Wki

Hur att skilja hästens färg efter namn

Har du någonsin sett en häst eller ponny rids och undrade varför föraren plockas det färgade hästen?

Har du någonsin sett en häst som såg ganska, men du visste inte färgen på hästen? Häst färger är generellt lätt men några är ganska svårt. Här är ett enkelt sätt att berätta vilken färg en häst är.

Steg

Hur att skilja hästens färg efter namn. Innan du startar färger, måste du känna till några grundläggande terminologi.
Hur att skilja hästens färg efter namn. Innan du startar färger, måste du känna till några grundläggande terminologi.
 1. 1
  Innan du startar färger, måste du känna till några grundläggande terminologi:
  • Poäng: Detta hänvisar till öronen, underbenen och man och svans.
  • Man och svans: Dessa är de bitar av tufter hår att gå från en hästs rygg och hans nacke och panna.
  • Vita ben märkning: Dessa är belägna på benområdena och inkluderar: Coronet band (mycket nära till hoven), vit klack (mycket nära hälen, men ligger nära caudal väggen), socka (kommer precis ovanför foten), halv strumpa (kommer halvvägs mellan foten och knä), lagring (vidrör eller ovanför knäet), oregelbunden strumpa (strumpa att endast en del av det är ovanför knät och den andra är nedanför den), hermelin (oregelbundna mörka fläckar nära hoven inuti vita markeringar) och Mellanhand (kommer bara foten).
  • Ansikts-teckning: Dessa är belägna på huvudet och pannan och inkluderar:
   • Star (lite märke på pannan)
   • Snip (liten markering på nospartiet)
   • Blaze (Bred rand av vitt ner på framsidan av ansiktet)
   • Stripe (Mycket tunn rand av vitt ner på framsidan av ansiktet)
   • Skallig / vitt ansikte (Mycket brett bläs som går innefattar hästar ögonen)
  • Ögonfärger: Att hjälpa berätta de olika färgerna isär, men inte vanligt, kan dessa namn förekommer: Eye vägg, blå ögon, kricka öga, glas ögon, vit sklera. Hästar kan ha blått, brunt, grönt, hassel, guld och röda ögon.
  • Andra viktiga inslag i en hästs färg inkluderar: Spots, plåster, dominerande och base coat.
 2. 2
  Lär nästa drag. Inom varje underkategori finns blandningar och variationer. Här är några färg och utmärkande punkter:
  • Bay: En vik häst är en brun till röd färg. Vikar har svarta punkter, (öron, flank, knän och hasor). Deras mane, svansen och luggen är svart. Deras finns många typer av bay, det finns ljus bay (där basen är en mycket ljus färg), blod bay (där basen är en mycket röd färg) och mahogny bay (där pälsen har en lila nyans, oftast sotig och mer brun), sandstrand (där basen är bara brun, ingen röd nyans), Golden Bay (där basen pälsen tar på en gul färg), och primitiv bay (de svarta markeringarna är mycket svag, och hästen oftast har uppenbara pangare egenskaper).
  • Kastanj eller Sorrel: Chestnut eller ängssyra definieras som en häst med några svarta hårstrån. Chestnut är en mörk röd häst. Mycket mörka kastanjer kallas Lever kastanjer. Sorrels är mer färgglad, med en ljusare pälsfärg. För endera bör manen / svans vara samma färg som kroppen. Antingen färg med ljus man och svans ska ha "Lingult" sätta framför namnet. Sorrels är ofta lingult.
  • Lever Chestnut: De är en mörk fux röd-brun färg, ser ut att ha svart i pälsen - men de gör inte. De enskilda hårstrån är bara väldigt mörkt rött. Dessa hästar kan också ha en lin eller Taffy man och svans.
  • Svart: Det finns ingen annan färg på hästen utom svart, alla punkter och hår är svart (med undantag för eventuella vita tecken). Man och svans är svarta. Det finns några olika typer av svarta, Pitch eller Raven Black, som aldrig bleknar - Svart, som bleknar i solen - och smokey svart, där hästen ser svart på avstånd, men närmare hästen har en brun nyans.
  • Grå eller vit grå: Dessa hästar kan se vita, men de är inte. Deras hud är mörk och de har mörka pigmenteringen runt sina ögon, öron och näsa. De föds en annan färg, och bleknar gradvis med åldern.
  • Mörkbrun: Dessa hästar är fortfarande grå, men har 'skimmel'. Dapples är lite ljusare eller mörkare fläckar. En normal dapple grått är grå med ljusare fläckar, men en "inverterad" dapple grått är grå med mörkare fläckar. Dapple greys kan vara mycket lätt och mycket mörk.
  • Steel Grey: Denna färg är när en häst är mörkgrå, oftast med något mörkare punkter. De har ingen dappling.
  • Fleabitten Grå: Det ser ut som det låter - föreställa en häst som har blivit biten av loppor. Det ser ut som det har mycket liten svart, brun, eller röda fläckar ungefär storleken av ett fåtal pinheads. Deras man och svans blir grått eller vitt och det blir ofta variationer av dessa färger i form av nyanser.
  • Rose Grey: En kastanj häst som har blivit grå. De har en lila, röd eller brun nyans på sina rockar hela grånande processen. De kan ha Dapples. Deras manar är mörkare än pälsfärgen.
  • Duns: Duns finns i många färger, t.ex. rött (Dun och kastanj / ängssyra), Grullo (svart häst med dun faktorn, svarta punkter och bleka grå till mörkbrun kropp), vik (vik häst med dun faktorn), och mus ( Dun på en brun häst, mycket dunkla tan färg). Duns har en ansiktsmask (mörka ansikte), dorsala rand, ben spärra (zebra ränder på benen), mörka punkter, och mörka manen / svansar. De är inte att förväxla med buckskins, som bara finns i en färg.
