Wki

Hur höja smarta barn

Ett barns hjärna tillväxt kommer från erfarenhet och övning hjärnan tar emot. Syn, hörsel, känsel, smak och lukt stimulerar hjärnans celler anslutningar (kallas synapser) och skapar biljoner mer. Ju mer komplexa dessa sammankopplingar kommer smartare ditt barn. När du ger ditt barn med tidig stimulans och ett brett utbud av upplevelser, kan du påskynda hans hjärnutveckling.

Steg

Hur höja smarta barn. Interagera med ditt barn.
Hur höja smarta barn. Interagera med ditt barn.
 1. 1
  Interagera med ditt barn. Forskare har observerat att barn som inte gosade, lekte med och älskade har hämmat hjärnans tillväxt. De observerade också att barn som hölls inte och inte uppmärksammas underlåtit att växa, blev deprimerad, och så småningom dog. Å andra sidan, har många studier visat att kramas, interagera och leka med ditt barn har en stark effekt på att utveckla sin intelligens. Den kärleksfulla förbindelse bildas mellan dig och ditt barn och din en-mot-en interaktion med honom utgör grunden för sina högre tänkande.
 2. 2
  Prata med ditt barn. Dessutom, lyssna när barnet talar. prata. Detta förstärker deras försök att kommunicera och för språket. Du kan också läsa böcker för ditt barn. Börja läsa att även om ditt barn inte förstår orden. Detta ger dem ett försprång i utvecklingen av språkkunskaper. Barn som läser till när unga är mer benägna att utveckla ett livslångt intresse för läsning, gör sig bra i skolan, och lyckas i vuxenlivet. Läsa böcker är en av de viktigaste aktiviteter som gör barn smart.
 3. 3
  Exponera ditt barn till saker som utvecklar båda sidor av hjärnan - den vänstra sidan funktioner för resonemang, logik och språk, medan den högra sidan har kreativitet och konst.
 4. 4
  Låt ditt barn spela - När ditt barn leker, de skapar grunden för deras intellektuella, sociala, fysiska och emotionella färdigheter. När ditt barn leker med andra barn, de lär sig att kombinera idéer, intryck och känslor med andra.
 5. 5
  Uppmuntra ditt barn att utöva - Fysisk träning inte bara att göra ditt barn stark, men det gör också ditt barn smart! Motion ökar blodflödet till hjärnan och bygger nya hjärnceller. Motion är bra för vuxnas mentala skärpa, men det har en mer långvarig effekt på ditt barns växande hjärnan.
 6. 6
  Gör musik en del av ditt barns liv - Studier har visat att lyssna på musik kan öka minne, uppmärksamhet, motivation och lärande. Det kan också sänka stress som är destruktiva för ditt barns hjärna. Att lära sig spela ett musikinstrument har en effekt på hjärnans proportionella tänkande och spatial temporal resonemang som låg till grund för abstrakt matematik. Om möjligt, börja med piano. Efter att lära sig läsa noter och spela upp till 10 toner samtidigt, kommer det att bli mycket lättare för dem att lära sig något av de andra instrumenten. Men börjar dem med musik unga - oavsett vad instrumentet - är det viktiga.
 7. 7
  Låt ditt barn bevittna du gör smarta saker - Barn lär sig genom modellering vuxnes beteende. Om de ser dig engagerad i att läsa böcker, skriva, göra musik, eller göra kreativa saker, kommer de imiterar dig, och i processen blir smartare.
 8. 8
  Låt ditt barn leka smarta dataspel - De bästa dataspel lär ditt barn om bokstäver, matematik, musik, akustik och många andra. Den utvecklar också sin hand-öga-koordination och förbereder dem för morgondagens teknik. Ännu viktigare, lär sig barnet dessa medan de spelar. Lärande och ha roligt på samma gång är det bästa sättet för ditt barn att lära sig.
 9. 9
  Mata ditt barn på rätt sätt - Att ge rätt mat är viktigt för att höja ett smart barn. En proteinrik kost (ägg, fisk, kött, bönor, jordnötter, etc.) förbättrar deras uppmärksamhet, vakenhet, och tänkande. Kolhydrater ger hans hjärna det bränsle som används i tänkandet. De bästa är de som kommer från fullkorn och frukt. Förädlade kolhydrater och socker har dåliga effekter på koncentrationsförmåga, fokus förmåga, och aktivitetsnivå. Vitaminer och mineraler är också viktiga.
 10. 10
  Ta dem på utflykter. Några bra alternativ är museet och turistattraktioner. När de är gamla nog att ta dem på pedagogiska ändå väldigt spännande / spännande platser såsom The London Dungeons. Ta dem på prisvärda resor utomlands är ett bra alternativ också.

Tips

 • Se till att han eller hon har en balanserad och hälsosam kost.
 • Placera en karta i ditt barns rum för god global kunskap.
 • Gör ditt barn läsa faktaböcker.

Varningar

 • Om ditt barn bara inte förstår någonting, gör inte honom / henne att känna sig dum. Försök alltid att motivera ditt barn att lära sig, eftersom han / hon får i de högre graderna, bara vara "smart" är inte så användbart.