Wki

Hur du bevara din kultur

Kultur är en viktig faktor i allas liv. Det är grunden till ett välmående liv. För att hålla det vid liv, gör din del för att bevara det är ytterst nödvändigt. Denna artikel kommer att hjälpa dig att identifiera och agera därefter till de viktigaste faktorerna för att bevara din kultur.

Steg

Hur du bevara din kultur. Språk. Tala ditt modersmål.
Hur du bevara din kultur. Språk. Tala ditt modersmål.
 1. 1
  Språk. Tala ditt modersmål. Folk från ditt land kommer att respektera dig. Dessutom har du en chans att få ett högt betalda jobb på grund av dina språkkunskaper, och era föräldrar kommer att vara mycket stolt över dig. En annan fördel med att kunna tala ditt modersmål är att när du går utanför, ingen kommer att kunna avlyssna din privata konversation.
 2. 2
  Mat. Det är aldrig för sent att piska upp några recept från din mammas kokbok. Att din infödda mat hem påminner dig om var man kom ifrån och hjälper dig att uppskatta dessa gamla minnen. Om du inte kan hitta några etniska recept i din familj kokbok eller Internet, gå till en lokal etnisk restaurang ibland är det näst bästa alternativet. Det är inte har din mors kärlek i det, men det är fortfarande kultur.
 3. 3
  Lär dig mer om din religion. Religionen är den mest avgörande nyckelfaktor i någon kultur. Det ger dig inre frid. Att gå till en moské, är synagoga, kyrka eller tempel ett bra sätt att hålla din kulturella andan vid liv. Läs din heliga bok. Försök att förstå det genom att köpa böcker med fotnoter i dem. Se hur din kultur relaterar till din religion. Du kommer att finna att de båda har ett par saker gemensamt.
 4. 4
  Festivaler. Deltar ditt lands nationella festivaler hjälper dig se mer av tradition. Det hjälper dig också att få nya vänner. Om du bor i ett främmande land, som har en samling med din etniska gemenskap är en fantastisk idé.

Tips

 • Om du har fler än en kulturell bakgrund, blanda några av dina idéer och föreställningar tillsammans. Åtminstone du bevara några av de viktigaste faktorerna.
 • Det finns en massa oförskämd människor där ute som ska berätta dina idéer är dumma. Låt inte det hindra dig från att vara vem du vill vara!

Varningar

 • Extreme kulturella fördomar kan leda till förtryck och våld. Var stolt över din kultur - men låta andra vara stolta över deras alltför.
 • Vanligtvis människor som överger sin kultur har en obehaglig liv. Sitt eget folk är inte nöjda med dem. Med andra ord, folk kallar dem en "nobody". Det är en mycket stor förolämpning. Som nämnts tidigare, kan du hålla några idéer du gillar och blanda i några idéer från en annan kultur också. Det finns ingen gräns för det.