Wki

Hur får man över att förlora ett husdjur utan att glömma dem

Att förlora ett husdjur är hemskt. Du vill aldrig att glömma dem, men ibland önskar att du kunde vara glad, inte att ditt husdjur har lämnat ett hål i ditt hjärta, men glad att de är i en bättre plats.

Det är okej att vara ledsen, men du kan också vara lycklig!

Steg

Hur får man över att förlora ett husdjur utan att glömma dem. Gör en grav sten som kan gå på husdjur grav plats att påminna dig om ditt husdjur.
Hur får man över att förlora ett husdjur utan att glömma dem. Gör en grav sten som kan gå på husdjur grav plats att påminna dig om ditt husdjur.
 1. 1
  Gör en grav sten som kan gå på husdjur grav plats att påminna dig om ditt husdjur. Hem gjorde stenarna är stora som du kan dekorera den som du vill, antingen med minnessaker, eller en ritning av ditt husdjur. Du kan även skriva ett litet lovtal eller en dikt om det.
 2. 2
  Håll minnena nära hemmet genom att köpa en medaljong eller en fotoram som hjälper dig att komma ihåg ditt husdjur - kanske en ram med en katt på det, eller en medaljong i form av ett hundben. Sätt en riktigt fin bild på ditt husdjur i det, och när du känner dig ledsen eller ensam, titta på det. Håll den under kudden, eller bär medaljongen hela tiden. På så sätt kommer du alltid tänka på ditt husdjur när du rör den och ditt husdjur kommer alltid att vara med dig.
 3. 3
  Inse att andra husdjur kan hjälpa dig att känna usel och kommer antagligen tro ingenting någonsin skulle kunna ersätta "Annie" eller "Rex" eller ens en "Gozzy", och ingenting * kommer * aldrig ersätta dem. Men, någon gång något kommer att kunna ge den kärlek som ditt husdjur gav dig, och du kommer att älska att husdjur så mycket som "Annie" eller "Gozzy".
 4. 4
  Inte helt glömma dem, fortfarande tänker tillbaka på tider som du har haft med ditt husdjur, men tänker inte på dem hela tiden. Det kommer att bli okej.
 5. 5
  Kom ihåg, om de lider, de är ur deras smärta nu och oerhört glad. (Jag är säker på att de inte har glömt dig, och vem vet, kan de checkar in på dig ofta.)
 6. 6
  Titta på att få en ny vän, men det finns aldrig ett rätt eller fel tid att köpa ett nytt husdjur. Och ofta det bästa husdjuret är en räddad en. Titta på RSPCA eller djurhemmet och hjälpa till att rädda ett djur som en gång var älskad. Det kommer inte att verka som om du byter ditt husdjur, (vilket du inte är) men du är i själva verket rädda ett annat djur. Skulle inte ditt husdjur vill att du ska spara ett annat djur?
 7. 7
  Försök att inte köpa ett husdjur som ser exakt likadan ut som din bortgångna vän. Om du gör det, kommer du att bli påmind om honom eller henne varje gång du tittar på ditt nya husdjur. Få en som är en liknande färg eller samma ras, men en annan färg, eller köpa en olika kön i samma färg eller gå helt annorlunda och köpa en fisk om du förlorat katt. Du kan alltid ha ett skratt när du tänker på din katt och tänker, "Boy, skulle Kat ha älskat att äta min nya fisk Nemo."
 8. 8
  Bor inte på det förflutna och vad händer om det ibland vi tänker, tänk om... Jag tog honom till en annan veterinär, tänk om... Jag ringde veterinären tidigare eller tog honom på morgonen i stället för på eftermiddagen, tänk om... Jag fick aldrig honom alls? Tja, du skulle inte ha haft så god vän! Kom ihåg de goda tiderna, "Apollo katten älskade chokladmjölk" så när du dricker chokladmjölk, le och minnas honom. Om Annie hunden älskade att jaga kycklingarna, sitta utanför med kycklingarna och mata dem. Försök att få dem att äta ur din hand och kanske även få en annan kyckling.
 9. 9
  SKRIK! Du kommer att göra det ändå, men gråt kan du släppa dina känslor, snarare än tappning dem upp och bryta ner vid ett senare tillfälle - även om du bara gråter för en timme eller en månad. Det spelar ingen roll. Du kanske inte ens gråta först, och sedan månader senare, kommer du att gråta. Varje person är unik och uttrycker känslor på olika sätt. Betonar inte om du inte känner dig ledsen och stressa inte om du känner dig ledsen för en lång tid. Ditt hjärta är känslig och kommer att ta lång tid att läka. Det kan lappas ihop, men det kommer att laga i sin egen tid. Även om du inte gråta, det viktiga är att du brydde dig om ditt husdjur, och om du tror att du inte bryr dig om ditt husdjur, varför är du läser detta? Ditt husdjur är på ett bättre ställe nu, visar gråter gäng av kärlek som du gav den. Det kommer att vänta på dig när din tid har kommit.
 10. 10
  Plantera ett träd till minne av ditt husdjur den bästa idén är att plantera en växt i minne av ditt husdjur. Du kan plantera den på ditt husdjur grav, eller så kan du plantera den i närheten av ditt fönster. Köp en som är härdig och en som påminner dig om ditt husdjur. Köp inte ett stort träd för en mus, och inte köpa en pelargon för en lekfull kattunge. Få en som representerar ditt husdjur.
 11. 11
  Omge dig med minnen, och inte vara rädd för att du kommer ihåg ditt husdjur. Gråta och vara glad att du hade tid att spendera med ditt husdjur. Kärleksfull och förlora är svårt, men inte älska och inte förlora är svårare.

Tips

 • Glöm inte ditt husdjur, men då, blanda upp ditt sociala liv. Gör roliga saker, och du kommer inte glömma bort dem för alltid, men du kommer inte att hålla tänka på dem.
 • Prata om ditt husdjur och hålla minnena levande och fräsch.
 • Skriv i din dagbok. Varje kväll, skriv vad du känner och vad du kommer ihåg. En dag kommer du att titta tillbaka och läsa minnen, och tårarna kan komma översvämningar tillbaka, men du kommer också ihåg de minnen som om det var igår.
 • CRY ut ögonen! Det låter konstigt, men det kommer att göra att du mår bättre.
 • Försök inte glömma, men inte försöka komma ihåg. Sinnet kommer att släppa minnen när du är klar.
 • Prata ut med dina vänner, och gråta lite.
 • Prata om din förlust kan få dig att gråta, men det hjälper.
 • Alltid bära en låda av vävnader. Gråter sig till sömns hjälper hjärtat att läka.
 • Gör en helgedom eller ha en låda med ditt husdjur leksaker, som en krage, en kula eller ett foder skålen med sitt namn på. Sätt dessa saker i en låda och dekorera med memorabilia.
 • Om du kremerade din älskade husdjur, få ett husdjur urna halsband och placera en del av deras aska i den. Wear stäng den till ditt hjärta alltid.

Varningar

 • Vissa människor kommer inte att förstå och vissa kommer. Bli inte upprörd, förklara.
 • En enda tår innebär att du har älskat och förlorat och fortfarande älskar men har ihågkommen och inte gått vidare men flyttade upp.

Saker du behöver

 • Vävnader
 • En ruta
 • En växt
 • Ett foto eller 100 bilder
 • En medaljong
 • Ett ögonblick som du kan komma ihåg utan att vara ledsen