Wki

Hur du tar hand om Ghost räkor

Ghost räkor, även känd som glas räkor är av de mer intressanta typer av vattenlevande varelser du kan hålla som husdjur. Genomskinlighet är deras mest populära kvalitet och de kan oftast hittas bostad på botten av ett akvarium utfodring på röta. Ett spöke räkor naturliga livsmiljö är i bräckt vatten av våtmarker, men de är en kreativ komplement till alla hem akvarium. De är unika glasögon ensam i en tank eller lägga till dem i mer tätbefolkade akvarier för karaktär. Att ta hand om dem är enkel och givande.

Steg

Hur du tar hand om Ghost räkor. Köpa grus eller sand på botten av din tank.
Hur du tar hand om Ghost räkor. Köpa grus eller sand på botten av din tank.

Ställa upp tanken

 1. 1
  Köp en tank. Om du inte planerar avel din spöke räkor, kommer en liten tank gör. Får inte något mindre än 2,5 liter. I allmänhet, spöke räkor är inte kräsen om formen eller färgen på deras tankar, men som vuxna kan de bli aggressiva mot varandra så att ge dem gott om utrymme är viktigt.
 2. 2
  Köp ett filter. Även om spöke räkor göra mycket av rengöringskompositionen själva, är ett filter nödvändigt för en sund akvarium. De används för att ta bort oönskade skräp, avföring, växtmaterial och kemiska föroreningar från vattnet. Ghost räkor är molters, vilket innebär att de kommer att kasta lager av sitt skal när de växer innebär ett bra filter är nödvändigt. Filter finns i ett stort antal priser som börjar vid ca 20€ 0,00. För några spöke räka en tunga filter är onödig. Köp ett externt filter som drar vattnet ur tanken innan filtrering om du har en stor tank.
 3. 3
  Köp en luftpump. Ghost räkor behöver en pump i sin tank för att syresätta sitt vatten. Pumparna startar vid ca 15€ 0,00.
 4. 4
  Köpa grus eller sand på botten av din tank. Ghost räkor är bottenlevande arter och de får sin näring från matrester som fallit från ovan. Grus eller sand i botten av tanken fungerar för att fånga sin mat och ger enkel åtkomst till en måltid. Grus och sand kan köpas på någon djuraffär och kommer i flera olika färger, stilar och priser.
 5. 5
  Köp din ghost räkor. Ghost räkor kan kosta så lite som 30 cent till så högt som 5€ 0,00 för en enda räka. Fundera på om du vill köpa en enda räka eller ett sortiment. Många djuraffärer och online försäljare säljer in dem i bulk för en rabatt. Observera att för många butiker är lediga säsongsbetonad. När plocka en räka ut, uppmärksamma färg: inte alla Ghost räkor är lika och kan variera från helt klar till rött.

Vård av Ghost räkor

 1. 1
  Mata din ghost räkor två gånger om dagen. Ge dem så mycket de kan äta i ca 1-3 minuter. De bör matas sjunkande pellets som faller till botten av tanken.
 2. 2
  Håll vattnet vid 65-82 ° F (18-28 ° C.). Köp en värmare som du kan bifoga till ditt akvarium om du bor i ett kallare klimat.
 3. 3
  Lägg växterna i ditt akvarium. Ghost räkor som en medelhög nivå av fina blad vegetation i sina tankar. Se till att köpa vattenväxter från en djuraffär.
 4. 4
  Ge dina räkor följeslagare. Ghost räkor lever väl med andra vattenlevande varelser som sniglar och små fiskar. Släng dem inte i med fisk som är för mycket större än dem eller kommer de att bli uppäten.
 5. 5
  Håll nykläckt spöket borta från andra fiskar. Vänta med att lägga till dem i samhället tankar tills de är vuxna. Du vill inte att de ska vara middag för en större fisk.
 6. 6
  Oroa dig inte om din ghost räkor inte gör det spöke räkor är kända för att leva upp till 2 år, men bara för att din inte leva så länge betyder inte att du gjorde något fel. Om din ghost räkor varar inte, känner mig inte som ett misslyckande - det kan ha något att göra med din vårdkvalitet.

Tips

 • Ghost räkor är bra tank pigor. Köpa dem för ditt akvarium för att hjälpa till med sysslor.
 • Ghost räkor har genomskinliga kroppar så det kan kul att titta på dem smälta maten
 • Ghost räkor kommer att vara mer synlig om botten av tanken fylls med mörkare material.
 • Betta fisk och vuxen spöke räkor fungerar riktigt bra tillsammans, överväga att göra dem en lag.
 • Tänk dekorera din tank med objekt som du inte kan köpa i en djuraffär - gamla juldekorationer eller gamla smycken är inspirerande tillägg.
 • Räkor leka snabbt. Om du märker någon av dina honor bär runt ägg och du vill att de ska överleva flytta henne till en separat tank med en enkel svamp filter. Någon annan typ av filter ska filtrera ut alla mikro-plankton som larverna behöver för att överleva. När larverna börjar likna små räkor, kan du flytta dem tillbaka till tanken med ett vanligt filter.
 • Ghost räkor vända olika färger baserat på vad du matar dem. Notice mönster utvecklas på sin hud som de livnär sig på olika typer av livsmedel.
 • Oroa dig inte om du ser en hud som sak i tanken, det betyder en av de ruggat räkor. Bara ta ut det med ett nät och kasta bort det.
 • Kom ihåg att ge din ghost platser räkor dölja, liksom växter eller urholkade skal. (Du kan också köpa månstenar på Walmart eller Petsmart).
 • Lägg till några färgade lampor för att göra din tank glitter och glans.
 • Var kreativ och använd en burk eller en vas som en tank för din ghost räkor.

Varningar

 • Köp ghost räkor som säljs speciellt för husdjur. Räkor som säljs som foder vanligtvis hålls under sämre förhållanden och kan dö snabbare när de överförs till en ny miljö.
 • Ghost räkor kan hoppa ur sina tankar om vattnet är för låg eller deras tank är utan lock.
 • Hindra Ghost räkor från att bli uppätna genom att hålla den med varelser dess storlek.