Wki

Hur man älskar din fru enligt bibeln

Så visste du att det finns bibliska kommandon för män? Män har ansvar att älska och hedra sina fruar. Vill du vara en man som älskar sin hustru så som Kristus älskade kyrkan...

Steg

Hur man älskar din fru enligt bibeln. "Älska din hustru så som Kristus älskade kyrkan.".
Hur man älskar din fru enligt bibeln. "Älska din hustru så som Kristus älskade kyrkan.".
 1. 1
  "Älska din hustru så som Kristus älskade kyrkan." (Ef 5:25) riskerar ditt liv för att hjälpa eller rädda din fru. Kristi kärlek till kyrkan är utan gränser, är ingenting hålls tillbaka. Han gav sitt liv för kyrkan - innan du älskade honom. Hans kärlek är inte beroende av din kärlek till Honom. Under Guds auktoritet - älska din hustru som tjänst - som ger ditt liv till Gud.
 2. 2
  "Älska din fru på samma sätt som du älskar din kropp och ditt liv." (Ef 5:28-33) Du bryr dig om din kropp dagligen för att vara så väl utfodrade och friska som möjligt. Du tar snabbt hand om eventuella behov eller önskemål. Varje sexuell lust som man bör vårdas med din fru. På samma sätt, ta hand om din hustrus behov och välbefinnande. Känn din frus smärta och sjukdom och glädjas åt hennes hälsa som om det vore ditt eget liv. En man måste se sin frus sexuella begär och göra högsta ansträngningar för att uppfylla dessa behov också. I grund och botten behöver henne eller önskan om ekonomiskt, fysiskt, känslomässigt eller andligt i din relation måste få hela din insats. Endast på detta sätt kan du älska henne och ge henne precis så bra som du gör för dig själv.
 3. 3
  "Var hänsynsfull när du bor med din fru, med respekt..." (I Peter 3:07) Bibeln säger att om vi försummar detta kommando, kommer våra böner hindras! För att vara hänsynsfull, avsluta alla irriterande vanor! När hon behöver hjälp med tunga föremål, gör det! Om hon behöver tid du kan ta hand om familjen! Hjälp din fru med all din energi, visa din kärlek till henne med all hänsyn. Be att se var du kan vara hänsynslös.
 4. 4
  "Var inte hård mot din fru." (Kol 3:19) När en hustru är känslig inse att hårda svar, arga blickar, irriterade tonfall och otålighet djupt kommer att påverka din fru. Gläd att hon är en kvinna och inte som du - kom ihåg att hon är en dyrbar gåva Gud har gett dig.
 5. 5
  "Mannens kropp tillhör inte honom ensam, men också till sin hustru." (I Kor 7:3-5) Vänligen din fru fysiskt. Inte beröva henne om vad hon behöver. Sexuell njutning är något som ges, inte tvingas eller tas. Diskutera vad hennes behov är både inuti och utanför sovrummet.
 6. 6
  "Gläd er i din fru hela ditt liv. Låt henne kropp tillfredsställa dig. Bli förtrollad med henne." (Ordspråksboken 5:18-19) Ingen människa bör titta på andra kvinnor eller bilder av andra kvinnor när han har en fru som han kan blicka dagligen. En man ska bli helt nöjd med sin frus kropp. Oavsett vilken storlek eller form, om en man som kommer att låta det hända, och be Gud att hjälpa honom, kan han växa till riktigt hitta sin frus bröst för att vara den mest attraktiva i världen. Detta är den sanna andan av att vara fångad med din fru. En sådan fru kommer att känna sig sexig, attraktiv, och mest av allt, förnäm.
 7. 7
  "Och att kvinnor kan vara klädd i enkla kläder, med en lugn och allvarlig luft, inte med fåfänga om hennes hår och guld eller juveler eller dyra kläder," (1 Tim 2: 9) Uppmuntra din fru att vara blygsam i offentlig och erotik privat med dig. En blygsam kvinna är en dam. Det är mycket synd och frestelse att resultaten från kvinnor som visar för mycket hud i allmänhet. Tänk bara nöjet av att veta att ingen ser för mycket av din frus ben, men du! Du kommer att bli chockad över hur denna manöver kommer att öka dina känslor av manlighet och hennes känslor av kvinnlighet.
