Wki

Hur att föda röda körsbär räkor

Denna artikel kommer att lära dig hur att föda den enklaste av sötvatten räkor: röda körsbär räkor (Neocaridina denticulata sinensis). Red cherry räkor, eller RCS, är i en grupp som kallas "dvärg räkor". De vuxna kan nå upp till 1,5 inches (4 cm) i längd. RCS behöver inga speciella tankar, mat, danser, eller shamaner till rasen. Tank villkor är lätt att ställa upp. De är ett roligt komplement till ett akvarium och äter överblivet fiskfoder.

Steg

Hur att föda röda körsbär räkor. Köp ett kit mästare test.
Hur att föda röda körsbär räkor. Köp ett kit mästare test.
 1. 1
  Ställ in din tank. Du kommer att behöva en 5 till 10 liter eller 20 till 40 liters tank, en värmare (för att hålla temperaturen vid 75F-80F eller 24-27C under svala nätter), grus (mörkret kommer att betona räkorna mindre), och en bubbla som cyklas.
  • Att cykla en bubbla filter i en ny tank, satte den nya bubblan filtret i en gammal tank, slå på den och vänta i 4 veckor. RCS kommer inte att överleva cykling processen och kommer att dö av höga nivåer av ammoniak eller nitrit.
  • Använd inte en makt filter inte hela intaget är täckt med strumpbyxor (eller något med liknande mycket små hål) och säkras med ett buntband (annars räkor kan sugas in i filtret och mosad).
 2. 2
  Köp ett kit mästare test. Detta är absolut nödvändigt för att hålla räkor. Det är omöjligt att bestämma problemet med en tank utan en mästare testkit. Du kommer att behöva följande tester: ammoniak, nitrit, nitrat. Få falltester, inte testremsor. Testremsor är dyra, och upphör efter cirka 6 månader av att vara öppen. Drop kit är mycket billigare per test och håller längre.
 3. 3
  Köp 5-10 röda körsbär räkor. RCS kostar 5€ 0,50-5€ (US) var på en djuraffär. De kostar mycket mindre per räkor via nätet på hemsidor och forum, många människor erbjuder också fri frakt som 15€ eller så för 20 eller så räkor, är det lätt att få en bra affär dessa dagar. Försök att få en blandning av klar (hanar kan ha lite rött också) hanar och röda honor. Om du får 10 räkor, är din chans att få både män och kvinnor ganska mycket garanteras.
  • Om någon vill leverera med en metod som tar längre tid än 3 dagar, fråga efter bilder om hur räkorna förpackas, Cherry räkor är mycket svårt att döda och kommer sannolikt inte ha några problem med en vecka i transit. Ta hänsyn till vädret över sträckan kommer det att sändas, be om värme förpackningar eller förpackningar is i container för att hjälpa motverka omgivningstemperaturer om det är ett potentiellt problem. Också begära andningsventiler väskor.
  • Köp inte RCS (eller någon fisk eller räkor) att den djuraffären emot i de senaste 3 eller 4 dagar. Eventuella dödsfall från stressen av sjöfarten tenderar att inträffa under de 3-4 dagar efter att sätta dem i butiken tankar, så köp efter denna period. Köp bara räkor som har varit i butiken för tankarna minst 4 dagar.
  • Det är normalt och önskvärt för frakten påse som innehåller räkor för att fyllas med 1/3 till 1/2 vatten. Detta maximerar instängda syre i påsen under transporten. Detta gäller endast löst de väskor som är bara vanlig plast. Om leverans med dessa påsar, se om säljaren kan använda ren syrgas motsats till bara luft.
