Wki

Hur du gör din gerbil lycklig

Ser du någonsin din gerbil sitter i buren, ser ledsen? Den här artikeln förklarar hur du håller din gerbil glad!

Steg

Hur du gör din gerbil lycklig. Gerbiler är mycket sociala varelser och gillar att bo med andra gerbiler.
Hur du gör din gerbil lycklig. Gerbiler är mycket sociala varelser och gillar att bo med andra gerbiler.
 1. 1
  Gerbiler är mycket sociala varelser och gillar att bo med andra gerbiler. När först köper din gerbil bör du överväga att få mer än en. Detta kommer att hålla din gerbil mycket gladare. Men om du redan har en gerbil (er) och införa en ny, det är sannolikt att de kommer att kämpa. Det är mycket lämpligt att konsultera en veterinär innan man inför en ny gerbil, som en särskild introduktion förfarande kan vara nödvändig.
 2. 2
  Se till att din gerbil har massor av leksaker. Lämpliga objekt omfatta sådana saker som toalettpapper / papprör handduk, kartonger, sängkläder, katt lådor mat, hus gräs, hö etc. Har familjen rullar ledighet toalett i en låda eller korg när slutet av rullen är nådd och samla dem regelbundet.
 3. 3
  Se till att din gerbil är bekväm omkring dig innan du hanterar honom.
 4. 4
  Ge din gerbil en bit av obehandlat trä att tugga på, gerbiler tänder alltid växer.
 5. 5
  Lägg 2-3 inches av sängkläder (använd inte ceder) för att gräva in i botten av buren. Gerbiler älskar att gräva. (2 inches minst!)
 6. 6
  Ge din gerbil ett hjul att köra på. Se till att det inte är en tråd slat typ, eftersom hans / hennes svans eller fötter kan fastna lätt. Trådnät eller fast kommer att vara perfekt. Jag skulle rekommendera en tyst hjul som de andra typerna är mer benägna att gnissel. Om de tuggar på det och inte använder det tar ut det genast och lägga den i en gång varannan dag för att hjälpa honom / henne att sluta tugga.
 7. 7
  Rengör din gerbil bur regelbundet (en gång var 2 veckor). Eftersom vissa gerbiler kommer från öknen och producera några avfall eller lukt, behöver den bara rengöras en gång var 2 veckor. (Bättre om du gör alla en vecka, och totalt ren nästa. Detta sparar pengar och de kommer fortfarande att ha sin doft så färsk som möjligt.) Om de har sand inuti deras bur rensa ut avfallet var 3 dagar eftersom de normalt använder dem som toaletter (# Ge din gerbil lite sand att gräva i.
 8. 8
  Och om du får en kvinnlig och manlig gerbil de kommer att kämpa, men de kommer att komma över det i en vecka. (Så oroa dig inte om de slåss) Och om du är ny på detta och djuraffären människor inte berätta för dig, kan de sluta med bebis gerbiler efter en månad har de varit tillsammans.
 9. 9
  Innan du köper en manlig eller kvinnlig, se till att du kan hitta hem till dem eftersom de föder ganska snabbt. Placera inte 2 hongerbiler ihop om de inte var tillsammans vid födseln!

Tips

 • Gerbiler älskar godis. Här är en lista över bra gerbil godsaker: frukt / grönsaker som morötter, äpplen och zucchini, även frukt kan ge dem rinnande magar. Mata dem inte päron, som skulle kunna ge dem en magont. Solros och pumpa frön och nötter som jordnötter, pekannötter, tall och råa osaltade cashewnötter är också bra godis. Behandlar bör inte vara mer än tio procent av gerbiler dieten.
 • Om du kan dingla en behandling såsom morot stubbar från toppen av din gerbil tank, kommer han att njuta uppgiften att hämta den och försöker att äta det. (Det är också ganska söt att titta på!)
 • Se till att använda un-saltade solrosfrön.

Varningar

 • Aldrig försöka ge din gerbil en "dusch" eller "bad" genom att hälla vatten över dem om du inte vet vad du gör. Det berövar dem de oljor i sin päls och hud, och de kan fånga en chill snabbt om inte extremt torrt och varmt. De kan få lunginflammation, om det inte behandlas kan de dö. Om din gerbil ser smutsig ge dem en chinchilla sandbad.
 • Inte ger dem strö av furu eller ceder, är det skadligt för gerbiler.
 • Mata aldrig din gerbil avokado eller citrusfrukter.

Saker du behöver

 • Glas tank eller gerbilarium - Det måste vara tillräckligt stor, 16 av 32 inches minst
 • Träleksaker
 • Strö att bo i
 • Vatten flaska
 • Mat och matbehållare
 • Och massor av papprör!
 • massor av kärlek
 • Inte för mycket mat...