Wki

Hur att hitta gratis kompost ingredienser

Varför köpa dyra behandlingar eller giftiga gödningsmedel för att säkerställa rik jord och en bördig trädgård när du kan få samma förmåner från kompost? Innan du går till den lokala plantskola eller trädgård leverans butik och betala en premie för kompostering ingredienser, överväga att göra kompost på egen hand hemma. I själva verket behöver du inte ens göra bra kompost-du kan hitta ingredienserna för gratis med ett par telefonsamtal och lite forskning. Denna artikel fungerar mer som ett "hur" på att hitta gratis kompostering material än ett "hur" på att göra kompost. Stegen nedan listar möjliga sätt att ansluta med fri kompost. Genom att gå igenom listan du är säker på att hitta något som kommer att ändra din jord och hjälpa dina växter frodas!

Steg

Hur att hitta gratis kompost ingredienser. Fråga din lokala kafé om de kastar ut använt kaffesump.
Hur att hitta gratis kompost ingredienser. Fråga din lokala kafé om de kastar ut använt kaffesump.
 1. 1
  Fråga din lokala kafé om de kastar ut använt kaffesump. Kaffe grinds är ett utmärkt sur ändring jord, så använd el.kalk att balansera pH.
 2. 2
  Fråga med lokala lumberyards och byggvaruhus gratis sågspån. Var noga med att använda sågspån endast från obehandlat trä.
 3. 3
  Samla tidningar. Separera tidningen från de blanka skär och strimla papper för att göra det kompost snabbare.
 4. 4
  Kontakta lokala mejerier, feedlots, eller boskap operationer för komposterad kogödsel. Den idealiska gödsel har kompostering i minst 2 år.
 5. 5
  Ring en lokal anläggning bearbetning av livsmedel för att fråga om de har några kvar organiskt material.
 6. 6
  Besök din lokala zoo och be om hämtning av kompost från de uppvisar djuren. Se till att det är först från växtätande varelser som de köttätande spillning ofta innehåller parasiter som är skadliga för din hälsa.
 7. 7
  Placera kartong över en bädd av maskar för att skapa mask gjutgods och tungt näringsrika kompostering material.
 8. 8
  Besök julgran Föremål på mulched träd, många städer och samhällen återanvänd julgranar, så kompost kan vara tillgängligt från denna säsong källa.
 9. 9
  Kontakta din stadsstyrelsen. Några städer som San Francisco erbjuder nu gratis kit kompost starter.
 10. 10
  Var neighborly. Dina grannar är skyldiga att ha en stor potential kompost. Prata med dem om kompostering, och fråga om de kommer att spara sina skrot grönsaker och liknande för dig eller om du kan hämta sitt trädgårdsavfall. Många kommuner erbjuder numera regelbundet pickup trädgårdsavfall, om dina grannar använder detta, kan du helt enkelt be dem att låta dig samla trädgårdsavfall från sina lagerplatser.
 11. 11
  Aska är också en utmärkt jordförbättring. Vissa människor har brand gropar i sina gårdar, eller ta en 5 liters hink med dig när du går camping, och tillsätt den kalla aska till mixen. Bara se till att du bara bränner obehandlat trä eller papper i din eld. Trä aska är starkt alkaliska (högt pH) så bör tillsättas i små mängder.

Hav och sjö vegetation är anmärkningsvärt näringsrikt och gör ett bra komplement till din kompost, men det är också ohållbart eftersom Tidelands och stränder behöver dessa näringsämnen för sina egna ekosystem. Om du bor nära havet, kan du samla förmodligen massor av tång. Kontrollera dina stadgar att se tång kollektionen är lagligt i ditt område.

När du bygger kompost, försök att se till att du inte tar bort ingredienser från en miljö där de skulle vara komposterade-skogen, stranden, parker, etc. Poängen är att föra näringsämnen tillbaka in i livscykeln som var avsedda för den deponi. Genom att organiskt material från en plats som skulle gynnas av komposten det gör att du skulle begå förstörelsen av ekosystemen.

Tips

 • Bra kompost är ingen tillfällighet. Du måste ha en bra balans mellan kväve och kol, och detta kräver rätt kombination av ingredienser. Kontrollera externa länkar och tillhörande Googles för mer information.
 • Kompost te, en kombination av vatten och gödsel får sitta och "brant", är ett utmärkt gödningsmedel. Använd kompost te på växterna när de är unga för att säkerställa snabb tillväxt och säker att äta.
 • Undvik kompostering gödsel från köttätande djur som hundar och katter. Parasiter och skadliga bakterier kan vara närvarande i sådant material.
 • Kompost är bara ett finare sätt att säga uppdelade organiskt material. Kompostering material kan komma från nästan alla växter eller djur.

Varningar

 • Var säker på att din källa inte är förorenat med kemikalier, särskilt om du planerar att använda den erhållna komposten i en grönsak eller en ekologisk trädgård.
 • Använd inte gräsklipp från en gräsmatta som bekämpningsmedel eller växtgifter har nyligen ansökt.
 • Om du samlar trädgårdsavfall eller skrotar kök från grannar eller lokala företag, räkna med att reda ut en hel del icke-komposterbart material, och vara beredd att ordentligt hand om det. Även hushållen kan vara en fruktbar källa till kompost ingredienser, kan människor vara väldigt slarvar ordentligt separera skräp från kompost (samma sak gäller naturligtvis för återvinning). Du får ett smakprov på vad avfallshantering arbetare går igenom varje dag.
 • De flesta gödsel behov för att nå varaktiga temperaturer på över 180 grader Fahrenheit till fullo kompost. På grund av risken för E. coli och andra skadliga organismer, undvik att använda färsk gödsel på livsmedelsgrödor.
 • Om du vill använda julgranar, vara medveten om att tallar och nålar är sura, och lägga sura kompost på växter som inte gillar syra kommer sannolikt skada eller döda dem. Använd endast tallar för kompost du vill lägga till syra-älskare (azalea, blåbär, gardenior, hibiskus, citrus, ixora). Du kan lägga kalk till mixen för att kompensera surheten. * Om du bor i den djupa södern, avstå askan helt, eftersom din jord är sannolikt alkalisk. Plantskolor har billiga kit pH-test som inte är korrekt, men du kan gå till din lokala lab för att få det exakt testas för cirka 15€. Om du är osäker på var du hittar en plats som gör att, be din lokala trädgårdsskötsel förening eller på bondens marknad.