Wki

Hur bli av öronskabb i en katt

Öronskabb är irriterande, mikroskopiska varelser som lever i katternas öron, vilket orsakar en hel del irritation. Infekterade katter kan repa sina öron överdrivet eller skaka på huvudet ofta. Om du märker att din katt visar dessa symptom, följ stegen nedan för att bli av med öronskabb.

Steg

Hur bli av öronskabb i en katt. Identifiera problemet.
Hur bli av öronskabb i en katt. Identifiera problemet.
 1. 1
  Identifiera problemet. Den gemensamma katt öronskabb (Otodectes cynotis (Cyanotis)) bärs av många katter och oftast innebär liten eller ingen irritation. Det kvalster blir ett problem när det orsakar otit (öroninflammation) eller otodectic mange, och när det börjar bli ett problem, kommer kvalsterproblem orsaka din katt att klia öronen mycket, lägger öronen bakåt och skaka på huvudet. Titta inuti din katts öron, om han har öronskabb, kommer det oftast en hel del mörk smuts eller brun knaprig urladdning. Detta är skräp. Du kan också märka en foul lukt från öronen.
  • En katt som har drabbats av öronskabb för en lång tid kan utveckla inflammatoriska polyper i deras hörselgångar, och blåsor blod på sina öronlappar grund ständig gnidning. Dessutom kan den externa örat vara inflammerad och producerande pus, eller katten kan ha en sönderriven trumhinnan.
 2. 2
  Ta din katt till veterinären. När du har kontrollerat öronen och du misstänker att din katt kan ha öronskabb, se. Det är viktigt att veterinären bekräftar närvaron av öronskabb innan du fortsätter med behandlingen. Om diagnosen bekräftas, bör din veterinär städa ur örat. Medan du kan göra här hemma, är örat mycket känslig och kan vara mycket känsliga för skador.
  • Veterinären kommer att kontrollera om levande kvalster eller ägg kvalster visas under mikroskop.
 3. 3
  Om tillståndet bekräftas, ta hand. I det fall att din katts infektionen har konstaterats vara öronskabb, låt inte ditt husdjur promenad bland dina andra husdjur medan smittade. Kontrollera alla dina andra husdjur för förekomst av öronskabb som en försiktighetsåtgärd.
  • I en multi-cat eller flertal husdjur, tar inga chanser. Berätta för din veterinär att det finns andra husdjur hemma och be om råd.
 4. 4
  Om din veterinär inte rensa ut dina katter öronen eller om du märker några mer uppbyggd, ta hand om det första. Fyll en liten pipett med vegetabilisk olja och rulla den mellan händerna för att värma oljan till kroppstemperatur för att göra upplevelsen mer angenäm för katten. Släppa ett par droppar olja i örat och massera försiktigt i örat. Detta bör lossa vax och smuts. Avlägsna gunk försiktigt ur örat med en bomullstuss. Se till att inte trycka någon av öronskabb eller vax längre in i örat.
 5. 5
  Ge katten något örondroppar din veterinär kan ha ordinerat regelbundet. Du kan komma över-the-counter behandlingar öronskabb, men ordinerade behandlingar är ofta starkare. Håll din katt fortfarande i en bekväm ställning, med huvudet åt sidan om det är möjligt, lämnar den infekterade örat utsätts. Det kan vara bra att ta hjälp av en familjemedlem för att hålla katten fortfarande. När du har tillämpat dropparna, massera örat för att se till att medicinering inte blir skakad ut när du släpper din katt.
 6. 6
  Kontrollera örat med några dagars mellanrum. Om du märker att problemet börjar synas igen, städa ur örat igen med hjälp av metoden ovan och tillämpa mer behandling öronskabb.
 7. 7
  Efter några cykler av detta, bör problemet försvinna. Om den inte gör det, ta din katt till veterinären.
 8. 8
  Tänk utanför boxen. Kontrollera resten av din katt, speciellt runt öronen, för andra angrepp öronskabb. Ge din katt en grundlig bad för att tvätta bort eventuella öronskabb i kattens päls.

Tips

 • Om din katt inte är samarbetsvillig, kan du svepa in henne i en handduk innan administrera behandlingen.
 • Oroa dig inte - Kattdjur öronskabb kan inte angripa mänskliga öron!

Varningar

 • Öron kvalster infektioner kan vara allvarliga om de lämnas obehandlade resulterar i skador på hörselgången och trumhinnor och lämnar missbildning av området där de öronskabb infekterat din katt. Öronskabb är mycket smittsam och kan överföras från katt till katt eller katt till hund och vice versa så det är viktigt att behandla alla dina husdjur på samma gång.

Saker du behöver

 • Medicinering från veterinär