Wki

Hur fixar styrmekanismen på en ridning trädgårdstraktor

Det är en hjälplös känsla att inte kunna styra din ridning trädgårdstraktor. Det är mycket bättre att ta sig tid att fixa din styrmekanism än att fixa vad du sprang in eftersom du inte kunde styra bort från det.

Steg

Hur fixar styrmekanismen på en ridning trädgårdstraktor. Avlägsna klipparen huva och eventuella lätt löstagbara paneler som leder till styrmekanismen, som kommer att ligga direkt under ratten.
Hur fixar styrmekanismen på en ridning trädgårdstraktor. Avlägsna klipparen huva och eventuella lätt löstagbara paneler som leder till styrmekanismen, som kommer att ligga direkt under ratten.
 1. 1
  Vara säker. Innan du gör något arbete på din gräsklippare, lossa tändkabeln och negativa batterikabeln.
 2. 2
  Avlägsna klipparen huva och eventuella lätt löstagbara paneler som leder till styrmekanismen, som kommer att ligga direkt under ratten. Ju mer utrymme du ger dig själv att arbeta i, desto färre Busted knogar du kommer att ha.
 3. 3
  Kontrollera alla bussningar och lager. Den främsta orsaken till problem med styrningen är sliten bussningar. På Craftsman gräsklippare, ägna särskild uppmärksamhet åt genomföringen i botten av ratten axeln. På MTD gräsklippare, ägna särskild uppmärksamhet åt bussningarna på framaxeln.
 4. 4
  Kontrollera alla växlarna för några tecken på att halka.
 5. 5
  Byt ut alla delar som visar tecken på slitage med nya delar. Även om en del inte ser mycket dåligt, kommer det att göra alla dina nya delar slits ut mycket tidigare.
 6. 6
  Kontrollera för sliten koppling. Ratten ska ha mindre än 1/16 varv på "play" i det. Om du behöver vrida ratten något mer än 1/16 varv innan hjulen flytta, byt ut slitna kulleder eller bindning.
 7. 7
  Testa din reparation. Vrid hjulen hela vägen till ena sidan, sedan hela vägen till andra sidan. Kontrollera att det inte finns någon bindande någonstans, och att hjulen snurrar lika långt till vänster som de gör till höger.
 8. 8
  Byt ut alla paneler och huva.
 9. 9
  Återanslut tändkabeln och batterikabeln.

Tips

 • Få ut din instruktionsbok. Den har ett diagram över varje del av din gräsklippare och hur allting kommer ifrån varandra. Det kommer att vara en stor hjälp för dig, använd den.
 • Tillåt gott om tid. Om du inte har mycket tid, ta din gräsklippare till en professionell mekaniker.
 • Om din styrningen har mer att en 1/4 varv.... Något är fel 1/4>. Det bör vara mycket snävare. Om din ratt har så mycket spel då dina hjul har också så mycket lek som kan orsaka flera problem, bland annat säkerhet (svarstid) och funktionalitet när du försöker köra i en rak linje och över ojämn terräng (t.ex. rötter). Så om du klipper din gräsmatta i vågigt eller sicksack-linjer gör att din ratt har mindre än en 1/4 varv play (som fortfarande är en hel del). Men det finns olika typer av styrmekanismer och varje land har sin egen tolerans stack upp som kommer att kontrollera mängden av lek. Lång historia kort, köpa en kvalitets traktor och du kommer inte ha problem.
 • Var uppmärksam på hur varje del kommer isär och sätta ihop den på exakt samma sätt.

Varningar

 • Vara säker. Kontrollera att gräsklipparen inte kan startas medan du arbetar med den. Koppla loss tändstiftet och batteriet.
 • Du kanske vill bära mekanik handskar. Styrmekanismer är snäva plats och du kan skrapa lite hud bort dina knogar om du inte är försiktig.