Wki

Hur kan man vara snäll mot dina husdjur

Alla måste veta hur man ska vara snäll mot sina egna husdjur! Här är några tips för att vara snäll mot dina husdjur och andra djur.

Steg

Hur kan man vara snäll mot dina husdjur. Groom din kanin eller katt en hel del.
Hur kan man vara snäll mot dina husdjur. Groom din kanin eller katt en hel del.
 1. 1
  Groom din kanin eller katt en hel del. Många husdjur älskar att vara preparerat och repig, men om de inte gillar det, inte gör det, som bara kommer att göra dem hatar dig.
 2. 2
  Mata dem inte för lite, men inte för mycket heller. Du måste skilja mellan de gånger de är verkligen hungriga och de gånger de försöker bara att få mat.
 3. 3
  Rengör sina och dryck skålar minst en gång om dagen. Det är samma som hos oss. Du skulle inte äta ur samma tallrik för en hel vecka, och du skulle inte dricka ur samma glas, kopp eller mugg för en månad!
 4. 4
  Ge ditt husdjur uppmärksamhet. Husdjur vill ha så mycket av din uppmärksamhet som möjligt, hundar speciellt, men detta bör uppmärksamheten vara på dina villkor. I allmänhet, bekräfta ditt husdjur existens, ens säga "Hej <pet name>, hur gör du?" Klart de inte förstår vad du säger, men det visar åtminstone att du ser dem.
 5. 5
  Ta hundar på promenader. De flesta hundar tycker inte hålad upp i ett hus eller i samma bakgård hela dagen, de gillar att komma ut och utforska. De kan också träffa andra hundar på detta sätt, om du bara såg andra människor när du gick på promenader, skulle inte du njuta av dem också?
 6. 6
  Fysisk kontakt är mycket viktigt till att inlemma djur och gör dem mycket mer användarvänliga. Lek med ditt husdjur, stroke dem eller bara sitta på gräset och goof runt.
 7. 7
  Behandla aldrig en hund som ett barn. En hund är ett djur och behöver ledarskap. Inte smickra osäkerhet, istället vara stark och föregå med gott exempel.
 8. 8
  Gör inte något för att skada den som sparkar eller slår det! Som bara kommer att göra ditt husdjur hatar dig!
 9. 9
  Ta den till veterinären regelbundet. Ditt husdjur kanske inte gillar det, men i slutändan, det är bättre att få en bit av obehag nu än att ta reda på senare att den har ett dåligt fall av maskar som kunde ha slutat ett tag sedan. Belöna det då och då.
 10. 10
  Du är djurets boss. Inte terrorisera inte det genom att rycka på dess koppel, dunka honom som ett straff, etc. Men se till att du inte låter den komma undan med allt.
 11. 11
  Bli inte otålig med ditt husdjur. De kan inte förstå att du verbalt.

Tips

 • Ditt husdjur ibland bara vill ha uppmärksamhet. Se till att du matar den och ge den vatten, men också ge honom / henne massor av kärlek och uppmärksamhet.
 • Kom ihåg att djuren ansluter obehagliga upplevelser med den plats de upplevde dem. Om du var tvungen att ta din hund till sjukhuset för operation flera gånger, kan han vara rädd för att rida i bilar eftersom han minns bilresor som början på en smärtsam process (opereras). Om så är fallet, försök att försiktigt ta ditt husdjur till den plats den är traumatiserad med för en kort tid, och belöna det. I exemplet med hunden, ta mycket korta bilturer som leder någonstans trevligt tills hunden inser att inte alla bil åkattraktioner slut på sjukhuset.
 • Din har mycket att göra med hur ditt husdjur kommer att reagera. Att säga "Jag älskar dig, du är det bästa husdjuret i världen!" i en ton som antyder att du hatar det inte kommer exakt förmedla ditt budskap.
 • Var säker på att du inte har något på fingrarna som kommer att bry ditt husdjur medan petting det.
 • Många katter och hund älskar att repas på magen eller hakan.

Varningar

 • Om ditt husdjur inte gillar vad du gör med det, så sluta genast! Men det finns undantag, om du gör det för sitt eget bästa, som att ge det ett bad, fortsätta att göra det, men lugna dem så mycket du kan.
 • Får inte ditt husdjur arg.