Wki

Hur framgångsrikt föda kungspyton

Kungspyton är mycket populära som husdjur. Mycket av denna popularitet beror på det fantastiska antalet färg mutationer. Det finns nu minst hundra olika, distinkta färger och mönsterkombinationer som har skapats genom selektiv avel. Kungspyton tenderar att vara nyfikna, vänliga och inte tillräckligt stora för att äta din hund.

Steg

Hur framgångsrikt föda kungspyton. Se till att de har nått mognad innan avel.
Hur framgångsrikt föda kungspyton. Se till att de har nått mognad innan avel.
 1. 1
  Se till att de har nått mognad innan avel. Det är viktigt att de djur du tänker rasen är gammal nog och tillräckligt stor. En hane måste normalt väga över 700 gram och vara minst ett år gamla. Bevis av mognad kan bestämmas genom att uttrycka en spermie plugg. Lätt tryck på kloaken (ventilen på baksidan av ormen) kommer att producera en liten vit, ostliknande material som kommer att tala om den manliga är klar. Medan honor så små som 1200 gram har framgångsrikt fött upp, de flesta uppfödare rekommenderar att kvinnor är minst 3 år gammal och gram 1700 för att rasen. Processen är alltför krävande för mindre djur och utgör en hälsorisk.
 2. 2
  Bestäm kön. Det är bäst att vara säker på att kön för djuren du tänker föda. Detta kan bestämmas genom sondering. Processen för sondering för könsbestämning är ämnet för en annan artikel. Det finns video tutorials tillgängliga att undervisa processen. Det kan vara farligt för djur, så att inte söka en orm utan att först ha fått ordentlig undervisning, eller kalla in en expert. Kvinnliga ormar kommer att söka till ett djup av endast tre eller fyra skalor. Män i allmänhet sond till 7-9 skalor. Det är möjligt att få ett falskt positivt för en kvinnlig om ormen bromsande sig tillräckligt för att hindra sonden från att uppnå full penetrering.
 3. 3
  Ge en betänketid. För att bli fertila, är en ångerfrist krävs. Den omgivande luftens temperaturen på natten måste vara i mitten av 70-talet (F) under en period på ungefär en månad. Den varma fläcken i buren PÅ NATTEN bör minskas till låga till mitten av 80-talet (F), under dagstemperaturer bör återgå till normal temperatur i höga 80-talet (F). Tanken är att replikera väderförhållandena i vintern i Centralafrika. Denna korta häftiga spell viskar gulligt nonsens in i hjärnorna av dessa vackra varelser och berättar för dem att våren är på väg och nytt liv måste skapas.
 4. 4
  Värm upp den igen. Efter den svala stava, kan temperaturerna vara tillbaka till det normala. Goda temperaturer för kungspyton producerar svett på de flesta människor.
 5. 5
  Producera manlig upphetsning. Många manliga kungspyton kräver också lite extra stimulans stimulans för att sätta dem på humör. Det enklaste sättet att göra detta är att sätta ett antal hanar tillsammans. De kommer att börja märka varandra, och höjer sig upp till en nästan vertikal hållning. Någonstans finns det ett fotografi av sex eller åtta manliga kungspyton som ser ut som de dansar. Denna process blir verkligen dem intresserade av kontakt med det motsatta könet. Tio till tjugo minuter av denna verksamhet ökar kraftigt hanarna intresse hos kvinnor.
 6. 6
  Presentera honan till hanen. Det finns olika teorier om vem som ska flytta då, men placera den kvinnliga i buren av den manliga har arbetat för författaren. Efter att införa dem, är det bäst att lämna dem ifred och låta naturen ha sin gång. Ibland kan de skrota lite, men de faktiska skadorna tycks vara mycket sällsynta. Normalt kommer de att slå sig ner i några minuter och de två djuren kommer att ansluta.
 7. 7
  Lämna dem ifred. Kungspyton kan hålla kontakten i upp till två dagar. Det är okej att kika på dem, men försök att inte störa dem. De är ingen brådska. De kan ta lång tid att slutföra detta viktiga steg. Allt annat än en tre eller fyra timmars koppling kommer sannolikt att bli ineffektiva.
 8. 8
  Vänta. En manlig kungspyton behöver ungefär en vecka att återhämta sin styrka. Om du har fler än en hona att föda honom, ge honom en vecka eller så för att återhämta sig.
 9. 9
  Vänta lite mer. Den sperma som de manliga avlagringar i honan kan vara lönsamt för upp till 2 år. De villkor och process som resulterar i ägg som produceras är ämnet för en annan artikel (kommer snart).

Tips

 • Fred. Lämna dem ifred medan de är sysselsatta i denna privatsak.
 • Inte misslyckas att göra skapa den svala förtrollningen. Dina chanser att lyckas utan förhållningssätt 100. (Det finns fler bevis som åren går att detta inte är sant)
 • Om din kille inte verkar intresserad av den kvinnliga, sätta honom i närvaro av en annan manlig kommer vanligtvis få honom att gå.

Varningar

 • Var extremt försiktig när du utför sonder könsbestämning. Allvarlig skada kan göras av otränade. En veterinär skulle mycket hellre utföra proceduren än att försöka reparera ett dåligt gjort en.
 • Mata aldrig under den tid de är tillsammans. De kan hamna slåss om maten objektet, och det är alldeles för störande.