Wki

Hur du lär din hund att göra en high five

Gör din pooch den hippaste hunden på blocket genom att lära henne hur man hälsar dig med en high-five. Detta trick bör inte ta lång tid för den vältränad hund att plocka upp.

Steg

Hur du lär din hund att göra en high five. Välj ett lugnt område.
Hur du lär din hund att göra en high five. Välj ett lugnt område.

Hand medvetenhet och behandla metod

 1. 1
  Välj ett lugnt område. Det är viktigt att hitta en plats där du och din hund kan arbeta tillsammans utan distraktioner.
 2. 2
  Låt din hund luktar godis. Placera en av de godsaker i din handflata, göra en knytnäve, och lägg din hand under din hunds näsa. Håll det fyra eller fem inches (10 - 12,5 cm) bort från hans ansikte. Din hund kan lukta behandla och tass på din hand.
  • Sitt inte alltför långt borta från din hund. Han kan förlora sin balans när han rör vid din hand.
 3. 3
  Belöna din hund. Belöna din hund med godis varje gång han tassar på din hand. Upprepa tills hunden konsekvent berör din hand.
  • Flytta handen något åt ​​sidan. Din hund kommer att få lean att följa behandling, vilket kommer att uppmuntra honom att röra handen.
 4. 4
  Öppna din hand för high-five drag. Öppna din näve och håll din lägenhet handflatan i luften vertikalt. Bekräfta varje lyckad kontakt med din hund med en behandling.
 5. 5
  Märk sina beteendemässiga reaktioner med en verbal kö. Lägg en verbal kö, som att säga "High-Five!" varje gång din hund rör handflatan. Nu kan du fira med din hund, och han kommer inte att lämna dig hängande.

Paw-shake metod

Om din hund redan vet hur man tass-shake, prova denna metod.

 1. 1
  Liksom i den tidigare metoden, välja en lugn plats utan distraktioner, och har gott om behandlar redo. Vara ansiktet nivå med henne i detta skede och har din hund sittande.
 2. 2
  Be din hund att tass-shake med dina vanliga ledtrådar. När din hund sätter sin tass i handen som vanligt, uncurl eller öppna din hand upp framför henne och säga "high five". Hennes tass kommer att vila på en plan, öppen hand nu.
 3. 3
  Förvandla din hand för att möta din hund. Hellre än att acceptera tassen för en shake nu, varje gång slår handen utåt för att möta din hund så att hon ser detta nya handposition tydligt. Naturligtvis kommer hon inte att kunna vila tassen på din hand som med en shake men det är avsikten, eftersom hon kommer att lära sig att acceptera att slå din öppna hand är målet, inte ha henne tassen höll. Fortsätta att uppmuntra henne att placera tassen på eller i närheten av din utåtvända sidan och hålla säger en uppmuntrande "High Five".
 4. 4
  När hon landar tassen på din utåtvända sidan, säger "high five". Ge en behandling som en belöning varje gång.
 5. 5
  Upprepa. När hon vänjer sig vid nya drag och "high five" cue, börja höja handen något tills du står. Detta kommer att orsaka henne till att ge en "high five". Belöna varje drag med en behandling.
  • Var försiktig. Klorna kommer repa dig om du inte håller handen rätt. På denna nivå, hålla din hand i 45 graders vinkel bort från henne.
 6. 6
  Försök alternerande tassar. När hon fick idén med en tass, försöka träna henne att använda den andra tassen också.

Klickerträning metoden

Om din hund är van vid klickerträning, här är en metod för att prova. Uttrycket "tass det" används här men använda oavsett term du är van att använda med din hund för att få henne att placera tassen i handen:

 1. 1
  Starta låg ner. Be din hund att "tass det" antingen med hjälp av en pinne på handen eller bara din hand. Använd endast en pinne om du redan har tränat henne att svara på ett mål-pinne, annars hålla med bara handen.
 2. 2
  Låta henne tass handen. Klicka på och sedan ge en behandling.
 3. 3
  Ta målet stick om du använder en (tona ut). Fortsätt att säga "tass det". Klicka och behandla när hon lägger sin tass i handen.
 4. 4
  Gradvis upp handen bit för bit. Fortsätt att be henne "tass det" på de olika högre nivåer. Varje gång hon tassar din hand, och behandla henne.
 5. 5
  Placera handen i sin slutgiltiga high five position efter den gradvisa flytta upp i handen. Fortsätt att klicka och behandla som hon slår din hand. När det är mycket tydligt att hon har fått meddelandet, börja säga "Ge mig fem" eller "High five" varje gång hon svarar på denna position ordentligt.
 6. 6
  Helt enkelt använda cue ord nu. Öva om och om igen tills hon svarar utan att tveka.

Tips

 • Alla nya utbildningen kräver godsaker och beröm för att förstärka de åtgärder du vill. Var påkostade med båda!
 • Ha tålamod!
 • Fortsätt att berömma din hund när hon kickfives dig.
 • Tricks är ett härligt sätt att tillbringa tid med och bindning med din hund.

Varningar

 • Inte ta tassen medan hon lär sig detta. Ta det lugnt, och bara låta henne räkna ut vad som behöver göras.
 • Undvik utbildning för mer än 15 minuter åt gången. Ge henne tid att smälta lärande och återvänder till det igen senare.

Saker du behöver

 • Ett lugnt område
 • En hund
 • Hundgodis
 • Klickerträning om klickerträning, och mål-stick