Wki

Hur att rengöra svåra fläckar från ett badkar

Svåra fläckar i ditt badkar fick du ner? Oavsett om de är fläckar från dagligt bruk eller från avlopp renare och blekmedel, läs nedan för att hitta några bra tips för att vinna kriget mot fula fläckar.

Steg

Hur att rengöra svåra fläckar från ett badkar. Vet du vad din tub är gjord av.
Hur att rengöra svåra fläckar från ett badkar. Vet du vad din tub är gjord av.

Bestämma din typ av tub

 1. 1
  Vet du vad din tub är gjord av. Detta är viktigt eftersom vissa rengöringsmetoder orsaka skada eller ännu värre färgning till vissa typer av badkar.
  • Porslin. Detta material är stenliknande och mest hållbara för badkar och handfat.
  • Enamel.This är vanligt hos äldre baljor och är mycket känslig för dränera renare och blekmedel. Brun, rost-liknande fläckar visas direkt när karet utsätts för blekmedel eller en stark syra.
  • Akryl. Detta material mest liknar plast. Akryl duschväggar kan böja på vissa ställen. Om du har en akryl badkar, håll dig borta från slipmedel som pimpstenar.

Sätt att rengöra porslin badkar

 1. 1
  Använd en slipande pulver. Comet eller Ajax är ett perfekt exempel på detta. Häll lite pulver på fläcken och tillsätt lite vatten.
 2. 2
  Använd en skursvamp. Den gröna skurning sidan av en ny maträtt svamp skulle fungera för detta. Skrubba runt det område som du har tillämpat slipande pulver.
 3. 3
  Rengör mycket svåra fläckar med en pimpsten. Detta rekommenderas för tuffare fläckar när du skurar.
  • Var noga med din tub är porslin när du använder en pimpsten. Akryl och emalj badkar bör inte ha pimpsten tillämpas på dem. Det kommer fördärva ytan med repor.
 4. 4
  Gör en pasta. Lägg Comet och vatten i en skål och blanda. Låt pastan inställda på botten av en porslin badkar eller sjunka under 15-30 minuter. Följ med en grundlig skrubbning.

Sätt att rengöra emaljerade badkar

 1. 1
  Använd kommersiella rengöringsmedel. Så länge de inte innehåller blekmedel, bör någon stormarknad badrum eller yta renare göra susen.
 2. 2
  Försök med schampo. Gnid den på ringen runt rub, låt det sitta i några minuter och skölj sedan av med varmt vatten. Shampoo är utformad för att skära igenom mänskliga oljor, vilket är vad som orsakar ringen i första hand.
 3. 3
  För seriösa fläckar, tillämpa trisodium fosfater. Dessa ska endast användas för extrema avlagringar av smuts, fett och tvålrester. Blanda en matsked till en liter varmt vatten. Se till att du inte kombinera detta med andra rengöringsmedel.
 4. 4
  Undvik blekmedel och dränera städare. Bleach reagerar med emalj baljor direkt och efterlämnar brun rost-liknande fläckar. Den starka syran i avloppsrensare skapar också samma effekt. Om du råkar utveckla en fläck på grund av blekmedel eller avlopp renare, det finns flera lösningar för att fixa detta.
  • Väteperoxid. Leta efter en flaska innehållande 3% väteperoxid.
  • Skapa en pasta. Lägg två delar bakpulver till en del väteperoxid slurry och blanda väl. Applicera pastan på fläcken och låt det sitta i 30-60 minuter;
  • "Magiskt suddgummi." Dessa speciella svampar tenderar att försvaga den fläcken, vilket gör det lättare att ta bort med väteperoxid. Skrubba fläcken med en fuktig svamp upprepade
  • Spray-on tvål avskum remover. Detta steg upplöser tvål avskum på ditt badkar som kan vara fånga smuts och sot. Borttagning av tvål avskum först kan låta väteperoxid / bakpulver klistra lättare tillgång till det verkliga grime.

Sätt att rengöra akryl badkar

 1. 1
  Tvätta ditt badkar ofta. Akryl badkar kräver mer frekvent tvätt än andra baljor. En gång i veckan är oftast lämpligt. Använd vanligt diskmedel med massor av varmt vatten.
 2. 2
  Använd vinäger. Detta är bra för hårt vatten ansamlas. Spraya en blandning av vatten och ättika på de drabbade områdena och låt det sitta i 30-45 minuter. Skrubba de drabbade områdena och skölj sedan av med varmt vatten.
 3. 3
  Var noga med att använda mjuka svampar. Du vill undvika slipande rengöringsmedel kuddar eller andra produkter med fint grus.
 4. 4
  Använd mjuka städare är nyckeln här, eftersom akryl är lätt repas. Prova badrum rengöringsprodukter som Soft Scrub för att få ut fläckar i din akryl badkar eller dusch.
 5. 5
  Undvik pimpstenar och skursvampar.
 6. 6
  Undvik vaxning. Din akryl badkar är naturligt glänsande och utformade för att stanna på det sättet utan ytterligare hjälp.

Tips

 • Ett alternativ till en blandning av väteperoxid / bakpulver är renad vinsten / väteperoxid. Sätt lite grädde av vinsten i en skål och droppa i väteperoxid tills du har en tjock pasta. Applicera pastan på det färgade området och låt torka. Skölj bort den torkade pastan och titta på fläcken försvinner.

Varningar

 • Var försiktig med starka rengöringsmedel som ugnsrengöring, dränera renare, CLR eller kalk-away. Skydda ögonen med skyddsglasögon och huden med gummihandskar. Använd ugnsrengöringsmedel endast i ett väl ventilerat utrymme.
 • Testa nya fläckborttagning förfaranden för små, oansenliga områden i ditt badkar för att se till att målet inte kommer att tas bort eller repor kommer inte att inträffa.