Wki

Hur får man igenom ett missfall

50% av kvinnorna i åldern 18-25 kommer att uppleva minst 1 missfall under sin livstid. Den som inte har upplevt ett missfall kan enkelt visas okänslig och / eller använda rader som "Det var inte tänkt att vara." Någonstans i vårt undermedvetna, vet vi att vi går vidare är det bästa man kan göra efter ett missfall, men ingen någonsin riktigt nämner hur man ska gå att göra så. Här är några steg för att hjälpa till att få igenom ett missfall.

Steg

Hur får man igenom ett missfall. Identifiera varför du är så upprörd över att ha missfall i första hand.
Hur får man igenom ett missfall. Identifiera varför du är så upprörd över att ha missfall i första hand.
 1. 1
  Förlåt dig själv. Att ha ett missfall är ofta en kromosomal problem & oftast har ingenting att göra med någon försummelse på moderns sida. Hursomhelst, vissa kvinnor har ett sätt att skylla sig själva för missfall & snarare om de har giltiga skäl att, är den första sak att göra för dig själv att förlåta dig själv. Förlåt dig själv om du har fått höra (av en läkare) att dina handlingar eller försummelser har orsakat missfall och / eller om så inte är fallet, förlåta dig själv för att ens tänka så.
 2. 2
  Testa dina svåraste att ta reda på varför missfallet inträffade. Det bästa sättet att hitta dessa svar är genom de läkare som har larmas du om missfall och / eller behandlat dig för missfall. Många läkare kommer att informera dig om att även om de hade fångat problemet, det var nog inget de kunde göra. Men ibland, om det finns en specifik orsak (exempel: lutande livmoder, cystor på äggstockarna, rökning, för mycket stress, etc.) är det bäst att veta dessa orsaker eftersom det kommer att ge dig lite andrum att veta och förstå varför graviditeten fungerade inte och / eller någon behandling som kan förhindra ytterligare missfall. Om din läkare inte kan fastställa varför missfall förekommit eller förekommer, överväga detta en bra sak, alltså risken för missfall händer från vissa hygienkrav eller åtgärder från mamman (röka, dricka, röka, inte äta hälsosamt, etc.) var högst osannolikt. Det finns alltid en chans att din läkare kan fastställa eller behandla någon särskild problem som kanske har / kan orsaka din kropp att avvisa graviditeten.
 3. 3
  Sluta stressa! Inte bara kommer din kropp bokstavligen ha drabbats av några fysiska förändringar och / eller obehag, men din mentala tillstånd kommer också att vara ur balans också. Om du har haft en D & C förfarande efter missfallet, förstår att det bästa du kan göra för dig själv på denna punkt är att vila. Fokusera inte för mycket på den fysiska smärtan. Om tillstånd av läkaren, vidta over-the-counter eller receptbelagda mediciner för att lindra den fysiska obehag. Kom ihåg att dina hormoner redan obalanserad och rasar överallt från att vara gravid i första hand, så förstår att även efter ett missfall, kan samma hormoner inte gå tillbaka till det normala direkt. Det är normalt att uppleva ännu allvarligare vresighet och / eller irritabilitet. Om du förstår de förändringar och den fastställande som är som gjort insidan av kroppen, kommer det att göra saker och ting gå smidigare för dig, känslomässigt och fysiskt.
 4. 4
  Identifiera varför du är så upprörd över att ha missfall i första hand. Tyckte du desperat vill ha barn? Har du haft tidigare missfall innan & bad att denna graviditet inte skulle sluta i samma resultat? Är du över 35 år och är rädd att din tid för att ha en lyckad graviditet är slut? Visste du vill ha barnet av fel anledning (er)? Vilka framtida konsekvenser eller stridigheter kommer från att ha missfall? Är du flippade bara ut att graviditeten inte var lyckad (om graviditeten var planerad eller ej)? Hursomhelst, är det viktigt att du är ärlig mot dig själv om vad som stör dig mest i att förlora graviditeten. Kom ihåg att du inte lösa / fixa pusslet om du inte har alla bitar.
 5. 5
  Vet att allt händer av en anledning. Alla kommer att berätta detta och för det mesta får vi höra detta under de tider som vi absolut inte vill höra det här. Men har du någonsin undrat varför människor använder denna fras så ofta när de hör av missfall? Det beror på att denna fras är bokstavligen sant. Missfall är inte alltid liv förstör för kvinnor, ibland missfall är ögonöppnare för kvinnor: hennes chans att börja om och att skydda sig själv, speciellt om graviditeten var oplanerad och oönskad i första hand, hennes chans att utvärdera om hon var i ett förhållande eller situation med rätt förmodade barnets far ändå, hennes chans att lära sig om medicinska tillstånd eller problem som hon inte skulle ha varit medveten om hade hon inte haft missfall, hennes förmåga att lära sig om sig själv och se sina planer för henne egen framtid genom tuffa och utsatta tider, etc. Förstå att det enda du vill komma i din riktning i livet är de saker som var tänkt att vara. Förstå att om graviditeten hade varit framgångsrik, fanns det en 87% chans att barnet att deformeras eller gå birthed med någon form av störning eller handikapp.
 6. 6
  Prata med andra kvinnor som har upplevt missfall. Ibland andra i ditt liv inte kommer att förstå var alla dina sorg & stressa över förlusten kommer ifrån. Missfall påverkar varje kvinna annorlunda och oftast tenderar att ha den längsta och mest traumatiska drabbar de kvinnor som tidigare varit deprimerad eller inte är nöjda med sina liv långt innan graviditeten var känd för. Det är lätt att stänga och att känna sig ännu mer ont efter att ha sett hur andra ibland kan använda frasen "komma över det" för löst. Prata med andra kvinnor som har upplevt missfall kommer, om något gör du förstår och ser att du inte är ensam. Du skulle bli förvånad över hur många andra kvinnor har upplevt samma sorg du upplever & hur lika deras berättelser av smärta och / eller rör sig på är ganska lik din egen berättelse. Som med allt, det är alltid bäst att interagera och / eller kontakt med andra som har gått igenom samma pärs du har gått igenom. Även de som har gått igenom det här tidigare är mycket användbara i att ge ytterligare tips om hur man ska klara, förlåta dig själv och gå vidare.
 7. 7
  Tänk vinna istället för förlust. Som med allt i livet, om du fortsätter att påminna dig om att du har stött på stor förlust, så småningom dessa tankar kommer att börja konsumera dig och ta över / kontrollera dina känslor. Det finns inget sådant som alltför mycket sorg i någon förlust, men förstår att för andra att stödja dig som du förtjänar, måste de först kunna komma till dig med öppna armar för att hjälpa dig. Och det innebär att vara rationell och lugn nog att uttrycka dina känslor och göra det möjligt för andra att försöka ingripa och hjälpa dig. Det finns alltid en vinst från förlust, även med missfall. Gör en lista över alla de saker du kommer / kan vinna på att ha missfall. När allt kan du få kunskap om eventuella problem / sjukdomar som du inte skulle ha känt haft missfall inte inträffat, du kan få möjlighet att släppa några gamla känslor som förtrycktes i andra situationer, som villigt beslutat att komma ut under missfallet, vilket bidrar till läkning av mer än bara missfall, du kan få klarhet om din nuvarande relation / vänskap med den förmodade fadern till barnet (trots allt, kommer varje människa visa sina sanna färger för bästa eller det värsta när Han får reda på att graviditetstestet kom ut positivt), och bäst av allt, kan du ha fått en bättre uppskattning för livet, även för din egen.
 8. 8
  Få lite vila. Ha tålamod med din kropp efter missfallet, eftersom kroppen förbereder sig för att läka från skadan / förkastande av graviditeten, så småningom gå tillbaka till det normala. Häng runt positiva vänner (speciellt de vänner som har delat din erfarenhet), hänga med dina normala rutiner och ta upp en extra hobby att hålla dig bort saker. Du behöver inte träna din kropp för döden, men åtminstone hålla din fysiska jaget i toppform, eftersom detta kommer att vara mycket viktigt och avgörande för nästa gång du blir gravid. Gå på en väg resa med vänner eller själv. Meditera. Tillbringa timmar med att lyssna på din favoritmusik. Göra en del forskning om hur man kan få dig tillbaka i toppform som förut. Det finns en miljon saker du kan göra för att fysiskt övertala dina hormoner för att gå tillbaka till det normala. Istället för att kapitulera för dina känslor, ta tillbaka kontrollen.