 4. 4
  Fyll din tank med vatten som du har lagt dechlorinator till. Klor och kloraminer kommer att döda räkor så se till att du får en dechlorinator som neutraliserar båda.
 5. 5
  Få räkor används till vattnet med hjälp av dessa steg. Placera påsen i vattnet och fäst den till tanken sidan med hjälp av en pärm klipp. Lägg 1/4 kopp vatten tank till påsen (kanske använda en kalkon baster full av vatten). Vänta 15 minuter. Upprepa 2 gånger. (Ett alternativ till detta är att testa väskans vattenparametrar och din tank är om den är liknande, bara acklimatisera dem till temperaturen och dumpa dem in i tanken, körsbär är mycket härdiga och svårt att döda relativt annan räkor.)
 6. 6
  Dumpa räkor i tanken. Temperatur-och vatten parametrar (såsom pH) borde ha utjämnats nog att inte chocka räkor.
 7. 7
  Ställ din värmare till ca 80F eller 27c. Använd en annan termometer (som en digital om du har råd) för att kontrollera din värmare fungerar korrekt. Kontrollera den dagligen om du matar dem.
 8. 8
  Mata mat räkor flingor, pellets sjunkande eller blancherade squash eller zucchini. Räkor äter något en fisk skulle. Du behöver inte ens små bitar av mat som de kommer att slita av en bit av flingor och mata den till sig själva. Vissa räkor gillar inte alger tabletter, en del gör. (Livsmedel med kopparföreningar är inte ok för RCS.)
  • Om det fortfarande finns mat i tanken när du matar dem, hoppa över att äta och kolla igen senare.
  • Mata mycket små mängder en gång per dag, särskilt om du bara börja med 10 räkor. En flaga storleken på din pinky nagel bör pågå 10 RCS ca 2, kanske 3 dagar.
  • Till Blanch zucchini, lägg en skiva i en mikrovågsugn skål. Täck med ungefär en tum eller så eller 3cm vatten. Koka på hög i 1 minut. Låt svalna i 20 minuter, sedan släppa i tanken. Om isbergssallad flottar, vikt ner det med ett buntband, en bit plast, eller en marmor, men inte metall.
 9. 9
  Om vattentemperaturen är tillräckligt varmt och det finns tillräckligt med mat, kommer de föder helt enkelt. Kvinna räkor bör få grönaktiga eller gulaktiga ägg under deras svans inom 30 dagar efter att du fått dem, om de inte redan har ägg. Kvinna räkor får en gulaktig "sadel-formad" patch bakom huvudet. Dessa ägg i sina äggstockar. Äggen ska flytta till sina svansar i 7-10 dagar. När äggen är under deras svansar, kläcks äggen i 3-4 veckor. Du kommer att märka hur mamma fläktar äggen ibland för att förhindra svampangrepp från att växa på dem. Äggen kläcks snabbare om vattnet är varmare. Du kan vakna upp en dag för att hitta små tydlig räkor på växterna, eller på botten. Behandla RCS ser ut precis som de vuxna, men de är väldigt små, ca 2 mm lång och tydlig. Men deras form är densamma som vuxen RCS. Räkor äter inte sina barn om de inte svälter. Dessutom, barnen är snabba att komma undan.
 10. 10
  Bibehåll tanken. En 10 gallon eller 40 liters tank kan säkert hålla 100-150 vuxen RCS om du byter 25% av vattnet varje vecka utan undantag. Dammsug inte botten av tanken, baby räkor får mycket av sin dagliga mat ur "avfall". Men alltför mycket avfall kommer att orsaka en ansamling av nitrat. Höga nitrater kan döda räkor.

