Wki

Hur handskas man med en sjuk kanin


Är du orolig att din kanin kan vara sjuk? Det första du bör göra är att ta din kanin till en veterinär så snart som möjligt. Men tills du gör den resan, här är hur man ska hantera.

Steg

Hur handskas man med en sjuk kanin. Slå in tassen i en ren handduk och pressa om din kanin har en blödning spik.
Hur handskas man med en sjuk kanin. Slå in tassen i en ren handduk och pressa om din kanin har en blödning spik.
 1. 1
  Slå in tassen i en ren handduk och pressa om din kanin har en blödning spik. Sluta sätta press när blödningen stannar. Efteråt, hålla den trasiga nageln ren. Rengör kattlådan och bur botten upprepade gånger så att bakterier inte kommer in i såret medan din kanin promenader runt.
 2. 2
  Ta din kanin till veterinären omedelbart om det har brutit ett ben. Om din veterinär inte är tillgänglig, ta kaninen till en akutmottagning. Tills skadan tas om hand av en professionell veterinär, försök att hålla din kanin från att flytta runt.
 3. 3
  Behandla inte en allvarlig ögonskada med någon form av medicinering. Vänta tills du tar den till veterinären, kommer som ger dig rätt medicin. Vad du kan göra är att fukta en bomullstuss med varmt vatten och torka försiktigt din kanin ögon att ta bort uppbyggnad.
 4. 4
  Kom ihåg att om din kanin inte äta, kan det finnas flera orsaker, som alla kan härröra från mycket allvarliga tillstånd. Eftersom kaniner har mycket känsliga matsmältningskanaler, kunde drastiska förändringar i matvanor äventyra din kanin liv.
  • Tandproblem, vilket indikeras av en kanin som verkar hungrig men fysiskt oförmögen att äta, kan kringgås tillfälligt genom tvångsmatning din kanin med en utfodring spruta och / eller administrera subkutana vätskor (bara om du vet hur).
  • Gas smärta, gjorde mest uppenbara med mycket högt mage mullrande och en ihopkrupen kanin, bör besvaras av varsam massage och en temperatur kontroll. Om temperaturen är låg, värma kaninen upp med din egen kroppsvärme eller med en värmedyna (men var försiktig!).
  • Magbesvär är oftast åtföljs av en drastisk, ibland kompletta minskad fekal produktion. Håll din kanin bekväma och släckt tills du kommer till veterinären.
 5. 5
  Lär dig att om din kanin verkar vrida sitt huvud mot taket, är detta ett tillstånd som kallas head tilt. Eftersom din kanin är desorienterad, miljön pad så att han eller hon inte kommer att bli sårad.
 6. 6
  Erkänna att din kanin lämnar bakom brun, vattnig ansvarsfrihet indikerar svår diarré, administrera subkutana vätskor, om du vet hur. Annars finns det inte mycket du kan göra annat än att få din kanin till en veterinär så fort som möjligt.
 7. 7
  Stoppa blödning genom tryck om kaninen har ett allvarligt bett. Sedan hålla närmiljön ren så att såret inte blir smittad.
 8. 8
  Gör ditt bästa för att kyla din kanin av om den har hög feber genom att kalla föremål upp mot öronen tills temperaturen sjunker till mindre än 104 grader.

Tips

 • Innan en nödsituation uppstår, be din veterinär att ge dig en personlig snabbkurs om hur man ansöker stegen ovan, särskilt hur du kontrollerar din kanin temperatur och hur man administrerar subkutana vätskor.
 • Några cc av ananasjuice (kolla med en veterinär för att fastställa beloppet) kommer att hjälpa till med hairball impaktioner. Ananasjuice innehåller ett enzym som bryter ner hårbollar. Vissa kaniner är mer benägna att dem än andra (beroende på typ av päls, frekvensen av grooming, etc.). Om din kanin inte producerar några pellets, kan detta vara problemet (återigen, kolla med din veterinär).
 • Symptomen är svåra att upptäcka i kaniner. Eftersom de har alltid varit byte för, kaniner dölja sina symptom och att undvika observant rovdjur. Du måste vara särskilt vaksamma och vet vad man ska se upp för, för att hålla din kanin frisk.
 • Se till att din veterinär är bekant med kaniner. Många veterinärer är inte.

Varningar

 • Underlåtenhet att följa din kanin beteende noga och reagera på lämpligt kan äventyra din kanin liv i onödan och kosta hundratals dollar i behandling ner linjen.
 • Du kan också behöva betala en stor räkning hos veterinären kontor.