Wki

Hur att föda ett hus kanin

Ditt hus kanin måste ha en bra kost för att hålla sig frisk och leva ett långt liv. Här är hur du kan ge din kanin på bästa och mest näringsrika livsmedel.

Steg

Hur att föda ett hus kanin. Ge din kanin gott om hö.
Hur att föda ett hus kanin. Ge din kanin gott om hö.
 1. 1
  Ge din kanin gott om hö. Hö är den viktigaste delen av din kanin kost, eftersom det ger massor av fibrer för att underlätta matsmältningen. En gräshö såsom timotej bör vara tillgänglig hela tiden, vilket gör att kaninen att äta så mycket som han eller hon vill. Du kan lägga till en mängd olika Hays för att uppmuntra mer hö förbrukning. Blå, Brome, råg, Fescue, Orchard, kan Timothy göra en välsmakande blandning. Alfalfa kan även erbjudas som en ouppnåelig lyx för vuxna kaniner, och bör vara det primära hö ges till spädbarn.
 2. 2
  Erbjud bladgrönsaker en gång om dagen. Försök att ge din kanin 2:58 olika typer av greener dagligen. Leta efter greener som är mörka i färgen, som maskros, cikoria, persilja, romansallad och koriander är bara en del att välja mellan. Köp ekologiskt när det är möjligt. Tvätta greenerna ordentligt innan du ger dem till kaninen. Du bör ge din vuxen kanin ungefär två koppar greener på fem pounds av kroppsvikt varje dag. Du kan börja erbjuda greener på 12 veckor, men går långsamt. Erbjud ett slag i taget för att förhindra magbesvär.
 3. 3
  Komplettera din kanin kost med en god kvalitet pellets. Tvärtemot vad många tror, ​​pellets är faktiskt den minst viktiga delen av en hälsosam kanin kost. Anm: Även när du planerar att ändra din kanin till en friskare pellet, så småningom, blanda i mer av det nya med det gamla under en månad tid. Detta kommer att förhindra allvarliga mag upprör. Mata dina vuxna kaniner en liten mängd pellets dagligen, ca 1/4 kopp för varje fem pounds av kroppsvikt. Bebisar som är avvanda bör ha obegränsad alfalfa baserade pellets.
 4. 4
  Håll din kanin levereras med färskvatten. Liksom alla djur, kaniner behöver färskvatten. Du kan använda en tung skål eller en vattenflaska. Vissa kaniner föredrar den ena över den andra. En vattenflaska kan behöva ändras mer sällan än en skål, som lätt kan samla kanin hår och andra föroreningar. Antingen kommer att behöva ändras och rengöras regelbundet. En fast munstycke eller trasig vattenflaska kan lätt gå obemärkt förbi. Se till att göra en snabb daglig kontroll av din vattenflaska. Ett enkelt tryck med fingret på munstycket kommer att bidra till att den fungerar ordentligt.
 5. 5
  Ibland, mata din kanin små mängder av hälsosamma godsaker. Små skivor av morot, banan, äpple eller några Cheerios göra bra godis. Ett par russin är en annan kul snack. Behandlar bör göra upp bara en liten del av din kanin kost. För kaniner med extra känsliga tarmsystem, använder mynta, basilika och rosmarin som en frisk sockerfritt godis.

Tips

 • När du ger din kanin en ny grönsak för första gången, vänta minst en vecka innan man inför en ny veggie. Detta sätt, om din kanin har några mag-frågor, kan du enkelt identifiera den skyldige och ta bort det från din kanin kost.
 • Leta efter hö i butiker foder eller sällskapsdjur leverans-bara butiker. Det är ofta billigare och av bättre kvalitet än hö du kan hitta på stora butikskedjor husdjur. Om du har i rummet, är en höbal mycket sparsam och kommer mata din kanin för ett tag. Du kan hålla hö i upp till ett år om du förvarar den i en sval och torr mörk plats. Hö behöver andas för att hålla sig fräsch. Förvara inte hö i förseglade plastlådor eller påsar. En kartong är perfekt eftersom det fortfarande tillåter tillräckligt luftflöde och förhindrar mögel.
 • Kaniner är alltid äter, så om de slutar, är det dags att uppmärksamma en veterinär.
 • Rådgör med en veterinär kunnig om kaniner innan du gör stora förändringar till din kanin kost.
 • Några bra greener val är gröna blad sallad, röda blad sallad, romansallad, greener senap, grönkål, persilja, maskrosblad, och grönkål.
 • Kaniner älskar också godis, men det måste fortfarande vara bra för deras hälsa.

Varningar

 • Försök att undvika tillverkade kanin godis som de kan vara mycket ohälsosamt. Frukter som rockmelon kan användas i stället.
 • Styra klart på lätta vattniga greener, såsom isbergssallad. Dessa kan ge din kanin lös avföring och orsakar mag krämpor.
 • Prata med din veterinär om du har några frågor om din kanin kost eller om du märker några förändringar från normen i din kanin matvanor.
 • Undvik pellets blandas med nötter, frön och färgade bitar. Dessa är kanin skräpmat och kan göra allvarliga skador på din kanin hälsa.
 • Se till att din kanin bara får 1/4 av en kopp pellets per den 6 pounds av kroppsvikt.
 • Om du ger din kanin sallad, gör det inte för mycket. Det måste vara med måtta.