Wki

Hur landskapet en stor gård

Landskapsplanering en stor gård kan vara en utmaning, men det ger dig också en chans att lägga en rad olika faktorer som små gräsmattor inte har utrymme för. På grund av skillnader i klimat, topografi och markförhållanden, kan den här artikeln inte tillämpas på alla situationer.

Steg

Hur landskapet en stor gård. Rita ett diagram över hela gräsmattan, att skala om möjligt, men åtminstone grovt visar placeringen av stora träd, permanenta strukturer, och andra befintliga element som måste ingå i din plan.
Hur landskapet en stor gård. Rita ett diagram över hela gräsmattan, att skala om möjligt, men åtminstone grovt visar placeringen av stora träd, permanenta strukturer, och andra befintliga element som måste ingå i din plan.
 1. 1
  Plan projektet. Detta är nyckeln till att ha framgång och vara nöjd med resultatet av din landskapsarkitektur äventyr.
 2. 2
  Rita ett diagram över hela gräsmattan, att skala om möjligt, men åtminstone grovt visar placeringen av stora träd, permanenta strukturer, och andra befintliga element som måste ingå i din plan.
 3. 3
  Rita pilar eller topografiska linjer visar lutningen av marken, notera tillstånd såsom våtmarksområden, steniga områden, och allt annat som kräver särskild uppmärksamhet.
 4. 4
  Ta den information du har samlat in och titta på hur du vill använda de utrymmen i din gräsmatta. Låga platser och våtmarker är inte lämpliga för att odla de vanligaste gräsmatta gräs, och steniga Bare Hill-tops stöder inte grästillväxt bra heller, så en annan typ av landskapsarkitektur kan vara mer lämpade för dessa områden. Områden under djup skugga, till exempel under ett stort, brett lövträd kan vara bättre lämpade för vissa uteplats stenar och en bänk eller gunga, och mycket branta kullar kan täckas med vinstockar eller små buskar i stället för något som kräver slåtter eller annat underhåll.
 5. 5
  Kontrollera den lokala plantskolan eller hemma center och ta reda på om det finns frukt eller nötter träd, eller bär producerar och buskar som klarar sig bra i ditt område. Här i söder har vi pecan träd, blåbär och vinrankor som ofta används i landskapsarkitektur och ge en födokälla för djurlivet, samt ingredienser för favoritrecept.
 6. 6
  Mät några områden där du kommer att behöva lägga fyllnadsmaterial till lönegrad och smidig den befintliga anläggningen. Leta efter andra områden du kan "klippa", eller ta lite jord från att sprida sig till dessa platser. Ofta i stora landskapsarkitektur projekt kommer du att finna att du har att "importera", eller utsättning av ytterligare mark för att jämna ut gräsmattan, och det är bäst att ta med detta material i innan några underjordiska verktyg är installerade.
 7. 7
  Räkna ut hur mycket fyller du kommer att behöva importera. Detta är ett matematiskt problem, och om området är oregelbunden form, försöka föreställa sig det som en kvadrat eller rektangel, multiplicera bredd x längd x djup, för att ge dig en kubisk volym av material. Stora volymer mäts antingen i ton eller kubikmeter eller meter. Om beloppet är mycket stor, kommer du att behöva anlita någon att dra ditt material med en dumper, kan mindre mängder föras in med en pickup eller nyttofordonstrailer.
 8. 8
  Sprid nya fyllningsmaterial och utjämna alla delar av gräsmattan. Om du har en stor mängd för att flytta, kanske du vill hyra en liten traktor med en frontlastare skopa och en hyvelbladet eller låda bladet att göra det här jobbet för dig. Mycket stora projekt kan kräva en bulldozer eller annan tung utrustning, men det kan vara för mycket för den genomsnittliga homeowner att försöka på egen hand.
 9. 9
  Märk ut eventuella rabatter, planteringar, träd eller andra funktioner du sätter i ditt landskap, och även överväga eventuella permanenta strukturer du kanske vill lägga till nu eller senare. Efter trädgårdsanläggningen är klar är det inte tid att bygga en swimmingpool eller verktyget skjul!
 10. 10
  Lämna lite extra jord i områden där du vill upphöjda rabatter, trädgård områden, eller andra funktioner som behöver det.
 11. 11
  Ta bort växter, buskar, eller oönskade träd från området så att områden som ska få gräset kommer att få maximalt med solljus.
 12. 12
  Plantera alla buskar, buskar och träd som du har planerat för varje område, och kom ihåg, är det ofta lättare att börja arbeta ett område och avsluta det innan du går vidare till nästa. Stora landskapsarkitektur projekt kan vara överväldigande om de inte delas upp i ett antal mindre projekt.
 13. 13
  Lägga ut och installera vilka bevattning rörledningar du har planerat, installera ledningarna för underjordiska el till makten landskap belysning och för att driva pumpar för fiskdammar eller fontäner du bygger. Om du använder en elektrisk gräsklippare, lövblåsare, ogräs eater eller kantverk, kanske du vill ha ett par avlägsna kärl jordfel för att eliminera behovet av långa förlängningssladdar. Du kommer att behöva montera dessa med lådor väderbeständigt och omslag på inlägg eller ansluten till någon typ av struktur.
 14. 14
  Träna dina rabatter och andra permanenta landskapselement, såsom uteplatser, permanent grill dagbrott, fontäner osv. Använd landskapet tyg i plantering områden för att hålla ogräset från att bli ett problem, och kompost alla dessa områden för att spara vatten.
 15. 15
  Avsluta betygsätta områden som ska få gräset. Detta sker ofta genom att dra en sektion av staketet material bakom en trädgårdstraktor eller ATV, går fram och tillbaka över området tills den är slät.
 16. 16
  Installera sod eller plantera din gräsfrö på gräsytor, be om regn (men inte översvämningar), och vara beredd att vatten är tillräckligt för att skapa ditt gräs.
 17. 17
  Luta dig tillbaka och låt ditt arbete för att etablera sig.