Tips

 • Prata med andra kvinnor som har upplevt missfall. Den bästa känslan i världen är att veta att du inte är ensam och att alla inte är som missförstånd eller okänslig som du trodde.
 • Följ order av läkare. Om din läkare säger till dig att inte engagera sig i något (kön, till exempel), med alla medel lyssna. Om du inte lyssnar till den medicinska råd från din läkare (s) då du skulle kunna bromsa den fysiska läkningsprocessen din kropp behöver för att vara helt tillbaka till det normala för när du blir gravid nästa gång.
 • Få massor av vila. Din kropp kan vara i smärta eller obehag, men ju längre det tar att få tillbaka din kropp i form, desto längre kommer du att känna den fysiska smärtan, så ju längre du kommer att känna den känslomässiga smärta.
 • Forskning de vanligaste orsakerna till missfall och statistik om missfall. En av de snabbaste lösningarna för healing är att veta att du inte är ensam och att det du går igenom är vanligare än du trodde.
 • Ta rätt föreskrivna eller over-the-counter mediciner för att hjälpa till att lindra någon fysisk smärta händer i din kropp. Sitt inte och tjura, tycka synd om dig själv. Healing tar dubbelt så lång tid om ditt sinne inte kommer att samarbeta med vad din kropp verkligen vill göra.

Varningar

 • Ha inte sex förrän de känslomässiga och fysiska sår har läkt. Din partner / vän måste förstå att även om det kanske inte verkar som det, behöver din kropp gott nog tid att läka från missfall. Det värsta du kan göra för att din kropp är bli gravid innan den fysiska fastställande från din förra graviditet helt läker.
 • Rök inte och over-träna din kropp. Visst, är att utöva bra för kroppen vid något tillfälle, men inte over-do saker. Dra inte äta. Inte över prata om dina känslor (detta är ett sätt att fånga dina känslor, så du bokstavligen hålla dig från att gå vidare känslomässigt), inte försöka undertrycka alla känslor & ignorera inte några tecken från kroppen att något är fel eller är inte rätt.
 • Prata inte om missfall till andra som är okänsliga eller missförstånd. Om du känner dig börjar skylla dig själv eller bli mer negativ när du talar med någon om missfall, det är ett tecken på att samtalet måste upphöra och att du är bättre att prata om dina känslor till någon annan. Förstå att allas erfarenheter med missfall kommer inte att vara densamma. Vissa kvinnor går igenom extrema anfall av depression efter ett missfall, medan andra helt enkelt undertrycka sina känslor och gå vidare som om ingenting hänt. Om du söker rätt stöd, kommer dina känslor och fysiska kropp söka rätt läkning.