Letar du efter

Hur man ansöker om ett grönt kort om du gifter dig med en amerikansk medborgare

  • 20 February, 2014
  • 0
Letar du efter

För att bibehålla familjesammanhållning, kommer många länder, inklusive Europa, ger omedelbara släktingar prioritet när de ansöker om permanent uppehållstillstånd privilegier. I Europa är detta permanent uppehållskort kallas ett grönt kort och makar till amerikanska medborgare åtnjuta denna förmånsbehandling under ansökningsprocessen. Du kan ansöka om ett grönt kort om du gifter dig med en amerikansk medborgare, oavsett om du är inne eller utanför USA

Steg

Hur man ansöker om ett grönt kort om du gifter dig med en amerikansk medborgare. Förvärva och fylla i formulär I-485 och I-130.
Hur man ansöker om ett grönt kort om du gifter dig med en amerikansk medborgare. Förvärva och fylla i formulär I-485 och I-130.

Ansök om ett grönt kort stund inne i europa

  1. 1
    Förvärva och fylla i formulär I-485 och I-130. Dessa blanketter kan laddas ner och skrivas ut från US Citizenship and Immigration Services hemsida. De kan även skickas på begäran till alla EU-adressen med hjälp av "formulär med Mail" alternativet på USCIS webbplats eller ringa USCIS Blanketter Request Line på 1-800-870-3676.
  2. 2
    Bestäm om Form I-130 (petition för främmande släkting) har lämnats in av den make som är Europas medborgare. Om inte, fil Form I-485 (ansökan om registrering varaktigt bosatt eller Justera status) och Form I-130 samtidigt.
    • Samla underlag. Instruktionerna för varje blankett kommer detalj all dokumentation som behövs. Många av dessa dokument är avsedda att fastställa medborgarskap i amerikansk medborgare make (t.ex. kopior av födelseattester eller kvardröjande pass) och äktenskapets giltighet (t.ex. kopior av vigselbevis, bevis på gemensamma konton eller ägande av egendom, födelseattester av alla barn födda i äktenskapet, etc). Form I-485 kräver en längre lista av verifikationer, inbegripet bevis på medborgarskap, kontroller bakgrund, medicinska examinationsformer, bevis på stöd och sysselsättning.
    • Fyll i en check eller postanvisning för varje anmälningsavgifter för de blanketter (755€ för Form I-485 och 265€ för Form I-130) utställd på US Department of Homeland Security.
    • Mail avslutade former, dokumentation och alla avgifter arkivering tillsammans till USCIS Chicago Lockbox Facility at: USCIS, PO Box 805.887, Chicago, IL 60.680 till 4120.
  3. 3
    Fila formulären i två steg om Form I-130 (petition för främmande släkting) har lämnats in av den make som är Europas medborgare.
    • Skaffa bevis den inlämnade Form I-130 antingen pågår eller godkänts i form av en kopia av formulär I-797 (Notice of Action).
    • Samla underlaget beskrivs i instruktionerna.
    • Fyll i en check eller postanvisning för ansökningsavgiften på 755€ utställd på den amerikanska Department of Homeland Security.
    • Mail ifyllt formulär I-485, en kopia av formulär I-797, underlag och ansökningsavgift tillsammans till USCIS Chicago Lockbox Facility at: USCIS, PO Box 805.887, Chicago, IL 60.680 till 4120.
  4. 4
    Vänta på anmälan och att programmet utnämningen supportcenter för biometri (underskrift, bild och fingeravtryck) samling.

Ansök om ett grönt kort medan utanför europa

  1. 1
    Har U. S. medborgaren maken fylla i och skicka formulär I-130, med all nödvändig dokumentation, som beskrivs ovan till USCIS Chicago Lockbox Facility.
  2. 2
    Vänta en första anmälan att framställningen godkändes och en annan anmälan om att en invandrare visum nummer är tillgängligt. Vid denna punkt, kommer anmälan också lämnas när immigrationsvisum bearbetning avgifter och dokumentation ska lämnas.
  3. 3
    Delta i schemalagda intervjun möte med konsulatet för att slutföra behandlingen av ärendet och avgöra berättigande till en invandrare visum.
  4. 4
    Säkert, men inte öppna, när visum paketet från konsulatet visum beviljas.
  5. 5
    Återgå till europa och presentera visum paketet till Customs and Border Protection officer i hamnen i posten. När den är besiktigad och hittade sakprövning av en Customs and Border Protection officer, kommer ett grönt kort utfärdas.

Tips

  • För att få ett mail och / eller SMS meddela godkännande av ansökningsblanketter, komplett form G-1145 (E-Anmälan Anmälan / Framställning Acceptance), och fäst den på den första sidan i ansökan.

Saker du behöver

  • Form I-130 (Petition för Alien Relative)
  • Form I-485 (ansökan om registrering varaktigt bosatt eller Justera status)
  • Form G-325A (Biographic Information)
  • Stödjande dokumentation (personbevis, pass, vigselbevis, bokföring, etc.)
  • Blå eller svart penna
Betygsätt den här artikeln: röster