Wki

Hur katten bevis din lägenhet

Det finns ingen förneka att kattungar är söta. Dessa barn "Mews," större-än-livet spinner och små tassar kan smälta även den iciest av hjärtan. Men så bedårande som kattungar och katter, kan deras klor och nyfikna natur utlösa förödelse på dina kläder, möbler och sängkläder hela din lägenhet. Men oroa dig inte, allt är inte förlorat. Så här katt-bevis din lägenhet.

Steg

Hur katten bevis din lägenhet. För att hålla kattungar och katter från att hoppa på bänkskivor.
Hur katten bevis din lägenhet. För att hålla kattungar och katter från att hoppa på bänkskivor.
 1. 1
  För att hålla kattungar och katter från att hoppa på bänkskivor: Lär kattungar att inte hoppa på bänkskivor tidigt. Alltid ren disk och lägga undan mat direkt efter maten i köket eller matsalen. Om det finns något av intresse på en bänk, kommer du inte att övertyga Fluffy inte hoppa upp där. Tänk på att det är hos katter "rovgiriga natur att vara högt upp, så ge någon typ av katt-vänlig abborre så ditt husdjur kan" se ner "på andra.
 2. 2
  För att skydda möbler: Köp kattmynta - vilket kan vara ett effektivt lockbete för vissa möbler, och bort från andra - och partner den med en matta katt klösbräda som är lång nog för din katt att sträcka ut på. Gnid kattmynta i klösbräda, som bör placeras i hörnet av möbler som du vill skydda. Du kan behöva köpa flera klösbräda först. Leda kattungen till klösbräda men inte tvinga honom eller henne att använda den. Placera bara kattungens tassar mot toppen av stolpen och låt kattmynta göra resten. Belöna gott uppförande med en behandling.
 3. 3
  För att skydda skinnmöbler: När din katt är fortfarande en kattunge, kommer den hänga från möbler med sina klor, och tyvärr ibland innebär det skinnmöbler i din lägenhet. Det kommer att hända, så hindrar dina möbler från slitage genom att täcka stolar matsal med stolsöverdrag, åtminstone tills din katt är två år gammal. Täck armar och ryggar av läder fåtöljer och soffor med filtar.
 4. 4
  För att skydda vinyl persienner: Katter och kattungar älskar att slå sladdarna på mörkarna, så stoppa den i toppen av mörkarna eller knyta den av för att förhindra bitmärken på sladden handtaget. Höj mörkarna lite under dagen så att din katt kommer att ha lite underhållning att titta ut genom fönstret, men vara varnat att detta kan leda till arga blinda-swatting om din katt vill titta ut av mörkarna vid tider på dagen som du inte.
 5. 5
  För att skydda dina växter: Innan du tar en katt hem till din lägenhet, slå upp vilka växter är skadliga för katters tarmsystem. Vanliga växter som ormbunkar kan göra din katt mycket sjuk. Bli av de som är skadliga eller flytta dem ut på balkongen, och ge ditt medium-eller långhårig katt med en planter av katt gräs till stöd i matsmältningen.
 6. 6
  För att skydda din katt från rengöringsmedel: När du rengör ett område, låt inte din katt in i rummet, särskilt badrum. Din katt kan slicka avlopp, kranar och sänkor som renare rester fortfarande kan vara på, så det är bäst att bara stänga av det rummet tills området är helt sköljas från rengöringsmedel. Lagra dina rengöringsprodukter och mediciner högt upp i slutna, separata förvaringskärl.
 7. 7
  För att skydda dina fönster, skärmar och balkong: Om du bor i en lägenhet, kanske du inte kunna ersätta fönstret skärmar med tyngre, katt-bevis skärmar och vanliga skärmar är alltför lätt att bära vikten av en fullvuxen katt. Så det kan vara bäst att inte öppna windows alls, eller om du måste öppna ett fönster, hålla din katt eller kattunge ut ur rummet där fönstret är belägen, särskilt om du bor mer än en berättelse upp i din lägenhet komplex. Alltså, låt inte din katt vandra eller spela ut på balkongen. Du vet aldrig vad hur långt din katt kan jaga en fågel eller insekt som är pika honom.
 8. 8
  För att skydda din katt från sina egna leksaker: Vanligaste leksaker katt, såsom sträng, garn och dessa stolpar fiske med möss i slutet, bör användas när katten är övervakat. Sätt leksakerna bort - högt upp i ett skåp eller bakom en stängd dörr - när du inte kan hålla ett öga på Fluffy. Leksaker som är robust och har inga lösa delar är okej att hålla ut, t.ex. en sliten tennisboll, en kartong eller en papperspåse.
 9. 9
  För att skydda dina sopor: Katter är lätt uttråkad och kan hitta de galnaste sakerna att leka med - plast livsmedelsbutik påsar, bomullspinnar och omslag godis, som alla kan vara farliga för din katt matsmältningssystem. Ersätt alla öppna soptunnor hela din lägenhet med burkar som har fästat lock så att din katt inte kommer att frestas att Dumpster-dyk. Steg soptunnor är bäst.
 10. 10
  För att skydda dina breakables: Av naturen, katter älskar att klättra, och en gång, kan de missa ett hopp till din dyrbara kuriosa skåp och orsakar alla dina älskade glas figuriner att rasa. Förhindra detta genom att flytta dina ömtåliga föremål till en plats för högt för katten att hoppa till, och ge Kitty med minst en säker plats högt upp i din lägenhet.

Tips

 • För att skydda din tvättmaskin, torktumlare och katt: Lämna aldrig tvättmaskinen eller dörrar torktumlare öppna. Period.
 • Ett annat sätt att hålla en katt utanför disken och soffor är, aluminiumfolie. De hatar hur det känns och låter. Du kommer inte att skada din gulliga kattungen, kommer det att lära dem att det inte är en plats att vara.
 • Du har arbetat hårt för att utrusta din lägenhet, och det finns ingen anledning att du och din kattunge eller katt kan inte leva tillsammans i fred. Framför allt är kattens säkerhet ditt nummer ett bekymmer, så se till att du skyddar honom eller henne från alla potentiella hushåll faror.
 • Declawing din katt är ett snabbt och enkelt alternativ för att hålla din katt från att förstöra egendom. Rådgör med din veterinär för att diskutera för-och nackdelar för declawing. Kom ihåg att aldrig declaw en utomhus katt. Katter lita på sina klor för att jaga och försvara sig i det vilda. Endast överväga declawing en katt som alltid kommer att vara inomhus.

Varningar

 • Förutom stegen ovan, kontakta din veterinär eller lokala sällskapsdjur leverans butik för råd om ytterligare produkter för att hjälpa katten-bevis din lägenhet.