Wki

Hur kan man förbättra livslängden på din torktumlare

De flesta av problemen i en tork orsakas av dålig luftcirkulation inuti torken. Torken kommer att suga luft från utsidan, för den genom värmekällan, och sedan genom kläderna för att torka dem. Då frånluften är begränsad på grund av ett veck på slangen, en dålig fläkt hjul, eller en slang full av ludd, kommer torktumlaren att använda mycket energi att försöka torka kläderna. Ibland användaren kommer att behöva köra torken två gånger för att få tvätten torr. Om du har problem med din torktumlare tar för lång tid att torka kläder, kolla avgasslang för att se om det är orsaken till ditt problem.

Steg

Hur kan man förbättra livslängden på din torktumlare. Koppla loss slangen från torktumlaren och använda torktumlaren för ett par laster.
Hur kan man förbättra livslängden på din torktumlare. Koppla loss slangen från torktumlaren och använda torktumlaren för ett par laster.
 1. 1
  Koppla loss slangen från torktumlaren och använda torktumlaren för ett par laster. Om klädtorkning ordentligt med bortkopplat slang, är problemet på slangen, mellan bakom torken till utsidan av huset.
 2. 2
  Ta och se till att slangen är ren eller installera en ny slang.
 3. 3
  Efter installation av slangen, vrid torktumlaren på regelbundna och gå utanför och se till att du får ett bra luftflöde till utsidan.

Tips

 • Ett av de bästa sätten att fästa dina slangar till torken är att använda NASHUA godkänd, metall-folie typ silvertejp. (Värme cykling från att köra torkningen kommer snabbt torka ut standard silvertejp och få den att lossna.)
 • Det finns inget sådant som en EnergyStar -rated torktumlare, men du kan effektivisera din torktumlare och förlänga dess livslängd.
  • Använd alternativet fuktsensor för att undvika över-torka kläder.
  • Häng kläder att torka hela eller en del av processen.
  • Använd den högsta lämpliga spin inställning på din bricka att extrahera överflödigt vatten innan kläderna når torken.
  • Sätt en stor torr badlakan in med dina våta kläder för att påskynda torkningen.
  • Rengör fiberfällan före varje användning, och under långa torktider, rensa ut det halvvägs.
  • Om du använder torktumlare ark, ta bort ludd fällan och tvätta med tvål och vatten emellanåt. Arken kommer att lämna en vaxartad beläggning på metallen luddfiltret och ludd kommer att glida av och inte fångas på fällan.
  • Flera gånger per år, ta din shop-vac och dammsuga grillen luftutflöde inuti trumman... ofta våt ludd kommer att samlas på grillen inne i torken. Medan du har vakuum där, ta ut fiberfällan och vakuum där inne också. Gå ut och se utanför vent öppnas fritt och ta bort eventuella ackumulerade lint, spindelnät, etc.

Varningar

 • Aldrig använda plast kanalisation för torktumlaren. Det är osäkert eftersom en ludd eld kommer också fånga plasten kanalisation i brand. Det är olagligt att använda plast med en gas torktumlare eftersom de arbetar vid mycket högre temperaturer.
 • Lint ansamlingar i torktumlaren kanalen kommer inte bara minskar effektiviteten, de är en brandrisk, alltför. Gör till en vana att rengöra dem årligen, kanske när du ändrar dina klockor på våren.
 • Koppla torken utlopp från torktumlaren och köra laster är inte säkert med en gas torktumlare - det är avgaserna för de giftiga ångor som produceras av gaslåga. Avluftning dem in i huset kan orsaka kolmonoxidförgiftning. Hoppa över det här steget och gå vidare till steg 2 - att se till att slangen är ren, eller byta ut den.