Wki

Hur att ta hand om en apa

Apor är inte den vanliga hus sällskapsdjur, men de är roliga att ha omkring! Om du har tid och tålamod och plats för att välkomna en ny typ av husdjur, försöka lära om apor. Om du känner att du kan tillgodose denna typ av nya vän, så kanske följande kommer att lära dig något om att äga en. Även om, måste du ha en licens för apor om du bor i USA och andra länder. Många apor köps upp av den svarta marknaden, men folk köper dem inte ens vet det. Licensen kan kosta mer än 1000 dollar. Så se till att du inte har en apa som ett olagligt husdjur, om du gör det, vänder det över till den lokala djurparken.

Steg

Hur att ta hand om en apa. Surfa på webben för en art som du kanske gillar.
Hur att ta hand om en apa. Surfa på webben för en art som du kanske gillar.
 1. 1
  Surfa på webben för en art som du kanske gillar. Spider, ekorrar och apor kapuciner har det bästa temperament. Spider apor varierar från 18 till 25 pounds och Capuchins mellan 4-8 pounds. Det är bäst att köpa en primat och höja dem från en bebis.
 2. 2
  Ta med din apa hemma, leka med dem och se till att studera deras handlingar för att så småningom förstå vad de vill. Tills du lär dig deras språk, och de lär er, hålla sätta förnödenheter som mat eller leksaker framför dem tills de lugna ner. Den bästa maten för apor är exakt vad du äter. Frukt, grönsaker, pasta, bröd och ris. Mata inte dem choklad, avokado eller andra sällskapsdjur.
 3. 3
  Sedan börja träna apan. Säga deras namn ofta vid matning, eller erbjuda dem en leksak. Dessutom, säger deras namn när petting och älska dem. När de svarar på deras namn, ge dem en behandling och berömma dem. När säga ett kommando, agera ut hur du vill att apan att agera! Så om du säger "dans" börjar hoppa runt! När de lär sig ett trick, ge dem behandlar och berömma honom / henne! Börja med enkla kommandon som "sitta" och "stanna". Generellt, apor är inte "bluffmakare". Sitt skulle vara ett bra kommando, men att få en apa att bo på ett ställe i mer än några sekunder skulle vara en bedrift.
 4. 4
  Bada din apa i duschen med dig - Daily. Du kan använda vanliga tvål och schampo. Vid borstning, använd en gummi borste för kort hår och en tråd för lång. Du kan använda löss schampo om du känner att de har blivit utsatta. Använd varmt, inte hett, vatten. Använd små och säker sax om klippning är nödvändig.
 5. 5
  Lär din apa att vara rumsrena. Om du har köpt en baby, alltid hålla dem i en blöja och även en t-shirt eller annat "kläder". Som din apa blir äldre, kan du lära dem att använda toaletten. Detta är tidskrävande, men det kan göras. Spela som om de vore en människa! De älskar att höra din röst och de gillar saker som är blanka, musikal, och mjuk. Du kan ta reda på hur sociala de är genom att sätta dem framför en spegel för att se hur de reagerar.
 6. 6
  Slutligen, ha kul med dem, men kom ihåg att det är mer än bara ett husdjur, det är en följeslagare som du inte kan få bara för att visa upp för dina vänner.

