Wki

Hur att diagnostisera din lövgroda sjukdom

Trädgrodor få många sjukdomar, precis som människor gör, men det kan vara lite av en utmaning att ta reda på vad din groda har. Detta täcker några av de vanligaste sjukdomarna lövgroda. Andra typer av groda kan ha olika symtom än träd grodor.

Steg

Hur att diagnostisera din lövgroda sjukdom. Kontrollera om miscoloration.
Hur att diagnostisera din lövgroda sjukdom. Kontrollera om miscoloration.
 1. 1
  Se upp för letargi. Detta kan ske på olika sjukdomar såsom Red-Leg, metabolisk bensjukdom (MBD), ödem, och andra. Röd-Leg är ofta dödlig, eftersom det finns inget känt botemedel för det. Röd-Leg har många andra, mer märkbara symptom. Metabolisk bensjukdom är oftast botas. MBD vanligtvis gör grodan sluta äta och hoppning. Detta beror på brist på vitamin D och kalcium. Grodans käken kan också hänga öppen och benen är oftast spretade ut. Ödem är när grodan sväller upp och blir slö bara för att det är så uppsvälld. Om din groda är slö och inte uppblåst, då han inte har ödem.
 2. 2
  Kontrollera om miscoloration. Röd-Leg orsakar huden nära grodlår att vända rödaktig. Vissa grodor har naturligtvis lite reddishness på benen, är Red-Eyed Tree Frog ett bra exempel. Ibland kan något så enkelt som brist på fukt kan orsaka en groda att ha mörkare hud. En groda hud kan också vara mörkt på grund av stress eller dålig kost. Om hans huden är torr, kan detta också vara från stress samt uttorkning. Sår och blåmärken, samt nedskärningar, kan orsaka en groda hud att se underligt ut. Om din groda ögon är rökig, grumlig, dimmig, eller blåaktig, han troligen har ett tillstånd som kallas Klart Eye. Detta är från att bashed, petade, eller repad på ögat. Detta är också ett symptom på immunsystemet misslyckande.
 3. 3
  Överväg sömnvanor. Om din groda är vaken under dagen (de flesta grodor är nattdjur) då är han nog bara stressad, även om detta är ett symptom på olika andra sjukdomar som kommer att diskuteras senare i artikeln.
 4. 4
  Titta efter sår, skärsår och blåmärken. Dessa är troligen på grund av att slog runt medan de skeppas till djuraffären eller på väg till ditt hem. Detta kan också vara resultatet av en bakteriell infektion, som måste tas om hand av en veterinär. Om den inte behandlas, kan dessa infektioner och sår låta skadliga bakterier i din grodor kropp. Detta kan leda till döden.
 5. 5
  Akta dig för uppblåsthet. Om din groda har svällt upp, är det nästan definitivt ödem. Det finns faktiskt två typer av ödem. En är den bakteriella slag (som orsakar uppsvälldhet) och den andra är av njursvikt på grund av vitamin toxicitet. Om det är den bakteriella slag, ska du suga din groda i rent källvatten för ett par timmar. Grodan ska vara okej efter det. För att förhindra detta, hålla en extra ren bur och byter vatten ofta. Men tyvärr kommer njursvikt troligen döda grodan.
 6. 6
  Övervaka vikt. Om din groda har vunnit eller förlorat en betydande vikt, då detta kan oftast vara fast. Om din groda har bantat, kan han ha antingen en intern parasit eller metabolisk bensjukdom (MBD). En veterinär kan bota både MBD och en parasit. Det kan vara att din groda är bara naturligt smala och måste matas mer. Om din groda har gått upp i vikt, är detta förmodligen beror på övergödning. Skär ner på mängden mat han får. Men om din groda är fortfarande ganska ung, kan han fortfarande växer.
 7. 7
  Tänk problem med att äta. Detta är förmodligen MBD eftersom denna sjukdom försvagar ben din groda och han kommer att bli slö. Detta kan också vara resultatet av en parasit. Om du har fler än en groda inrymt i terrariet, kan vissa grodor (större dem speciellt) att få mer mat än andra. Du bör också se till att du matar dina grodor små syrsor, eftersom medelstora och stora är för stor för dem att svälja.

Tips

 • Om inget anges här passar symtomen på din groda så ska du besöka en veterinär eller erfaren uppfödare för vidare utvärdering.
 • Gör lite mer forskning på vad du tror att din groda har.

Varningar

 • Många av dessa sjukdomar är dödliga.
 • Det finns många andra typer av mindre vanliga sjukdomar grodor kan få.
 • Se en veterinär omedelbart om du tror att något kan vara fel med din groda.
 • Se till att veterinären du ser är en erfaren uppfödare, herpatologist, eller någon som är specialiserad och har erfarenhet med träd grodor.

Saker du behöver

 • En bra veterinär