Wki

Hur avvänja valpar

Alla nyfödda valpar beroende modersmjölken för överlevnad. Inte bara det ger viktiga näringsämnen som behövs för tillväxt, innehåller det också antikroppar för att skydda unga valpar från sjukdomen tills de är gamla nog att bli vaccinerade. Men när valparna är ca 3 veckor gammal, mor hundar börjar att tillbringa tid borta från dem för att förbereda dem för avvänjning. Det är nödvändigt för valparna att börja lära sig att äta valpfoder under denna tid. Som uppfödare, vårdgivare eller räddare, är det viktigt för dig att veta hur man ska avvänja valparna för att hjälpa dem att göra övergången från omvårdnad till att äta på egen hand. Detta kommer att bidra till en sund kull som kommer att leda till friska vuxna hundar när de är fullvuxen.

Steg

Hur avvänja valpar. Planera i förväg för valp avvänjning genom att ge mamman hunden med den typ av valpfoder du kommer så småningom att ge till valparna.
Hur avvänja valpar. Planera i förväg för valp avvänjning genom att ge mamman hunden med den typ av valpfoder du kommer så småningom att ge till valparna.
 1. 1
  Planera i förväg för valp avvänjning genom att ge mamman hunden med den typ av valpfoder du kommer så småningom att ge till valparna.
  • När du ökar hundmammans mat medan hon är omvårdnad, är detta ett bra tillfälle att byta till valpfoder. Detta kommer inte bara att göra det lättare när valparna börjar äta det, men också ge mamman med högre nivåer av viktiga näringsämnen.
 2. 2
  Köp mjölk hund ersättning från din lokala sällskapsdjur leverans butik eller butik som bär sällskapsdjur leveranser.
 3. 3
  Blötlägg torra valpfoder med hund ersättare mjölk och lägg den i en stor, grunt pan när valparna börjar gå runt på ca 3 veckors ålder.
  • Detta kommer att ge extra näring för mamma, och kommer att bidra till att hålla de unga valpar från kvävning på torrfoder när de börjar att provsmaka maten. Det kommer också att ge valparna tillgång till maten om de vill prova det.
 4. 4
  Interagera med mor och valpar och uppmuntra dem att prova den blandade mat, även kallad välling, genom att sätta dem nära till utfodring pannan.
 5. 5
  Börja gradvis slog mamman dog i en separat plats från valparna och börja skära ner på matrester.
  • Detta kommer att uppmuntra valparna att äta på egen hand och kommer att hjälpa till att stoppa mamma från att producera mjölk.
 6. 6
  Mata valparna 3 gånger per dag under valpen avvänjning processen.
 7. 7
  Blötlägg valpfoder mindre som valparna blir äldre, cirka 6 till 7 veckor gamla.
  • Gradvis börjar övergången valparna i detta skede att torka valp kibble att slutföra valpen avvänjning processen.

Tips

 • När lära sig att avvänja valpar, hålla hund familjen i en trygg, lugn plats. Detta kommer att minska stressen som också uppmuntrar till att äta.
 • Var noga med att välja ett valpfoder som är näringsmässigt komplett att avvänja valpar. Om du är osäker, fråga personalen på ett sällskapsdjur leverans butik eller din veterinär vilka livsmedel som är bäst.
 • Även om du kan använda konserverad valpfoder, är det bäst att avvänja valpar med torrt valpfoder som är indränkt i hund ersättare mild. Kibble är bäst för hundars tänder när de växer. Blandning lite av konserverad valpfoder med det blötlagda torrfoder är också ett bra alternativ.

Varningar

 • Stressa inte avvänjning för eventuella valpar som är långsamma att äta på egen hand. Detta kan leda till undernäring. Det är bättre att låta dem fortsätta att sjuksköterskan från sin mor och bromsa valpen avvänjning processen lite.
 • Försök aldrig att trycka avvänjning valpar att äta välling. De kommer att lära sig att äta det i sin egen takt.
 • Blötlägg inte torrt valpfoder med vatten. Detta kan minska nödvändiga vitaminer och mineraler.

Saker du behöver

 • Torr valpfoder
 • Konserver valpfoder (tillval)
 • Dog ersättande mjölk
 • Stor, grunt pan eller valp utfodring skålen