 8. 8
  "Inte bli förtrollad av andra kvinnor." (Ordspråksboken 05:20) Att hitta andra kvinnor attraktiva och tittar på dem kommer att urholka din egen bild av din fru. Du kommer att vara mindre nöjda med henne och hon kommer att känna sig mindre speciell för dig. Ingen människa kan bygga en vana blickar utan undermedvetet gör det i sin frus bolag. Och hon kommer att märka. Kom ihåg att bli förtrollad med din fru och ingen annan. Hon kommer att känna sig som drottningen av världen och du kommer att falla ytterligare förälskad i henne.
 9. 9
  "Ring din fru" välsignade "och berömma henne." (Ordspråksboken 31:28-29) talar om att hon är speciell och är större än någon annan kvinna på jorden. Inte bara nämna hennes fysiska skönhet, men hennes omsorg för dig, hennes hårda arbete, och hennes ladylike attribut. Titta blomman av din fru blomstra som du upprepade gånger fylla öronen med ditt lov. Hon längtar efter dessa ord och hon vill höra dem från er! Självklart behöver du inte stolthet, men det ändrar inte hustrus behov och längtan att vara värdefull.
 10. 10
  "Tala om för din fru hur fängslade ni är med sin kropp." (Höga Visan 4:7; 7:1-8) En sann älskare kommer att se till att hans fru vet att han finner inget fel i henne. Gud gjorde din fru. Gud gör inga misstag. Om du hittar en del av hennes kropp bristfällig, då det är ditt sinne som behöver ändras. Ansvaret på mannen att växa till kärlek och uttrycka kärlek för varje del av hans fru och även att respektfullt och sensuellt berätta för henne så. Det hjälper inte att kritisera henne eller vara sarkastisk. Tänk på hur bra hon kommer att känna när både du och hon verkligen tror att du är förälskad med varje del av henne!
 11. 11
  "Hedra din äktenskap,. Hålla den ren genom att förbli trogen din fru på alla sätt" (Hebreerbrevet 13:04) Jesus säger att ". Lustfyllda blickar är äktenskapsbrott" (Matteus 5:28) Detta liknar "eftersom där din skatt är att det kommer ditt hjärta att vara... "(Luk 00:34). Inte värdesätter inte sådan lusta i något område i livet, men förnekar det tillgång till dig hjärtat. Håll ditt äktenskap rent genom att träna ditt hjärta och ögon för att vara sant att din fru. Ditt äktenskap kommer att skörda stora fördelar om du gör!
  • Tacka Herren för skönhet och uppskattar det men hålla ditt öga, glädje, själ och hjärta för hustrun.
 12. 12
  "Var tacksam för din fru och inse förmån du har fått från Gud." (Ordspråksboken 18:22) Tänk bara på hur ensam du skulle vara utan en fru. Adam var ensam och det var inte bra för honom att vara ensam, så gav Gud honom en hustru. Du har en livstid följeslagare, en vän och en älskare att njuta av varje dag. Vilken välsignelse! Tacka Gud och be för henne dagligen. Hon är en enorm "pris" från Gud.
 13. 13
  "Var ett kött med din fru på alla sätt." (Matt 19:05) Njut av livet med henne som om du var oskiljaktiga, men lever ditt liv eftertänksamt. Långt att vara med henne som du gjorde när du först träffade. Rusa hem från jobbet till henne. Tänk på henne under dagen. Ring henne varje dag. Lär som ett par att komma överens: att vara likasinnade. Njut av intimitet och sex ofta. Du bör ha sex lika ofta som det är nödvändigt för att uppfylla önskningar av vilket som maken har starkare sexlust, och som scheman och hälsa tillstånd. Tillbringa tid att bara prata och dela dagens händelser. Visa ett genuint intresse - lyssnar uppmärksamt - ge din fulla uppmärksamhet och ögonkontakt. Din fru är viktigare än något eller någon annan än Jesus Kristus. Var som ett med din fru.

Tips

 • Ditt äktenskap kan brytas, men Gud helar sorger och tar bort bekymmer, eftersom allt är möjligt i Jesus namn.
 • För uppmuntran läsa dessa berättelser om hur Gud kan återställa trasiga äktenskap.