Wki

Hur du lyckas på din första hästshow

Har du någonsin varit på en häst show som åskådare, förälskat sig i den bedövande vackra show hästar, och önskat att du kunde tävla? Denna guide kommer att hjälpa dig att uppnå detta mål!

Steg

Hur du lyckas på din första hästshow. Hitta rätt häst, om du inte redan äger en.
Hur du lyckas på din första hästshow. Hitta rätt häst, om du inte redan äger en.
 1. 1
  Hitta rätt häst, om du inte redan äger en. Den "rätt häst" behöver inte vara snygga, har bra blodslinjer, eller ens vara väl skolad. Det är mycket viktigt att du och hästen komma överens, att hästen är kapabel att göra jobbet frågade om honom, och att du har möjlighet att hantera sin utbildningsnivå. Bra, ljud, förnuftiga hästar finns tillgängliga vid varje pris, så att inte bryta din budget på en dyr häst, speciellt när du först börjar.
 2. 2
  Välj en disciplin. Om du redan äger en häst, hitta en disciplin som han är kapabel att göra. Om du kommer att köpa en häst, du har lite mer spelrum. Forskning på nätet om de många olika hästsporten tillgängliga, och välja en som du och din häst partner kommer både njuta.
 3. 3
  Hitta en bra tränare. Även om du hade läst varenda bok om hästar, skulle du fortfarande behöver en tränare som hjälper dig med ridning, och framför allt med att visa. En bra tränare kommer att träna dig, liksom hästen. Var säker på att de förstår den disciplin som du har valt.
 4. 4
  Hitta och registrera dig för en hästshow. En liten, lokal utställning är ofta det bästa för din första gången, eftersom det är mindre stress på både dig och hästen. Kontakta showen arrangören, och förklara att du inte har tävlat förut. De kommer att vara mer än glada att guida dig genom processen.
 5. 5
  Groom din häst. Ge din häst en bra bad dagen innan showen, och se till att alla vita tecken är obefläckade. Groom manen som din disciplin kräver: antingen flätad, bandad, klippt eller naturligt.
 6. 6
  Packa och rengör din utrustning. För de flesta ämnesområden, behöver du din sadel, schabrak, sadelgjord, stigbyglar, träns och tyglarna. För vissa kommer du behöva speciell utrustning, såsom bröst kragar, martingaler, dubbla tyglar, och andra saker. Var noga med att kontrollera med din sport regelbok för den nödvändiga utrustningen.
 7. 7
  Packa din show kläder. För de flesta engelska discipliner, behöver du ljusa byxor, stövlar, ett bälte, en ljus skjorta, stock slips, stift, mörk ridning jacka och hjälm, medan det för de flesta västerländska discipliner behöver ridbyxor, chaps, ridning kängor, en ridning skjorta, bälte, spänne och hatt. Glöm inte att kolla din sport regelbok för detaljerna!
 8. 8
  Anlända i tid. Vissa show chefer kräver att du anländer inom en viss tid fäste, medan vissa inte har något emot om du kommer bara för din klass. Shower kan köras i förtid, men så kom ett par timmar tidigt!
 9. 9
  Ta med en vän, även en un-pålle en, så de kan hjälpa till med lossning din utrustning, titta på din häst när han är bunden, och torka bort dammet innan du går in i ringen.
 10. 10
  Utfall din häst, om han blir varm eller överspänd. Ibland, ringarna är öppna för användning om du anländer tidigt nog. Gå eller rida din häst i ringen du startar i, om möjligt, för att få honom van vid sin nya omgivning.
 11. 11
  Applicera sista handen vid din grooming jobb. Badda på någon hov olja eller hoven polish. Torka på highlighter eller baby olja till din hästs mule och ögonen. Spraya pälsen med en skinande spray och borsta igenom hans man och svans en gång.
 12. 12
  Få klädd och please upp. Har din vän hjälpa dig fästa ditt nummer på.
 13. 13
  Rida runt innan din klass. Andas, och inte bli nervös. Borra inte din häst, heller. Bara göra enkla, avslappnande övningar för att hjälpa honom att värma upp och slappna av.
 14. 14
  Ange ringen i den ordning som speakern kallar. Visualisera dig själv rider perfekt, ta ett djupt andetag, och gå!
 15. 15
  Smile! Domarna älskar ett äkta leende, inte en som är putsade på. Njut av dig själv, och tro mig, kommer ditt leende är äkta när du lämnar med en ljus blått band runt hästens hals!
 16. 16
  Tänk positivt, om du tror att något hemskt kommer att hända, det kommer. Det är bra att öva innan showen så att du vet vad du gör.

Tips

 • Om du aldrig har visat tidigare kanske du vill visa i hand. Detta innebär att du kan visa från marken och behöver inte rida. Generellt är dessa mindre konkurrenskraftiga klasser som är mer om hästen än föraren. Detta är också en bra idé om din häst har aldrig varit på en utställning innan, de sätts under mindre tryck när visar i hand och detta innebär att de kan föras in i showen scenen långsamt. Du är också mindre benägna att lida någon förlägenhet, eftersom du inte kan ramla av när du visar i hand!
 • Göra en del forskning på disciplin Mane-styling regler. Till exempel, säger AHR handbok som alla Haflinger hästar måste ha sin mane unbraided, borstas, och lös. Läsa regelboken kan spara hjärtesorg i ringen!:)
 • Håll utkik efter de bråkstake hästar i platta klasser. Deras är alltid en!
 • Koppla av. Din häst kommer att prestera bättre, kommer du att se trevligare, och ni båda kommer att njuta av det mer.
 • Se till att din häst är lugn. Om du är både lugn du är säker på att göra bättre!
 • Vänta ungefär ett år efter att ha köpt en ny häst innan du går till en show. Se till att du litar på honom och känner honom väl innan du laddar upp!

Varningar

 • Bära hjälm när det är möjligt. Hästar är stora och kraftfulla, och inte alltid tänka innan de agerar. Rädda dig själv en stor huvudvärk - och kanske ditt liv.
 • Se upp för eventuella fladdrande flaggor dela ringarna. Walk din häst i närheten av dem, och låt honom kolla upp dem. Det finns inget värre än beger dig ut för att göra en perfekt rutin och att ha din häst Spöke på något han inte väntade.