Wki

Hur fixar simblåsan sjukdom i Goldfish

Om din guldfisk simmar på sidan eller upp och ned, kan det ha simblåsan sjukdom. Detta kan ofta lätt fast. Det är enkelt, bara rengöra tanken att bli av med bakterier och mata fiskarna ärter. Rengör tanken igen och du fiskar bör börja för att få bättre. (Även dess inte smittsam) En frusen ärta utan hud skulle hjälpa också.

Steg

Hur fixar simblåsan sjukdom i Goldfish. Köp ett paket frysta ärtor, eller söka i frysen för väskan du köpte för två år sedan.
Hur fixar simblåsan sjukdom i Goldfish. Köp ett paket frysta ärtor, eller söka i frysen för väskan du köpte för två år sedan.
 1. 1
  Köp ett paket frysta ärtor, eller söka i frysen för väskan du köpte för två år sedan. De är stenhårda nu, så tina dem.
 2. 2
  Ta en eller två ärtor och se till att de är trevliga och tinas. Ta skinnet av.
 3. 3
  Sätt ärter (er) i guldfisk tank.
 4. 4
  Fortsätt att försöka. Om fisken inte äter ärter omedelbart, ta bort den och försök igen senare. Fisken äter ärter småningom, eftersom alla guldfiskar är ständigt hungrig, och kräver ett visst mått av greener i sin kost för optimal näring. Tills fisken äter ärter, undanhålla alla andra livsmedel.
 5. 5
  Alternativt kan du prova att mata levande, djupfryst eller frystorkad vattenloppor till guldfisk.
 6. 6
  Fisken bör simma upprätt på nolltid.

Tips

 • En annan bra lösning är att lägga akvariet salt gjord för sötvatten tankar. Akvarium salt är bra för att hjälpa till att bekämpa sjukdomen och ökar guldfisk immunförsvar mot andra typer av dåliga sjukdomar. Bara läsa instruktionerna först och resultaten bör inte ta längre tid än en vecka att se.
 • Många guldfiskar sjukdomar och sjukdomar förvärras av dålig vattenkvalité.
 • Om du matar ut flingor eller pellets på en regelbunden basis, blötlägg dem i 5-15 minuter i en kopp tank vatten. Ofta finns det många luftfickor skapats i livsmedlet under produktionen. Denna överskottsluft kan fastna i matsmältningssystemet.
 • En fräsch, ren miljö bidrar till glada friska fiskar.
 • Endast en eller två ärtor behövs.
 • En guldfisk med avhandlingar symptom kan också reagera på att plockas på av andra guldfiskar i samma tank. Du kan också prova att sätta den sjuka fisken i ett "sjukhus" tank för att se om de återhämtar sig.
 • Ärter fungerar bra, men de kan behöva kokas lite att inte mush men tillräckligt för att mjuka upp dem så att fisken kan få ner dem.

Varningar

 • Metoderna här är effektivt när det finns avfall materia fast i fiskens mag-tarmkanalen, vilket orsakar en förstoppning som trycker mot simblåsa, vilket gör det omöjligt att blåsa upp och tömma som vanligt.
 • Simblåsan sjukdom kan vara en bieffekt av bakteriell infektion, och metoderna ovan kommer inte lösa problemet om det är fallet.
 • Om dina fiskar inte reagerar i 3 - 5 dagar, försöka medicinera din fisk med en lämplig medicinering som erhållits från en kunnig akvarieaffär.
 • Aldrig hålla guldfiskar i skålar på grund av brist på utrymme och filtrering.