Wki

Hur att transportera katter med flyg

Transport av ett djur kan vara stressande för både katt och ägare. Ordentlig planering kommer att minimera detta för alla inblandade. Vissa flygbolag tillåter husdjur att resa i kupén med dig, så kolla runt.

Steg

Hur att transportera katter med flyg. Forskning internationella krav på minst tre månader före avresan.
Hur att transportera katter med flyg. Forskning internationella krav på minst tre månader före avresan.
 1. 1
  Forskning internationella krav på minst tre månader före avresan. Många länder kräver att djuren skall ympas två månader före avresan. Om du flyttar ditt husdjur internationellt, måste du ha en identifiering chip inopererat.
 2. 2
  Utreda behållaren kraven för beroende flygbolag du väljer. Generellt kommer du att vara säkrast köpa en låsbar hård ensidig plastbehållare med hål på alla fyra sidor. Det måste också vara tillräckligt stor för att ditt husdjur ska kunna stå upp och vända. I kupén flygbolag måste passa under sätet, och kan räknas som en del av din bär på gränsen.
 3. 3
  Få behållarna djur sjöfart väl före din flygning dagen. Detta ger katten tid att acklimatisera till behållaren. Ett sätt att påskynda acklimatisering period är att mata din katt inne i buren eller korgen. Välj även en behållare stor nog att rymma en liten låda under transporten. Ett in-cabin bäraren kommer att bli mindre, så bör alltid vara fodrade med en absorberande och vattentät pad. Engångsblöjor är ett bra substitut
 4. 4
  Bifoga ditt väl synlig kontaktinformation till behållaren ordentligt, så att det inte blir av misstag dras ut. Du kan också få din katt mikrochip. Så att du har en annan identifikation innebär att om din katts halsband eller sele får dras av.
 5. 5
  Se till att ditt husdjur har passerat sin hälsokontroll inom en månad före avresan. Vissa länder kräver att ditt husdjur besöka ett nationellt centrum statlig tillsyn samt. Du måste ta reda på detta för det specifika landet som du går till eller kommer från.
 6. 6
  Kontrollera med den lokala TSA handledare till fullo förstå förfarandena säkerhetskontroller på din avreseflygplats, och på andra flygplatser som du planerar att besöka. Var beredd på att ta bort djuret från behållaren under screening.
 7. 7
  Kontrollera att se vad dina flygbolag förordningar rörande sjöfart husdjur. Du kan behöva ändra flygbolagen att hitta en som passar husdjur. Var beredd på detta.
 8. 8
  Bekräfta med ditt flygbolag 48 timmar innan avresa att du ska få djur.
 9. 9
  Minska din katts mat till ungefär halva den vanliga dagen innan transporten. Men se till att den har fullgod vattenförsörjning under hela transporten.
 10. 10
  Anländer till flygplatsen tre till fyra timmar tidigt i fall det finns några sista-minuten problem.
 11. 11
  Inse att de flesta flygbolag tar att transportera husdjur, och avgiften är oftast identiskt med kostnaden för en extra bit av bagage. Försök att antingen betala detta på förhand, eller vara beredd att betala den dag ditt flyg.
 12. 12
  Täck din katt behållare med en ljus filt. Något att lugna katten från sevärdheter och ljud och sådant, men som tillåter luft att komma till katten.

Tips

 • Kontrollera med lokala kattuppfödare som vanligtvis visar katter på showen krets. Uppfödarna bör veta de bästa flygbolagen att använda för att flyga din katt.
 • Om möjligt, köpa i förväg några engångsblöja-liknande kuddar som är gjorda speciellt för sällskapsdjur transportörer att fånga urinen och hålla bäraren golvytan torr (vanligtvis tillgänglig på nätet). Ta extra kuddar för returflyg, eller att inkludera i din retur på att uppdatera bur under en snacka på en lång dag av flygresor.
 • Ett koppel och sele är ett måste! När passerar checkpoints du ofta kommer att behöva ta bort djuret, så ha sele på och ledningen klar under kontrollen i processen. Hjälp ditt husdjur få användning för selen genom att starta några veckor i förväg. Se till att selen har taggar.
 • Inkludera flera av din katts favoritleksaker i transportbehållare - väldigt få katter kommer att säga "nej" till kattmynta. Kattmynta kan också hjälpa till att lugna katten för under flygning stress.
 • Säkra alltid en namnbricka (djurets namnet) och din kontakt info på bur.

Varningar

 • Även den lugnaste husdjur kan bli skrämda av underliga syner lukter och ljud - så håll ditt djur begränsas eller koppel hela tiden. Du vill inte att jaga en skrämd djur runt en konstig flygplatsen mitt i en avlägsen stad. Ett uns av förebyggande är bättre än ett halvt kilo bota.
 • Gör inte stillsamma din katt. Den minskade lufttrycket i flygplanet kommer att förstärka effekten av läkemedlen på din katt. Detta kan skada eller döda din katt.
 • Använd en sele, inte en krage när du använder ett koppel. Din katt kan lätt glida ut ur kragen, och de flesta kragar görs för att bryta när "fastnat" mot något. En sele kommer att hindra din katt från att komma bort eller skadas.