Wki

Hur ansöker kompost

Använda rätt kompost kan hjälpa till att spara vatten, skydda dina växternas rötter från extrema temperaturer, förbättra mena säck jord, och motverka tillväxten av ogräs. Dekorativa kompost kan lägga till färg och konsistens till utrymmet mellan växterna. Tillämpa kompost är en enkel nog process, men det hjälper att veta några detaljer för att göra det mesta av dess fördelar

Steg

Hur ansöker kompost. Välj en kompost material lämpligt för ditt jobb.
Hur ansöker kompost. Välj en kompost material lämpligt för ditt jobb.
 1. 1
  Välj en kompost material lämpligt för ditt jobb. Några faktorer att tänka på är:
  • Syfte. Vill du presseningar att kontrollera ogräs? För att täcka en väg? För att minska avdunstningen? Var och en av dessa är en livskraftig anledning och varje sätt kräver skillnader i tillämpningen.
  • Tillgänglighet. Kan du använda något du har i din trädgård, till exempel gräsklipp eller löv, eller kommer du köpa en kompost?
  • Permeabilitet. Ett skikt av plastfolie kan avskräcka ogräs, men det kommer också att avskräcka vattning.
  • Nedbrytbarhet. Vill du presseningar att bryta ner och bli en del av marken (bark, löv, flis) eller inte (sten, plast, gummi, tumlade glas)?
  • Utseende. Är kompost går till funktionen i en främre landskap eller helt enkelt täcka ditt plåster köksträdgård för vintern?
 2. 2
  Förbered området. Om det är något du vill göra i förväg om marktäckning, gör det.
  • Dra eller skär ogräs noga, om du mulching för ogräsbekämpning. Även om det inte är absolut nödvändigt, kommer det att hjälpa till kompost, och något under det, att ligga platt, och det kommer att bromsa ogräs tillväxt. Kom ihåg, förhindrar marktäckning ogräs tillväxt genom att utesluta ljus.
  • och gräva sängar, om du planerar att göra det. Biologiskt nedbrytbart kompost kan brytas ned till rika, lös jord utan denna förberedelse, men det kommer att ta tid.
  • Fastställa vad du vill under kompost, såsom landskapsarkitektur tyg eller plast. Försök lägga flera lager tidningspapper eller papp (ta bort tejp och etiketter först) om du vill ha en biologiskt nedbrytbar sätt att blockera ogräs.
  • Installera eventuella gränser eller kanter.
 3. 3
  Skaffa kompostmaterial.
  • Du kanske kan samla kompost gratis i ditt närområde, helt enkelt genom volontärarbete ta grannarnas lövhögar eller gräsmatta avfall.
  • Du kan köpa kompost i stora påsar från de flesta byggvaruhus med plantskolor eller om du behöver en stor mängd, be om att köpa i bulk och även ha det levererat. Och, naturligtvis, kan du skapa dina egna från din egen trädgård avfall.
  • Vissa samhällen samlar trädgårdsavfall, strimla den och erbjuda den till invånare som marktäckning eller kompost. Fråga din kommun om de gör det, och om inte, huruvida de skulle överväga att genomföra ett sådant program.
  • Ring träd tjänster i ditt område. Många kommer att släppa av en hög av kantstötta eller strimlad träd beslag i din uppfart. Om du gör det, vara beredd att få en stor belastning på materialet. Det kommer inte se ut som bark nuggets eller andra dekorativa täckningsmaterial du kan köpa, men det är fortfarande utmärkt för att täcka trädgården områden.
 4. 4
  Transportera kompost till varhelst det går. Många daghem och hem hjälper gärna ladda din bil. Om du dragande det med cykel eller promenader, ta en liten släpvagn eller en vagn för att rulla hem i. Väl hemma, använd en skottkärra för att färja kompost till där den kommer att tillämpas. Om du inte har en skottkärra, prova delvis fylla ett hjul papperskorg eller med hjälp av en kundvagn. För mindre mängder, kommer en hink eller tom kruka göra.
 5. 5
  Lägg en generös tjocklek av kompost. Djupet av kompost är verkligen viktigt om du vill behålla fukt och förhindra ogräs tillväxt. Sikta på minst två till fyra inches (5-10cm) i djupet.
  • Den enda plats du inte vill kompost är rätt upp mot vegetabiliska stjälkar och trädstammar. Lämna åtminstone en liten marginal (fyra till sex inches) för anläggningen för att andas, och att hjälpa till att förebygga fukt-utarmning eller problem försumpning.
  • Beroende på din trädgård, kan du använda kompost för att skapa bassänger för vatten.
 6. 6
  Sprid kompost med en kratta som behövs för ett jämnt lager.
 7. 7
  Dra tillbaka kompost från ett område när du vill plantera något nytt.
 8. 8
  Förnya organiska täckningsmaterial efter några år, när de bryter ner och får spridas runt. Du kan gräva gammal kompost i jorden och låta den avslutas förmultna, eller så kan du helt enkelt sprida ny kompost över det gamla.
 9. 9
  Övervintra vissa växter genom beskärning dem tillbaka och täcka dem helt med kompost. Den kompost ger isolering. Glöm inte att ta bort kompost på våren.

Tips

 • Om du placerar ett plastskikt under marktäckning, se till att tillämpa kompost tjockt nog för att blockera ljus. De flesta plaster bryts ned i det ultravioletta ljuset från solen. Plast är inte heller genomsläpplig, så det kan ändra dränering i de områden där man tillämpar det.
 • Istället för att skära änden av säcken och hälla kompost ut som spannmål, lägg påsen platt, hugga det den långa vägen ner i mitten, sedan vänder det över och lyfta väskan utanför. Det är snabbare, enklare sätt att hantera stora, tunga säckar.
 • Mulch kvar i påsar eller pålar kan börja sönderdelas eller gå sura, speciellt om den är våt och utan mycket luft. Om detta inträffar, öppna upp, sprida ut det och låt det lufttorka i några dagar eller veckor innan den läggs till din trädgård. Färgen kan förändras något, men detta i allmänhet inte kommer att skada något. För att undvika problemet, tillämpa det omedelbart i stället för att låta det sitta i påsar.

Varningar

 • Kasta sjuka växter och inte använda dem som marktäckning eller kompost. Du skulle kunna införa ett nytt problem eller förlänga ett befintligt problem.
 • Växter med törnen bara få pricklier när de torkar ut. Såvida du försöker hålla ut djur (och alla andra), använd inte Rose eller bär stjälkar för kompostmaterial.
 • Var försiktig med att använda växter som propagerar lätt som kompost utan grundligt torka ut dem först. Mint och murgröna är bland entusiastiska odlare som överskridit mellanslag snabbt. Ogräs och andra växter som har gått till utsäde bättre kan tas bort också.
 • Alltid lyfter säkert. Använd en vagn eller skottkärra, och få hjälp om du behöver det.