Wki

Hur kan man vara en ansvarsfull hundägare

Tror du att du är en ansvarsfull hundägare? Är du en första gången hundägare? Då är du på rätt ställe. Dessa är alla de saker du bör göra för att vara en ansvarsfull hundägare och hålla din hund glad, frisk och säker.

Steg

Hur kan man vara en ansvarsfull hundägare. Kastrera din hund så fort det är tillräckligt gammal.
Hur kan man vara en ansvarsfull hundägare. Kastrera din hund så fort det är tillräckligt gammal.
 1. 1
  Kastrera din hund så fort det är tillräckligt gammal. Gör detta både för att förhindra oönskade kullar lägga till siffrorna i skyddsrum, men också för att förebygga ungdomars beteende orsakar problem.
 2. 2
  Håll hunden kopplad offentligt hela tiden för att förhindra att din hund springer iväg, eller hoppa på andra hundar eller människor.
 3. 3
  Ge din hund med hälsosam mat och rent vatten. Låt inte din hund "betar" hans mat, men hålla färskt vatten alltid tillgängliga. Om du går på långa turer, ta vatten för din hund att dricka när du slutar.
 4. 4
  Rengör din hunds vatten och skålar mat dagligen. Detta är viktigt om du vill att din hund att hålla sig frisk.
 5. 5
  Gör regelbundna stopp om du tar din hund på en lång road trip, så att han kan få ut för lite motion och ha ett glas vatten. Lämna aldrig din hund obevakad i bilen!
 6. 6
  Kontrollera att din bakgård är säker när din hund är utanför. Kontrollera om det finns hål i staket eller grindar, särskilt om du har en liten hund. Om din hund har valpar, kanske du vill sätta tråd över grindar med luckor i dem så mycket små hundar kanske kan passa genom gallret. Dessutom, om du har en ung hund, se till att han inte kan komma åt några elektriska kablar eller sladdar.
 7. 7
  Ta din hund till veterinären minst en gång om året för regelbundna kontroller för att se till att han är frisk och att få behandling för eventuella problem.
 8. 8
  Borsta din hund regelbundet för att hålla sin päls från att få tovor och tovigt hår. Hur ofta beror på vilken typ av päls din hund har.
 9. 9
  Lydnad träna din hund för att säkerställa en väluppfostrad familjemedlem. Utbildningen kommer att stärka banden med din hund, förebygga eller korrigera oönskade beteenden, och skapa en välbalanserad, lycklig husdjur. Kolla din lokala katalog för lydnad skolor i området!
 10. 10
  Ge tuggleksaker för att hålla tänderna friska och för att lindra tristess.
 11. 11
  Bada din hund vid behov, oftast inte mer än en gång i månaden, annars deras hud torkar ut och blir kliande.
 12. 12
  Ta din hund på en promenad minst två gånger om dagen för att fysiskt och mentalt utöva dem. En trött hund är en lydig hund! Utan ordentlig motion, kommer din hund att bli uttråkad och många beteendeproblem uppstår (tuggar, överdrivet skällande, hoppning och hyper-aktivitet).
 13. 13
  Plocka upp efter din hund. Släng din hunds avfall på ett korrekt sätt. Överväg att använda biologiskt nedbrytbara påsar.

Tips

 • Om du lämnar din hund i huset ensam, lämna TV eller radio på att ge honom lite bakgrundsljud.
 • Kom ihåg att klippa din hund naglar - lita inte på trottoaren för att hålla dem kort!

Varningar

 • Aldrig, aldrig lämna din hund i bilen med eller utan fönster ner. Det är mycket farligt.
 • Vissa växter kan vara giftiga / giftigt för hundar så håll alla krukväxter utom räckhåll.
 • Alltid hålla din hund hydrerad och när det blir riktigt varmt, ger skugga för din hund eftersom värmen kan hindra hundar.
 • Pretty Christmas Julstjärnor är giftiga för hundar. Holly buskar är giftigt för hundar och katter, och katter är märkligt attraherad av dem. Några andra vanliga husgeråd som är giftigt för hundar är russin, vindruvor, champinjoner, lök, macadamianötter, choklad (små mängder av mjölkchoklad är vanligtvis ok i större hundar, men det är den mörka, rika choklad som kan choklad> KILL någon hund, speciellt blockchoklad), och koffein.
 • Rx droger kan döda din hund. Aspirin kan ges till en hund om din veterinär säger att det är ok och berättar rätt dosering. Men Tylenol är gift. Dessutom kommer vissa veterinärer rekommenderar att ge din hund Benadryl för en mindre allergisk reaktion, men vara mycket försiktig med detta. Vissa Benadryl har Sudafed (psuedophedrine) som är mycket giftigt för hundar och kräver omedelbar veterinärvård vid förtäring.
 • Håll soptunnor antingen utom räckhåll (i ett lågt skåp eller i en stängd skafferi) eller göra det omöjligt att komma in i (en burk med stängt lock). Hundar intag sopor är mycket allvarligare än bara en röra att städa upp.