Wki

Hur att anta en valp

Vill du få en ny hund? Överväg att spara en hunds liv i processen. Adoption är ett underbart alternativ till att köpa en hund från en djuraffär och är ofta mycket billigare än att få en hund från en uppfödare.


Först överväga vilken typ av valp skulle passa din livsstil. Till exempel, om du bor i en lägenhet, skulle en Golden Retriever orsaka problem, och en Chihuahua i stället skulle vara bättre. Gå sedan till den lokala skydd för att hitta din valp. Eller, om du hellre vill, gå till djuraffären. Men hundarna har det en chans att kommer från illegala valp fabriker. Aldrig vara fibbed bort av lögner Affärsinnehavare berätta om varför en valp är i detta tillstånd, eller tycker synd det var den sista kvar och antar det. Be att leka med valpen och observera den. Sedan kolla sina ögon för alla utsläpp. Dess päls bör vara lös och fri från smuts, men förlåta någon slobbery saliv. Kontrollera också sina tassar och ben. Benen ska vara robust och stark. Dess baksida ska vara rosa och fri från sår. Slutligen bör nosen vara rent och inte rinnande.

Ta hand om dig!

Steg

Hur att anta en valp. Gå till djuraffären eller gå till ett djur rädda centrum och ger ett djur en andra chans.
Hur att anta en valp. Gå till djuraffären eller gå till ett djur rädda centrum och ger ett djur en andra chans.
 1. 1
  Gå till djuraffären eller gå till ett djur rädda centrum och ger ett djur en andra chans.
 2. 2
  Ta en titt på valparna.
 3. 3
  Interact med varje hund. Detta innebär att hålla och leka med valpen.
 4. 4
  Välj en valp som inte är alltför upphetsad, rädd osv. Välj en som är nyfiken och socialiserade.
 5. 5
  Grattis! Du har nu en valp!
 6. 6
  Om möjligt, ser att anta ett djur i behov av ett hem. Bara ta en lugn söndag och vandra runt en rescue center, och se om du inte blir förälskad i en slumpmässig herrelös som ger dig sina bästa valp ögon!

Tips

 • Titta på din budget. Kontrollera att du har pengar att ge oväntade veterinär räkningar, behandlingar och mat innan den antar husdjur.
 • Utbildning din hund kan vara ett bra sätt att stärka banden samt eliminera dåliga beteenden.
 • Kan du montera en timslång promenad i ditt schema med hunden varje kväll? Det kan vara en ny familj aktivitet som kommer att hjälpa din hund att anpassa sig och träna. Detta begränsar också spänningar och tugga vanor.

Varningar

 • Rescue valpar kan kräva mycket mer arbete än en valp köpts från en ansvarsfull uppfödare. En räddad hund får inte vara så socialiserade och kan vara aggressiv eller försiktig med människor. Mat aggression mot andra hundar är troligt, och korrekt ingripande kan vara nödvändigt!
 • Stirra inte på hundens ansikte. Hunden kan bita dig.