Wki

Hur att övervinna din rädsla för hästar

Om du eller någon du känner har haft en dålig erfarenhet med hästar, eller om deras stora storlek och styrka skrämmer dig, kan du bli rädd för hästar. Även om det kan ta tid, kan du övervinna din rädsla. Ibland är det kanske inte alltid är en dålig erfarenhet, kan det vara just det du har sett någon annan skadas av en häst och nu är du rädd för att gå runt dem.

Steg

Hur att övervinna din rädsla för hästar. Identifiera vad du är rädd för.
Hur att övervinna din rädsla för hästar. Identifiera vad du är rädd för.
 1. 1
  Identifiera vad du är rädd för. Hade du en tidigare dålig erfarenhet med en häst? Är de bara skrämmande för dig? Identifiera din rädsla hjälper dig att attackera den.
 2. 2
  Prata med någon om din rädsla. Ibland hjälper det verkligen att prata med någon, och det hjälper dig att förstå dig själv bättre.
 3. 3
  Läs några böcker om hästar. De kommer att lära dig att vara försiktig, men har en bra tid. Du kommer att se precis hur stora hästar är.
 4. 4
  Spendera lite tid runt hästar. Gå till föreställningar, eller bara umgås eller volontär på din lokala lada. Att vara runt hästar kommer att hjälpa dig att se att de inte är så illa. Om du är rädd för en specifik häst, fråga instruktören om du kan leda hästen, hjälpa andra please upp honom, eller ge honom ett bad. Göra saker än rida hästen men fortfarande omfattar samverkan kommer att hjälpa dig att få förtroende för dig förmåga att hantera hästen.
 5. 5
  När du känner dig redo, hitta en stabil eller ridskola. Förklara att du försöker vänja sig hästar, och de kommer att para ihop dig med en mild, pålitlig häst eller en ponny. Om du inte är redo att rida, låt inte någon tvinga dig. Bara klappa ponnyn och inser att han inte kommer att skada dig.
 6. 6
  När du är klar, få på och rida. Har någon övervakar dig, ifall du förlorar din nerv.
 7. 7
  Gå vidare till helt glömma din rädsla och ersätta den med en kärlek till hästar!

Tips

 • Om du vill, kan du börja med att bara titta på en skollärare som vet hur man beter sig, sedan klappa honom. Detta kommer att hjälpa till eftersom han inte skulle göra något oväntat.
 • Du kan ta dessa steg som långsamt eller snabbt som du gillar, inte stressa dig.
 • Aldrig skrika på en häst du har en rädsla för. Detta kan skrämma den och det kanske inte gillar dig.
 • Det är svårt att verkligen förklara hur man inte ska vara rädd för en häst, men mitt råd är att vara försiktig, men tills något händer dig personligen, så oroa dig inte. Låtsas att du har ingen aning om att de kan skada dig. Om du tränar din hjärna att tänka på det sättet så kommer det att hjälpa till att lindra din rädsla en hel del.
 • Spring inte bort att det bara kommer att göra det tror du vill spela och det kommer att följa dig.
 • Din häst kan berätta när du är rädd eller nervös. Bara hålla detta i åtanke.
 • Kom bara ihåg att alltid försiktig men inte rädd. Lär känna en viss häst och växa och band med det. Det kommer att få dig att känna dig mycket tryggare att veta en specifik häst och dess inställning, eftersom alla hästar är olika.
 • Se alltid till att du ler runt en häst, kommer detta att hjälpa din rädsla. (Om du ler hästen känner ditt barn, kommer det verkligen hjälpa med lekfulla hästar).
 • Små ponnyer kan se sötare och sötare än stora hästar, men de är oftast cheekier. Gå med jättarna.
 • Titta rakt in där ögon och om din ment att vara tillsammans, kommer du att känna en gnista!

Varningar

 • Kontrollera också att du inte bara gå fram till någon random häst, fråga ägaren eller någon som känner hästen, eller något oväntat skulle hända.