Wki

Hur att rengöra spolar luftkonditioneringen

Rengöring av luftkonditioneringsapparater kondensorbatterier regelbundet kommer att låta din luftkonditionering köra svalare med mindre energi och att du känner dig mer bekväm. Den bästa tiden att rengöra din luftkonditioneringen är på våren, strax innan du räknar använder den för första gången i år. Här är de steg att följa för att rengöra dina spolar luftkonditionering.

Steg

Hur att rengöra spolar luftkonditioneringen. Koppla bort strömmen till luftkonditioneringen.
Hur att rengöra spolar luftkonditioneringen. Koppla bort strömmen till luftkonditioneringen.
 1. 1
  Koppla bort strömmen till luftkonditioneringen. Mest centrala luftkonditioneringsanläggningar har en avstäng låda utanför nära själva enheten. Du kan behöva dra ut avstängning rutan, slå på en strömbrytare eller ta bort en säkring. Om det inte finns någon avstängning rutan, hitta panelen brytare som styr luftkonditionering och stäng av strömmen där.
 2. 2
  Klipp bort all växtlighet runt luftkonditioneringen. Se till att alla sticklingar från gräs, blommor, buskar eller ogräs inte kommer in i enheten. Trimma bladverk vara minst 2 meter (60 centimeter) från enheten.
 3. 3
  Lossa det yttre höljet eller yttre paneler. Beroende på fästelement, behöver du antingen en skruvmejsel eller mutter föraren att göra detta.
 4. 4
  Ta bort den övre delen av luftkonditioneringen. Beroende på hur luftkonditioneringen är konstruerad, kan detta innebära att lyfta fläkten iväg med den. Om din luftkonditionering är konstruerad på detta sätt, vara noga med att inte sträcka ut och skada fläktkablarna.
 5. 5
  Rengör och smörj fläkten. Rengör smutsen fläktbladen med antingen en trasa eller visp kvast och använd en butik vakuum för att rengöra smutsen på fläktmotorn och axeln. Om motorn är konstruerad för att kräva smörjning, applicera en liten mängd olja på varje av dess smörjportama. (Fläktar utan smörjportama är utformade för att vara underhållsfritt.)
 6. 6
  Borsta bort smuts från spolarna luftkonditioneringen. Använd en visp kvast eller hård borste för detta.
 7. 7
  Spray-städa bort instängd smuts från spolarna. Du kan göra detta med bara vatten, eller om smutsen är betydande, en biologiskt nedbrytbar skummande rengöringsmedel blandat med vatten. Spraya renare från utsidan in och låt det dra i 10 till 15 minuter. Du kanske vill att åter tillämpa renare och låt den andra ansökan blöt i ytterligare 5 minuter.
  • Innan du spraya luftkonditionering, täcka eventuella elektriska kablar eller motorer med plast.
 8. 8
  Skölj bort renare från spolarna. Spraya sköljvattnet från insidan till utsidan, så att smutsen trycks bort från spolarna luftkonditioneringen i stället för mot dem. Fortsätt skölja tills avrinning är klar.
 9. 9
  Inspektera batterilamellerna för eventuella skador. Om någon av de batterilamellerna verkar böjda, kan de kammade rakt med en speciell "fin kam," tillgängliga från ett luftkonditioneringssystem leverans butik.
 10. 10
  Återmontera luftkonditioneringen.

Tips

 • Ovanstående anvisningar kan också användas om du äger en värmepump, som den externa kondensorn är konstruerad likt en luftkonditioneringen.
 • Du ska bara behöva fullt rengöra luftkonditioneringsapparaten en gång per år, men om du bor nära poppeltrees eller maskrosor, kan du behöva rengöra enheten oftare under våren, eventuellt vecka eller dagligen.

Varningar

 • Om du upptäcker några problem under reningsprocessen, såsom ett oljeläckage eller skador till köldmediet kylare, kontakta en luft tekniker balsam tjänsten.

Saker du behöver

 • Skruvmejsel
 • Vispa kvast eller pensel
 • Trädgårdsslang med spruta munstycket
 • Tratt (tillval)
 • Shop vakuum
 • Skummande rengöringsmedel (biologiskt nedbrytbart)
 • Plastfolie
 • Fin kam (valfritt)
 • Skyddsglasögon