Wki

Hur får man ett husdjur (för barn)

Vill du ett husdjur? Undrar du hur att be dina föräldrar? Här är några steg för att göra diskussionen med dina föräldrar lite enklare.

Steg

Hur får man ett husdjur (för barn). Tänk noga om du verkligen vill ha ett husdjur.
Hur får man ett husdjur (för barn). Tänk noga om du verkligen vill ha ett husdjur.
 1. 1
  Tänk noga om du verkligen vill ha ett husdjur. Husdjur kräver tid, ansvar, pengar, arbete, och några andra framtidsutsikter. Att få ett djur och ta reda på senare att du verkligen inte vill att det är dåligt för alla, särskilt djuret.
 2. 2
  Gör forskningen i böcker eller på internet för att ta reda på vad bryr ditt val av husdjur behöver. Vissa husdjur behöver mycket pälsvård, andra husdjur behöver en speciell diet, vissa behöver daglig motion och vissa husdjur behöver mycket en-till-en tid tillsammans. Var säker på att du känner att du har tid, fickpeng och andra krav innan vi går vidare. Några saker att veta om rasen är listade nedan.
  • Temperament - Är de bra med barnen, mindre däggdjur, och andra hundar?
  • Sprider - fäller de en hel del, och du kommer att ha tid att rykta dem?
  • Allergitestade - Är de hudvänliga, så att folk är allergiska mot hundar kan vara runt dem?
  • Användningsområden - Vad skulle du kunna använda hunden till?
  • Övning - Kan du ge dem tillräckligt med motion?
  • Area - Har du gården för dem? Är den tillräckligt stor?
  • Mat - Vill de äter mycket?
  • Medical - Har rasen några vanliga sjukdomar eller sjukdomar?
 3. 3
  Börja föra upp ämnet långsamt. Ta upp det då och då, kanske på middagen eller när det känns som en rätt ögonblick. Höj inte det när dina föräldrar verkar rusade, extra trött eller grinig. Plocka dina stunder mycket noga!
 4. 4
  Demonstrera för dina föräldrar att du är ansvarig nog att ta hand om ett husdjur. Med all den läsning som du har gjort på ditt val av husdjur, kan du visa dem att du tydligt förstår det ansvar som i att hålla husdjur. Du kan även ge dem en idéer "karta" på papper, som visar listor eller bilder av de saker som du tror att dina husdjur behöver, den tid du kommer att spendera hand om ditt husdjur, hur mycket ditt husdjur och de nödvändiga sakerna för ditt husdjur kommer att kosta och andra relevanta saker.
 5. 5
  Gör ett tal fyllt av skäl som du vill ha ett husdjur. Inkludera regler kommer du att följa som att ta fullt ansvar. (Det är där du kan visa dem din lilla idéer "map".) Du ens kunde visa dem dina idéer för hur ditt husdjur kommer att tas om hand när din familj är borta på semester (till exempel, kan du söka efter namnet på ett bra husdjur-barnpassning eller visa hur ditt husdjur kommer att kunna resa också).
 6. 6
  Föräldrar som fynd. Hitta en djuraffär i ditt område med ett bra urval av förnödenheter kvalitet sällskapsdjur till en låg kostnad. Berätta för dina föräldrar att kolla upp det med dig. Ibland kan det också hjälpa dig att bli vän med butiksägaren i förväg och skaffa dig ett användbart allierad i processen!
 7. 7
  Erbjud dig att sätta din fickpeng mot att köpa och ta hand om ditt husdjur. Detta kommer att imponera på dina föräldrar och visa dem att du är ansvarsfull, omtänksam och att du verkligen menar det. Låt dem veta vad hjälp de fortfarande kommer att behöva tillhandahålla men åtminstone visa dem att du är villig att bidra med en rättvis andel.
 8. 8
  Också bli volontär på det lokala humant samhälle hjälper dig att veta lite och uppmuntra dina föräldrar. Utlåning en hand med dina vänners husdjur kan vara till hjälp också.

Tips

 • Om du vill ha ett husdjur som dina föräldrar inte godkänner, försöka nå en kompromiss. Du behöver tänka på hela familjen när beslut fattas om ett husdjur. Om du vill ha en råtta, kompromiss om en gerbil eller mus. Om du vill ha en stor gullig padda, kompromiss om en ljus vibrerande groda. Om du vill ha en orm, be om en ödla, såsom en skink. (Men tigger inte, det är som att gnälla och visar att du är verkligen desperat.)
 • När man överväger ditt val av husdjur, överväga ditt eget hem. Bor du i en liten lägenhet eller ett stort hus? Storleken och vanor husdjur kommer att behöva matcha ditt hem, möss är bättre i ett litet utrymme, men kan vara illaluktande om den inte vårdas regelbundet, medan en hund är mycket bättre i en stor bakgård.
 • En bra sak att göra är att be om en liten, lätt att vård-för husdjur. Vissa föräldrar ibland inte gillar stora husdjur som hundar eller katter. Husdjur som små reptiler och gnagare är bra att börja med, men kom ihåg att du inte kan "växa ur" ett husdjur. Om du får ett husdjur, du måste vara dedikerad, kan oavsett hur lättskött sällskapsdjur vara.

Varningar

 • Dina resultat kan variera. Alltid vara artig och din uthållighet slutligen skulle löna sig. Även planera väl inför en födelsedag eller jul kan nå ett bra resultat om du visar att du är villig att vänta så länge och hålla intresset upp under lång tid.
 • Tigger inte. Detta visar att du är oansvarig och irriterande. Bara vara konsekvent och artigt med din förfrågan, alltid försöka ge några tvingande skäl till varför djuret kommer att fungera för dig och din familj. Om det inte fungerar, fråga igen, kanske 1 år senare. Om inte, vänta bara.