Tips

 • Tänk på att det finns vissa växter som inte går ihop. Vissa nötträd, exempelvis innehåller juglone. Valnötter innehåller denna kemikalie. Det är inte vänliga att många växter såsom tomater eller syrener och måste planteras ett långt avstånd från dem. Hallon och röda träd lönn verkar inte tänka på dem. Så, innan du investerar för mycket tid eller pengar i plantering process-göra lite forskning på följeslagare växter. Ibland de är som människor på det sättet-del lever tillsammans bättre än andra. Internet har vissa stora platser på detta... bara google följeslagare växter eller Juglone.
 • Gräset är inte den mest jord vänlig landskapsarkitektur inslag. Det krävs ofta vattning, gödsling, kemikalier för skadegörare och ogräs, samt slåtter och underhålla med bensindrivna gräsmatta utrustning. Med tanke på användningen av marken täcker och infödda buskar och planteringar för åtminstone en del av den anlagda området. Detta kommer att minska kostnader och miljöpåverkan, och även kostnaderna för underhåll av gräsmattan.
 • Gräsmattor och projekt landskapsarkitektur är föremål för många tidningar, tv och hem workshops centrum. Utnyttja dessa för att planera ditt projekt.
 • Använd lokala Agricultural Extension Service. Detta är ett program som drivs av USDA i Europa, och folket där kan hjälpa till med markundersökning, liksom växande krav för olika typer av gräsmatta gräs och täcker marken.

Varningar

 • Försiktig eller hitta en kompetent person för att driva all utrustning du kan hyra för att göra tungt arbete landskapsarkitektur.
 • Försök att använda jorden miljövänliga produkter i din trädgård.
 • Kontakta den underjordiska tjänsten verktyget plats för ditt område innan du gräver. Detta kan göras på många områden i USA genom att ringa 811 på din telefon, kan andra jurisdiktioner har olika telefonnummer eller förfaranden kontakt.

Saker du behöver

 • skyfflar
 • krattor
 • skottkärra
 • handskar
 • traktor, trädgård eller trädgårdstraktor om tillgängligt.