Tips

 • RCS kan överleva en mängd olika pH-områden så länge som de vänjer sig långsamt.
 • En mörkare grus, som svart, gör räkor rödare när de försöker matcha färgen på substratet.
 • Räkor som är redo att rugga kommer att bilda ett "U"-form. De kommer att böja och försöka röra sin svans. Om du har tur kommer se dem skjul. Det är mycket snabb. De Häll ut ur deras gamla hud i ett ögonblick, lämnar efter en perfekt ihålig kopia av sig själva.
 • Red Cherry räkor äter många fler typer av alger än Caridina japonica (Amano räkor), som ofta betraktas som den bästa rengöringsmedel för akvarier. Kanske det bästa sättet att växa java mossa är att helt enkelt låta din Red Cherry räkor plocka rent av alla alger.
 • I ett samhälle tank är det viktigt att ge några härbärgen för räkor som just har molted. Även i en räka bara tank detta kommer att uppskattas. Det finns särskilda boenden för försäljning men även några små terrakotta krukor kommer att göra fint.
 • RCS överlever kalla temps ner till 60F under långa tidsperioder, så länge som temperaturen förändringen var långsam (över timmar istället för minuter). Men de kommer inte att betäckas vid denna temperatur.
 • Det största misstaget en ny person kan göra är att använda alltför många kemikalier. Om din ammoniak = 0, nitrit = 0, nitrat <50, och ph är 6,0-8,0, bör du vara bra. Du ska aldrig använda pH uppåt eller pH nedåt, stress coat, eller andra kemikalier. De kommer bara att förvärra dina problem. Den enda kemikalie du behöver är en dechlorinator som neutraliserar klor och kloraminer.
 • Räkor älskar en liten bit kokt morot. Det förbättrar också deras färg. Gör bort det inom 24 timmar, annars kommer förorena vattnet.
 • Om ditt kranvatten har höga nivåer av dåliga kemikalier, såsom nitrater, kan du använda omvänd osmos vatten istället för kranvatten blandat med dechlorinator. Kranvatten ibland innehåller en myriad av andra kemikalier som kan förändra ditt vatten parametrar. Dessa inkluderar fosfater, som är en ledande orsak till algblomning. Forskare har kopplat fosfatnivåer till högre tillväxt av cyanobakterier. (Discover Magazine, januari 2009.)
 • När du lägger till nya vatten, tillsätt dechlorinator till en 5 gallon eller 20 liters hink. Den nya vattnet ska vara ungefär samma temperatur som tanken vattnet. Använd fingrarna för att känna av temperaturen. Temperaturen i de två vatten behöver inte vara exakt samma, men det måste vara nära.
 • För bästa resultat bör räka ges sin egen tank med några andra fiskar. Vissa fiskar äter dessa små räkor, som: oscars, kejsarfisk, ciklider, de flesta havskatt (utom veggie eaters). Annan fisk är säkra med räkor, som levandefödare (guppy, platies, Mollies).
 • Du kommer att hitta ibland vitaktiga, ihålig, räkor-formade snäckor i din räka tank. Detta är normalt! Räkor kasta sina skal så att de kan växa. Ett skal (eller exoskelett) ser vitaktig, tydlig och ihåligt. En verkligt död räka ser rosa, eller ser mer solid vit. Det kommer sannolikt att ha vänner som äter det.

Varningar

 • Ta inte bort några tomma skal av molted räkor. Många kommer att konsumera detta för att få tillbaka värdefulla mineraler.
 • Många fiskar äter vuxna räkor, liksom baby räkor. Någon typ av havskatt, kommer rovfiskar, angelfish, oscars, clown loaches, eller ålar äta räkor. Om du har massor av skal, kommer fler barn överlever. Java mossa gör utmärkt skydd och föda.
 • Räkor i allmänhet är känsliga för, och kan dödas av kloraminer, klor, ammoniak, nitriter, och höga nitrater. Se till att ditt vatten dechlorinator tar hand om klor och kloraminer.
 • Icke belagda tungmetaller som zink, bly (från vegetabiliska vikter) och elementärt koppar kommer att döda räkor, särskilt koppar. Om en tank har någonsin haft elementär koppar i det, kommer du att ha svårt att hålla räkor vid liv. Kopparsulfat i fisk livsmedel är säkert som det är en koppar-förening i små mängder. Den farliga grejer är elementär koppar (koppar metall). Kopparföreningen hittats i hopkok snigel döda är giftigt för räkor och inverterar eftersom det är så koncentrerad.
 • Vuxen RCS är säkra med guppy, Mollies, platies, porkchop rasboras, eller någon fisk för liten för att äta räkor.
 • Vissa kopparföreningar verkar vara säkert för räkor. Exempelvis är mycket små mängder av kopparsulfat som vanligen används som konserveringsmedel i nästan alla fiskfoder. Det är säkert att mata räkor maten med kopparsulfat eftersom det inte är elementär koppar.
 • Trots en ihållande myt, är en jod tillägg inte behövs för sötvatten kräftdjur. Det finns inget vetenskapligt stöd för att sötvatten räkor användning jod i vattenmassan. De får tillräckligt med jod från sin mat. Saltvatten kräftdjur kan ha ett behov för kompletterande jod.