 3. 3
  Buckskin: buckskins är mycket lik en dun, men de har inte ben spärra eller en dorsala rand. De har en gul grundfärg (från mörkt guld till gult) och svarta ben / svarta punkter liknar en Bay. Deras man och svans är svart. De kan vara fläckig.
  • Palominos: Dessa bör vara mindre än 20% svart. Palominos har typiskt en ljusare färg main / svans än deras kroppar, men kan vara i närheten av samma nyans, deras nyanser allt från grädde till en nära choklad. De är ofta misstas för champagne.
  • [[Image: InvestInRodeo.jpg | thumb | Perlino] späder: Kom i många olika grader av färg och pigmentering. Många människor tänker på späder som Albino, när de i själva verket inte är det. En utspädd är Perlino, Cremello, och champagne. Cremellos är en utspädd i Chestnut, Perlino av Bay och Smokey kräm på svart. Krämen gen är en dominant gen, och för en Cremello, Perlino eller Smokey, måste det finnas två grädde gener som finns i föräldrarnas. Om bara en är närvarande, skulle en kastanj vara så Palomino med vitt huvud och svans och med en mörk pigmenterad häst såsom Bay du skulle få en Palomino med en svart man och svans. Cremellos har blå ögon. Champagne är en annan utspädning gen som verkar på basfärgen av en häst för att producera en ljusare färg. Det är en dominant gen, så en eller två gener har samma effekt, och en häst måste ha en champagne förälder att vara en champagne. Champagnen genen späder rött pigment till en gul färg, och svart pigment till en choklad gråaktig färg som ibland misstas för grulla. De har fräknig hy och gröna / hassel / golden ögon.
  • Albinos: Dessa hästar är faktiskt från en recessiv gen. Många människor tror på dem ett späder. De är kända som Dominerande vita när de registreras, och Albinos vanligen föds med rosa eller röda pigmenterade ögon och rosa icke pigmenterad hud. De ser ofta samma som Cremello s, men de har en annan genetisk makeup och forskning visar Albinoism kommer från en recessiv gen, jämfört med Perlino och Cremello har en dominant gen.
  • Roan: Roans är en solid färg med vit flecking hela pälsen. De finns i många färger: Strawberry är en kastanj färg med vit flecking att det ser rosa. En Blue Roan är en svart med vita fläckar som ger en blå nyans. En röd Roan är vik med vita fläckar som ger det en röd look. Deras man och svans motsvarar deras baslack, men kan vara lin för jordgubbar roans och andra roans kan ha glasyr (där den övre delen av manen / svans är mycket lätta i färg).
  • Brown: Detta är en grundläggande färg och verkligen en brun häst är väl - brun. De exakta genetiken av brunt är inte mycket väl förstått. De är inte samma sak som kastanj eller svart. Den enda definierad typ av brunt är tätning brun, där basen färg är mycket mörk och de har pangare typ markeringar, där magen / korset / nosparti / ögonen är mycket ljusare till färgen.
  • Pinto: Pintos är kända för sin oregelbundna mönster, vilket är en modifiering vit gen. De finns i många varianter, såsom mjöliga (svart och vitt, stora oregelbundna fläckar av vit), skewbald (samma som mjöliga, förutom grundfärg är allt annat än svart), tobiano (vita tecken är oregelbundna, och korsa över rygglinjen, har vita ben), Overo (stora oregelbundna cirklar aldrig korsa topline, oftast skallig ansikte och fasta ben), tovero (blandning av Tobiano och Overo), frame Overo (Overo, men vita spoltches aldrig korsa topline eller bottomline), splash (den nedre delen av hästen och benen är vita, som om de var doppade i vit färg), och Sabino (där kanten av markeringarna har roan egenskaper). De kan uppstå på alla basfärg.
  • Paint: Färger är faktiskt en färg ras. De är i grunden pinto Quarter Horses. De finns också i alla de varianter som pintos gör. Deras patchar är stora och inte går från sida till sida. Att vara en Pinto eller en färg, bör deras ben markeringar vara förbi deras hasor och knän om inget huvudmål färgning inträffar.
  • Appaloosa eller Spotted: Nej Appaloosa har samma mönstring av fläckar. Appaloosas finns i en mängd olika färger, men de grundläggande mönster inkluderar: Snowflake, Blanket, Few Spot, Solid, Leopard, lack roan, och Snowcap. De har en vit sklera och alltid ha randiga hovar och fläckig genitalier och munkorg.
 4. 4
  Lär dig den här listan också! Nästa gång du tittar på en häst, precisera de märkningar som kan ge dig ledtrådar till vilken färg det är och kontrollera mot denna lista.

Tips

 • Solen bleker pälsen färg så ofta på sommaren som de kommer att se ljusare, men vissa kan få robusta så att de faktiskt kommer att bli mörkare.
 • På vintern, kommer deras håriga vinterkappa i spel, ofta gör sina mousy päls utseende och grått.

Varningar

 • En häst kan grå ut på grund av hög ålder, men också på grund av näring, hur det behandlades och om den var skadad.
 • Människor kan vara väldigt märkligt om hästar och deras färgämnen...

Saker du behöver

 • Block och penna för att skriva ner färgerna och beskrivningar.