marken, sedan dra tillbaka den vänstra bommen att dra skopan genom jorden mot dig, samtidigt som du drar den högra spaken åt vänster för att ösa jorden i hinken.
 21. 21
  Flytta den vänstra styrspaken till vänster (vara säker skopan är fritt från marken, och det finns inga hinder på vänster sida). Detta gör att komplett hytt av maskinen för att rotera på toppen av spåren till vänster. Flytta stick långsamt, eftersom maskinen roterar ganska plötsligt, en rörelse som tar tag att vänja sig. Tryck på den vänstra joysticken tillbaka till höger, och maskinen att svänga åt höger.
 22. 22
  Fortsätta att öva med dessa kontroller tills du har en bra känsla för vad de gör. Helst med tillräckligt praktiken kommer du flytta varje kontroll utan att medvetet tänka på det, fokusera på att titta på skopan göra sitt jobb. När du känner dig trygg med din förmåga, manövrera maskinen på plats, och få att fungera.

Tips

 • Minigrävare är tänkt som en grävmaskin, men de kan vara användbara för klassificering, lyfta tunga föremål, och komprimera en undergrund samt. Ju längre du använder maskinen, och ju mer erfaren du blir, desto fler uppgifter du hittar göras med det.
 • Var medveten om att även om en minigrävare är relativt små och lätta i vikt, kommer det att skada ytor är det kört, inklusive gräs och varma trottoarer asfalt.

Varningar

 • Ring innan du gräver! Ring det lokala energibolaget lokalisera företaget att få tillstånd innan gräva!
 • Aldrig störa känsliga områden, våtmarker, eroderbara jord, eller utrotningshotade djur livsmiljö.
 • Styr minigrävare med yttersta försiktighet, kan de lyfta hundratals pounds, och skapa tusentals pounds av riktad vridmoment, så någon olycka kan vara dödligt.
 • Aldrig en mini på instabil mark eller branta backar. Tänk på att eftersom maskinen arbetar på spår, snarare än hjul, kommer det rocka eller svänga när de passerar hinder, vilket kan resultera i att det tappar plötsligt som balanspunkten korsas.
 • En Mini Excavator är "tung utrustning", inte ens överväga för en av dessa maskiner om på mediciner till motsatsen eller under påverkan av alkohol eller droger.