Tips

 • Ta honom / henne till veterinären regelbundet och ta anteckningar av något veterinären säger.
 • Placera inte apan i situationer där han / hon kanske vill bita. Om du har besökare, hålla apan i buren och berätta för folk att inte komma för nära.
 • Håll inte en apa som är mer än en liten del av din vikt. Om du inte kan enkelt plocka upp apan, han / hon är för stor för dig och du kan få din baksida sparkade när han / hon blir äldre.
 • Tyvärr har många människor ta reda på den hårda vägen att även små apor är kul när de är små, berättelsen förändras när de blir äldre. Apan är som en 2 åring som aldrig växer bortom 2. Aporna är inte så lätt att bli av med eftersom det finns gott om äldre apor runt och inte många skyddsrum. Människor som köper apor vill de små. Apor justeras inte så väl till nya människor. Därför, om du planerar på att hålla denna apa för det är hela livet, 40 år eller mer, är det bäst att välja ett annat husdjur.
 • Apor är älskvärd och en gång bunden till dig, är det en livstid obligation.
 • Kommer du ihåg när du har din apa runt andra människor, måste de känna sig trygga. Ditt husdjur apa förmodligen inte vill ska innehas av andra, även om de är din vän, de är främlingar för ditt husdjur apa.
 • När du tvättar din apa, är det bäst att använda Johnsons bättre eftersom vissa tvålar kan orsaka hudirritation. (Utslag)
 • Var bestämd när lugnande din apa så han / hon vet att du är befälhavare. Straffet måste passa brottet. Om apan biter du behöver för att reagera omedelbart. Du måste vara fast och inte går överbord. Apor är vilda djur. De måste veta att det finns en hög kostnad förknippad med att bita dig, så att de blir mindre benägna att göra det igen. Inte träffar din apa, skulle det ha samma effekt som att slå ditt barn, bara en fast, kraftig nej! Det följdes av en tid i bur. Kom ihåg, de har kort uppmärksamhet och de är benägna att glömma det inom fem minuter. Så fem till tio minuter borde vara den maximala tiden i bur. Om bita fortsätter och deras är inte en absolut god sak, såsom de var trängd eller rädd, då straffet måste få lite mer sever, men inte kränkande. Konsekvenserna av bitande är mycket allvarlig så att inte agera som om det är normalt och inget. Du kanske har vant sig vid att ha två öron, och ser genom två ögon. Underlåtenhet att disciplinera apan kan innebära att någon gång i framtiden kommer han / hon biter fel person och som ägare, du hamna förlora apan, få problem, eller vara på fel ände av några rättsliga åtgärder, eller ännu värre, alla av ovanstående. Du gör inte någon en björntjänst genom att vara mjuk när sällskapsdjur monkey bites.
 • Håll en liten "kallare" buren för att sätta apan på om han / hon biter. Buren bör vara ungefär lika stor som en bur. Du kan använda din bur om du vill. Apan kommer inte att vara i den för länge. Bara tillräckligt för att "svalna".
 • Erfarenheten har lärt att husdjur är inte för alla. Om du arbetar heltid, har barn och är en upptagen person, vilket kanske inte husdjuret för dig!
 • Apor är roligast när de är unga, när de växer upp de tar på personligheter av sina egna som du kanske inte gillar. De är vilda djur. De är inte som katter och hundar. Du kanske vill planera på att få en andra apa som sällskap till den första.
 • Också vara medveten om att du är helt ansvarig för hans / hennes handlingar! Så var kärleksfull, mild men ändå fast! Det är mycket viktigt för dig att vara alfa.. Om din apa råkar bita någon kan det leda till att du förlorar dem eller rättegång eller båda! Var försiktig med dina apor runt främlingar! De biter när de är rädd eller nervös så försök att undvika dessa situationer tills de är bekväma!
 • Du kan spara pengar på blöjor genom att ändra din apa bara varannan dag. Vissa människor gör en måndag - onsdag - fredag ​​växlande schema.

Varningar

 • Var medveten om att apan handel är något av en smutsig verksamhet. Folk vill ha baby apor och kommer att betala tusentals dollar för dem. Bebisarna är rippade från sina mödrar strax efter födseln. Detta är mycket traumatiskt för mamman och barnet. När du får ditt barn att du kommer att ta upp det så gott du kan, men som apan blir äldre han / hon börjar agera som en fruktansvärd två år gammal och är inte lika roligt längre. Apa leva till cirka 40 så vad händer med apan när du inte vill det längre? Det var inte ute i naturen så om du släpper apan det aldrig skulle överleva? Den oönskade apan är i en tuff plats med några alternativ.
 • Hitta en veterinär innan du får en apa, är ett exotiskt husdjur den enda veterinären för att ta hand om apan, men dessa tusentals kostnaden för dollar.
 • Vet kostnaderna och straff för att äga en apa olagligt. Om du inte har en apa och du inte har ett körkort, gå till den lokala djurparken och förklara att du inte gjorde det, och du kommer inte bli dömd för avgifter.
 • Var beredd att offra tusentals dollar bara för att hålla en apa i friska förhållanden.
 • De flesta apor handlas via den svarta marknaden och kommer att vara mycket smutsigt, bära sjukdomar och så vidare, se till att du inte är biten av en när du först få denna varelse.
 • Du måste ha en licens för apan eftersom det är olagligt att äga eller ta hand om en utan en licens.

Saker du behöver

 • Mat
 • Leksaker (hund leksaker, fågel leksaker, etc.)
 • Blöjor
 • A gymnastik med klättring leksaker
 • Anrikning
 • Träd i din trädgård
 • En stark och stor (6 'vid 6' fot bred åtminstone det är 12 m hög) bur med ett hänglås. Apor bör inte lämnas ensam i ett hus.
 • Glöm inte att de behöver massor av kärlek!
 • Apor är mycket sociala varelser, de behöver verkligen sällskap. Du är inte sannolikt att vilja vara med dem dygnet runt. Det är bäst att planera för en andra apa som sällskap.